18 augustus 2007

Zaterdag 18 augustus 2007

Zoe (Tickety Boo of JBA)

Dit is Zoe (Tickety Boo of JBA).

Ze is een zusje van Guusje die een op een paar blogjes terug te zien was. Zoe is 1 van de 11 pups die het T-nest van Cocoa en Freddy telt, geboren op 29 augustus 2005. Dit meisje kreeg al vanaf de derde dag wekelijks bezoek van haar nieuwe thuisfront. De 4 kinderen straalden wanneer ze hun kleine chocolade meisje op schoot hadden, dat weet ik nog goed.

Haar baasje Nienke mailt: “ Zoe is een geweldige lieve altijd blije Labrador. Alles wat leeft vindt ze leuk. Ze is nergens bang voor. Koeien Paarden Kippen Konijnen Poezen andere Honden als het even kan likt ze ze helemaal af. Een lage houding..dat wel. En als ze dat es een snauw krijgt van een andere hond kijkt ze echt zo van...nou moe..vind je mij niet leuk? ik jou wel hoor! Nog iets lager dan en nog harder kwispelen...zo beter? Nog nooit in die twee jaar dat we haar hebben heeft ze gegromt naar iets of iemand. Zwemmen is haar lust en haar leven...en sinds deze zomer gaat ze ook echt met een grote zweefduik van de steiger met een jankje van opwinding vanwege de bal die ze voor de honderdste keer uit het water vist.”

Je ziet bij Zoe dus duidelijk de genen van haar oma Naomi en haar tante Claire terug, dat zijn ook van die jodelaars wanneer er iets heel opwindends staat te gebeuren. De genen van haar moeders’ lijn, van Cocoa, Claire en Naomi dus, zie je overigens ook duidelijk terug in Zoe’s looks; net als bij haar zusje Guusje, kijk ik bij Zoe in Cocoa’s ogen. Ook net als haar moeder, heeft Zoe van dat lekkere losse vel onder haar hals. Dat is niet meer los puppyvel, want Zoe is al flink uitgegroeid en bijna 2 jaar oud, maar het authentieke Cocoa-velletje! En in de vorm van haar schedel en voorborst zie je duidelijk ook trekken van haar vader Freddy.

Nienke vertelt verder: “ We hebben 5 certificaten gehaald samen, maar nu stop ik ermee. 1 ding hebben we haar niet kunnen afleren helaas ...en dat is....WEGLOPEN Onze voordeur kan gerust open blijven staan, maar de schutingdeur van de achtertuin, als die openstaat is het feest voor Zoe. Ze heeft een paar favoriete adressen in onze straat waar ze graag even langs wipt daarna het liefst even een paar rondjes over het land achter ons huis, dan nog even baantjes trekken door een vieze baggersloot..jah en als we haar dan roepen, dan doen we nog even pak me dan als je kan.. Uiteindelijk komt ze met een sukkeldrafje naar ons toelopen met een heeeeel onschuldige blik van: mocht dat niet? ooooh sorry!!! Dit kost af en toe een paar grijze haren maar voor de rest geeft ze ons alleen maar geweldig veel plezier en gezelligheid.”

Tja, it’s not easy being perfect, zelfs niet voor onze laabs, tenminste niet altijd non stop...

En Zoe zal wel erfelijk belast zijn; Cocoa heeft de hele roedel meerdere malen op z’n kop gezet omdat ze kuilen groef onder het hekwerk van de kennel door. Cocoa is een klein hondje en enorm lenig; het door haar gegraven gat was ALLEEN groot genoeg voor haar. Shona zag ik er regelmatig haar snuit ook in steken, maar haar brede werpheupen versperden haar de doorgang en ook Claire bleef halverwege altijd vastzitten...

Het gekke was, dat Cocoa zodra ze uit de ren ontsnapt was, altijd meteen weer voor het hek ging zitten, kwispelend en met een blik van “ laat mij erin, alsjeblieft, samen is het veel gezelliger!” Van de vrijheid die ze zich verworven had, maakte ze dus weinig gebruik... Gelukkig maar dat Zoe lekker buiten woont, met moddersloten ipv drukke straten...

Overigens... Zoe’s stamboomnaam betekent zo iets als ‘Hier ben ik’. Misschien moeten we nog voorzichtiger zijn wanneer we namen kiezen; misschien kan Zoe er helemaal niets aan doen en is deze schaduwzijde van haar karakter gewoon onze schuld, niet eens die van de genen van haar voorouders...?! What’s in a name.... Vanuit het niets komt Zoe steeds weer teug- Tickety Boo ten voeten uit!

2 opmerkingen:

Clair & Marjan zei

Hahaha, ja daar weet ik alles van: piepen en allerlei geluiden maken als ze naar een balletje zwemt. Zelfs als er geen andere concurrerende honden in de buurt zijn. Iedereen werd vrolijk van haar in het Vondel-en Sarphatipark als ze weer met een enorme duik het water in sprong om luid piepend een balletje te halen (en ze kan toch enorm snel zwemmen, menig toerist en A'dammer was onder de indruk!)
Ik las dat zelfs Dolce nu een echte zwemmer aan het worden is, zelfs "bommetjes" in het water maakt. Is Rosie er inmiddels ook al aan toe, of blijft zij toch liever op de kant rondsnuffelen??
x,
Marjan

Bailey, Chester en Dolce zei

Roosje is wat voorzichtig met water..
Pootje baden, prima, maar echt los van de kant is nog wel een beetje eng..
Maar Roosje lijdt daar niet onder, hoor! Bekijkt van een afstandje het "kop onder water" tafereel van Bailey en de stoere "wie het eerst bij de stok is, heeft gewonnen" acties van Chester. En soms, nou ja, heel soms, als Roosje zin heeft, en het water is niet te nat, en er zijn niet teveel honden, en ze heeft echt even niets anders te doen, ja,dan wil ze wel even tot haar buik erin...maar dan ook echt niet verder!!