13 augustus 2007

Maandag 13 augustus 2007


Dit is Guusje, Twice As Nice of JBA. Guusje is een dochter van Cocoa, die nu Choco heet, en Freddy. Ze is 1 van de 11 pups die het T-nest telt. Cocoa was op 30 augustus 2005 bevallen van haar T-nest. Guusje is dus bijna 2 jaar oud.

Guus is mooi aan het 'uitbreden'. Het eerste jaar groeien de pups vooral in de hoogte, dan zijn het op een gegeven moment van die lange slungelige druiven. Dan zitten ze in de zo genaamde 'lekelijkheidsfase'. Klein hoofdje, lange armen en benen... Komt jullie vast bekend voor! Na een jaar gaan ze steeds meer 'uitbreden'- voorborst, schouders, schedel; het wordt allemaal steeds breder en zo komt de opgroeiende laab weer in verhouding. Dat proces gaat bij de labrador door tot die ongeveer 3 tot 3,5 jaar oud is. Dan is je laab pas uitgegroeid.

Het hoofd van Guusje is enorm veel breder geworden sinds de laatste foto's die ik van haar zag! Dit is een prachtige jong-volwassen jonge dame! Je ziet zo sterk Freddy in haar terug (vorm van het hoofd), maar ook haar moeder Cocoa/Choco! Kijk in Guusjes ogen en je ziet die van haar mams! Prachtig vind ik dat telkens weer, om die 'blend' van genen terug te zien in de honden, zowel in exterieur als gedrag.

Guusje woont bij Wilfred en Elzaline en ze maakt het erg goed. Ze kreeg vorig jaar toen het zo warm was, haar eigen zwembad van haar baasjes en ik meen me te herinneren dat ze in Hargen een mooie glitterhalsband om haar brede nek had. Hier op de foto toont zij haar nieuwe aanwinst... Weer een JBA-er die leeft als god in Frankrijk dus! En zo hoort het!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die Guusje...schattig he? En volgens mij past haar naam echt bij haar. Net zoals bij Teuntje.

Ook leuk voor de nieuwe mamsen van Chokie om deze foto te zien!!

silvia zei

Ha! Inderdaad erg leuk om alle pups van Chokie te zien en over te lezen... maar net zo leuk om over alle andere JoeBatters te lezen. Prachtige foto's en geweldige koppen. We volgen het blog dan ook volop en genieten. Pip: ga zo door, gaaf dat je het blog zo geactiveerd hebt met mooie verhalen en foto's.

Choco snurkt op dit moment zo hard dat de bomen hier omvallen... ze is een dag mee geweest naar de waddenzee, kon niet zwemmen want het was eb, maar heeft zich prima vermaakt.