14 augustus 2007

Woensdag 15 augustus 2007



Onze Jenny; Janet Mc Neill of JBA, a.k.a als Goudhaartje.

Jen woont sinds juli dit jaar fulltime in Groningen. Daarvoor was haar 'standplaats' op JBA afd Odoornerveen.
Aan ons en de roedel hoefde ze natuurlijk niet te wennen, maar in Groningen wonen was wel nieuw voor haar en natuurlijk heel anders dan aan het kanaal in Odoornerveen!
Na de eerste 4 jaar van haar leven dus als 'plattelandshond' te hebben geleefd, is ze nu 'stadshond'.(OOK stadshond; ze blijft natuurlijk veel op de Veluwe komen met ons, in ons tweede thuis, en we zijn hier in Groningen ook zo buiten).
Ze heeft enorm veel indrukken opgedaan de afgelopen anderhalve maand; naar de stad, mee naar de de winkels die honden toelaten, veel naar het park en bos en water. In de bus en naar het station, mee naar de kynologenclub waar ik train met haar dochters Jazz en Dolce (U- en W-nest), Tessel en Rosie.
Ze wordt steeds relaxed-er in de stad, kwispelt niet meer schuchter zoals de eerste keer, maar volop blij enop haar gemak en ze kijkt ook niet meer vreemd op van al die andere soorten honden die we buiten tegenkomen en die ze niet kent, die anders ruiken en niet laab-achtig reageren, noch er alszodanig uitzien.
In huis is ze een perfecte huishond, ligt lekker in de voor haar nieuwe mandjes, en steeds vaker op haar rug. Buikje omhoog, met haar lichaamstaal en gezichtsuitdrukking ons uitnodigend om haar vooral heeeel lekker veel te aaien!



Wanneer we gaan zwemmen, staat zij op de steiger en kijkt toe. Ze houdt nauwlettend in de gaten waar de dummies en stokken heengaan en wie waar zwemt in het water onder haar.
Als een soort van badmeester houdt ze toezicht en loopt ze op de steiger heen en weer mee met de zwemmers onder zich.
Een keer viel ze per ongeluk van de steiger PLONS! het diepe in...
Nu duikt Tessel standaard stoer te water vanaf de steiger en ook Janet's dochters Jazzy en 'kleine'(!) Dolce van nu 10 maanden oud kunnen er wat van (Dolce doet 'bommetjes'!), maar hun mams Janet-de-goldengirl houdt haar voetjes dus liever aan de grond. Of nog liever: op de steiger...
Maar ze was van die val in het diepe niet erg onder de indruk, hoor. Wel snel naar de kant gezwommen en weer vanaf de steiger supervisie gehouden over de zwarte zeehondjes in het Paterswolse meer!
Toch heb ik de verwachting dat ze t.z.t mee zal gaan doen. Sommige dingen hebben gewoon wat meer tijd nodig. En wanneer ze een echte 'landrot' mocht blijven; ook geen probleem, natuurlijk!



Jenny is een fantastische stoere, lieve, gevoelige en speelse hond. Ze heeft een enome 'will to please' en mede daardoor leert ze zo snel.
Vier jaar oud, 18 geweldig lieve en prachtige puppies geworpen en 'grootgezoogd' in twee nestjes, een top-roedeldier en een toegewijde huishond. Waar ik ga of sta, komt Janet me achterna. Regelmatig steekt ze haar neus diep in mijn hals; alsof ze me het liefst helemaal op zou snuiven, helemaal in me zou willen kruipen!
Heerlijk om haar zo blij te zien; ons zonnestraaltje, ons goudhaartje met een goudenHARTJE!

2 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Mooi Pip!! Geweldige foto's!!

Toch moet ze ook nog ergens een paar doerak-genen hebben, haar zoon Chester kan er wat van!!

Maar dat lieve, dat aanhankelijke en gelijktijdig ook dat stoere...ja, dat heeft zoon-lief ook!
Hij heeft zich bij mam Janet geen betere start kunnen wensen!
Topmoeder in een woord!!

Anoniem zei

Hej Pip,
wat een leuk blog heb je er van gemaakt!
Ik zit hier in Frankrijk en mis mn 2 schatten Bailey en Chester super veel, op deze manier kan ik een beetje op de hoogte blijven van hun gebeurtenissen en die van hun vriendjes. Op mn werk krijg ik, jammer genoeg, vaak te maken met mensen die (een beetje) lastig zijn en meestal geen geduld hebben. Om dan op rustige momenten een hilarisch verhaal of reactie te lezen over de laabs maakt een saaie dag weer goed.
Kusjes Charlotte