22 augustus 2007

Woensdag 22 augustus 2007

Sandy (Frenchvanilalottobtnkfulfor)

Onze koningin en directrice,roedelleidster in hart en nieren en tevens onze groteknuffelkont vol met gekke streken, is sinds deze week met pensioen.
Sinds half juli heeft Sandy bij Esther en Sarah en ook Mirjam en Teun en Shona gelogeerd in Bovenkarspel. Je hoort het al; een ware JBA-nederzetting daar vlakbij Enkhuizen...
Shoon keek wel even verrast op toen ik in juli met Sandy en Janet voor de deur stond, zo'n vragende, accepterende blik van: "O, kennelijk verhuizen we nu allemaal hierheen..."
Sandy mocht in Bovenkarspel acclimatiseren totdat we een goed thuis voor haar gevonden zouden hebben.
Behalve acclimatiseren moest Sandy ook nog wel het een en ander leren en ik wist dat ik aan Esther de perfecte begeleidster voor Sandy had. Namelijk: Streng doch rechtvaardig (net als deze dame zelf) en enorm lief zonder dat madam Sandy het in haar hoofd zou durven halen om daardoor de ladder van de roedel op te klimmen. Nu ze weer in huis was en 100% huishond zal zijn voor de rest van haar leven, hoeft zij immers geen roedel meer te leiden.

Natuurlijk werd San bij Esther in de watten gelegd en bijgestuurd waar nodig.
En voor de insiders die de gezusters van der Meer kennen: NATUURLIJK heeft Sandy een prachtige ladylike halsband en dito riem gekregen, zodat ze in stijl over straat kon met de andere JBA-ers van Esther en Mirjam...!

Esther had al snel een gezin gevonden voor Sandy. Ze mocht met haar nieuwe familie (2 grotemensjes en 2 kindermensjes) mee naar hun huisje op Texel en ze kwam al wat nachtjes logeren. Helaas was er al een vakantie naar Scandinavie gepland, en kon Sandy pas daarna komen. De kinderen hebben de dagen afgeteld op vakantie! (Esther vond het stiekum wel fijn dat Sandy nog ff bij haar en sarah bleef!)

Sandy's nieuwe kussen en allemaal kluiven en speeltjes waren al ter plaatse toen wij haar kwamen brengen naar haar nieuwe thuis. Hier werd duidelijk op haar gerekend. Er was zelfs nagedacht over het ophangen van slingers.

De koningin van JBA moest een waardig uitgeleide krijgen! Die wordt niet opgehaald, die wordt gebracht, met een gevolg!
Dus behalve Esther en Sarah, Mirjam en ik, waren er ook 3 heren van de partij.
Ollie, Dublin en Tessel kwamen haar escorteren en even kijken of het nieuwe thuis wel queen-proof was.


Tessel en Dublin cecken ff haar nieuwe bedje... Lekkerrr, je zou er slaap van krijgen!

... En Ollie en Tessel proberen haar nieuwe bal; of zou die van Jan junior zijn?? Prima bal in elk geval!

Sandy kan er niet mee zitten dat de jongens al haar spulletjes proberen. Ze is erg op haar gemak in haar nieuwe thuis!

Hier wordt haar gloedniewe kauwstaaf alvast ff voorgekauwd door Tessel...

Het valt niet mee een trouwe JBA-er na jaren achter te laten. Maar wanneer je absoluut zeker weet/ziet/voelt dat ze een prachtige tweede leven tegemoet gaan, is het MET de weemoed ook een feest.
Want San verdient het; een heerlijk thuis met veel liefde en aandacht, met speel-en knuffelmaatjes helemaal 100% voor HAAR! Dagjes naar Tessel, mee naar de winkel, mee op stap.
Geen roedels meer te organiseren, geen weerbarstige teefjes meer te temmen, geen pupjes meer te baren en verzorgen (en OOK geen pupjes meer te stelen van colega-teven (daar was Sandy goed in!!! Om die gestolen pup dan enorm te vertroetelen en beschermen.)

Dag lieve lieve Sandy! Vanaf nu heet je Sanne.
Dank je wel voor alles wat je me gegeven en geleerd hebt. We hebben een boel meegemaakt en ik ben je dankbaar.

Gelukkig zullen we je zeker nog zien en van je horen. Mensen, Sanne's nieuwe familie komt naar Hargen aan Zee in april, dus Missy en Murphy en al die andere Sandy-pups kunnen hun moeder weer zien!
Enne... Mirjam en Esther houden vast ook nog wel een oogje in 't zeil daar in Bovenkarspe, dus we horen nog van deze damel!

Heel veel geluk met je nieuwe roedeltje!

Sanne op haar plaats met Jan junior en Wiesje.

2 opmerkingen:

silvia zei

Esther schreef destijds dat het haar ontroerde om foto's te zien van Choco binnen haar nieuwe roedel. Ik begrijp nu destemeer wat ze bedoelde, want nu heb ik zelf ontroerd naar Sandy/ Sanne gekeken op het blog.... Sanne zal vast heerlijk genieten van haar nieuwe leventje, geweldig om te lezen en zien hoe en waar ze terecht is gekomen. Ze zal zeker weten gemist worden door haar "pleegmoeders"... maar er staat veel tegenover. Heel veel plezier en geluk met en voor Sanne, groetjes Silvia

Anoniem zei

Tja... Dit is wel een beetje een tranen-moment. Heb het stukje gelezen en de foto's bekeken. Het was een hele gezellige dag. Ik heb 100% vertrouwen erin dat Jayne, Jan en de kinderen een gouden plek voor Sanne hebben. Maar inderdaad, het is even slikken om je pleegkind los te laten. Helemaal omdat ik heb gezien hoe ze veranderde en hoe lief ze is met Sarah.

Vanavond waren Jayne en Sanne bij me op de koffie. Jayne vertelde dat ze het stukje had voorgelezen aan de kinderen voor het slapen gaan. Jan Jr. ging vervolgens Sanne welterusten zeggen: "Slaap lekker, prinses, ow nee.. koningin!" En toen Jayne aan de kinderen vroeg wat zij dat zouden zijn als Sanne koningin is. Wiesje salueerde en zei: "Ik ben de lakei!!".

Sanne heeft een nieuwe stek en we hebben een familie heel gelukkig gemaakt. Mooier kan toch niet?