23 augustus 2007

Donderdag 23 augustus 2007

Joe Batt's Arm op de Veluwe


Tessel (Paddington Bear of JBA) en Dublin (Dublin Star of JBA) op de Elspeetse hei

Ons 2e thuis; Elspeet, op de Veluwe. Daar wonen mijn ouders en het is er heerlijk voor mens en hond. Je kunt er alles wat een laab zich maar kan wensen! Zoals lekker wandelen.


Ook zwemmen natuurlijk! Tessel likkebaart al bij het zien van de stok. Ollie en Dolce zijn helemaal gefixeerd op de stok...
Dolce (Wild Thing of JBA) is behoorlijk 'wild' in het water! Vooral haar opa Ollie moet het ongelden; keer op keer springt ze bovenop zijn rug wanneer hij de stok tracht te bemachtigen.

Niet dat Ol ermee lijkt te zitten; hij ploegt onverstoorbaar door het water met zijn kleindochter in zijn kielzog. Nu is Ol toch niet de hond die van zich af zal bijten, maar bij 'kleine' Dolce van 10 maanden doet nog niemand dat. Ze is nog een pup, een grote pup, maar een pup en dus ruikt ze anders en dus leeft ze onder en boven de wet. Nog eventjes; binnen nu en een maand of 2 gaat dat veranderen...


Ollie vooraan, Dolce (li), haar oudere zusje Jazz (re) en achteraan Sailor (Yorkshire Man of JBA)
Sailor, ook 10 maanden, is een heel ander soort hond dan vurige Dolce. Sail is stil, lief op een zachte afwachtende manier en de enige die hij bespringt is zijn zusje Rosie (die is niet mee zwemmen; ze had geen zin in nattigheid; word je vies van...)

Onder de bomen op het zachte mos kun je heerlijk stoeien of je schatten (lees: gesloopte voetbal, stuk hout, paddestoel of een gestolen knuffel van mijn nichtje Juliette) bewonderen en delen... Hier zie je Dolce (li) en Sailor (re).
De pups blijven elkaar toch steeds opzoeken; prachtig om te zien!

We boffen met mijn familie en Elspeet. In het huis hier op de Veluwe zullen de pups geboren gaan worden.
Maar daarvoor wachten we nu eerst op loopse teven...

2 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Nou en of, Pip, jullie en jullie honden hebben het zeker getroffen met zulke ouders en met Elspeet. Een waar hondenparadijs!!
Wandelen, zwemmen, luieren, genieten...poeh, wat een zwaar laab-bestaan.
We zijn er best een beetje jaloers op, hoor!Maar ach, in Drenthe is het ook goed toeven....

Clair & Marjan zei

Wat leuk om die foto's van Elspeet opeens op internet te zien. Het is weer veel te lang geleden dat Clair en ik daar zijn geweest. We komen snel weer hoor, maar helaas niet meer voordat Clairtje haar grote "ik-ben-nu-echt-met-de-VUT"-operatie heeft gehad (is woensdag al)!

Liefs,