10 augustus 2007

Vrijdag 10 augustus 2007


Bisous voor Bizoentje!

Bisous woont sinds juni bij haar nieuwe familie. Ons franse meisje is nu een Foster Parent JBA-er. Samen met Marjan en 6 JBA-ers (ja, de Foster Parent-familie is niet kinderachtig!) ben ik haar gaan opzoeken. Dit was de eerste keer sinds Bisous' vertrek dat zij en ik elkaar weer zagen.

Natuurlijk wist ik al dat ze in een heel fijne roedel terecht zou komen; anders had ik haar nooit laten gaan, maar het was desalniettemin ontzettend fantastisch om te zien hoe gelukkig zij is en hoeveel goed dit nieuwe leven haar doet! Haar roedel bestaat uit een familie én 2 andere honden, Shira, de Saluki van 10 en de kruising Rakker, net als Bisous 1 jaar oud en haar beste maatje. Shira is een echte dame, daar moet je voorzichtig mee omgaan en dat heeft Bizoentje helemaal door: hupsen, stoeien en knuffelen doe je met Rakker, naar Shira moet je gewoon rustig liggen!

We gingen natuurlijk ook wandelen met Rakker en Bisous en de 6 JBA-ers (Shira is vanzelfsprekend niet van de van-ruw-hout-zaagt-men-planken mentaliteit van de laabs, dus zij bleef thuis...)

Wat betreft de reuen en Bisous was het een wel héél innige hereniging: Ollie wilde het liefst meteen de Foster Parent pupil inwijden, (zie foto), net als zoon Tessel en ook de 10 maanden oude Chester (Whole Lot Of Love of JBA), een zoon van Janet en hond van Marjan, raakte helemaal op dreef. (Chester plast nog zittend. Hij voelt zich kennelijk eerder geroepen tot dekken dan tot zijn poot optillen...)


Hoe dan ook, Bisous liet haar humeur er niet door bederven. Als echte "teasing bitch" maakte ze het de inmiddels maar aangelijnde reuen nog eens extra moeilijk...


Om nog even op het vorige blog terug te komen, hier een foto van Bailey (Macbeth of JBA).
Terwijl de anderen door het water renden en zwommen, was hij weer bezig met bodemonderzoek. Van gele laab naar blauwe laab is zó gepiept!


Bisous heeft een prachtige donker vacht, en haar licht groene ogen komen daardoor extra opvallend uit. Wat een babe! Maar het aller belangrijkste blijft toch de binnenkant; het karakter. Ze is zó lief, zo vrolijk met een enorme 'will to please'. Een kanjer.

Een heel geslaagd bezoek, al met al! Duidelijk is dat ze het getroffen heeft met haar mensjes en hondjes. Ze zit geweldig in haar vel.


Bisous pour Bisous!

2 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Prachtig geschreven Pip!!
En ja, wat is ze mooi...en lief...en wat heeft ze het fijn bij Tineke!!
Chester's hormonen zijn nog niet helemaal tot rust gekomen, hij bespringt nu elke hond die hij tegenkomt, reu of teef, het maakt em niets uit.Nu alleen nog plassen-met- pootje-in-de-lucht, en hij hoort er helemaal bij.
Arme Bailey..hij snapte niets van alle commotie..en hij mocht niets eens vastgelijnd als een echte kerel.Dan maar met zijn kop onder water, dat doet niemand hem na!
Het was een heerlijke dag!

Anoniem zei

Goed om te lezen dat Bisous het zo perfect doet. Ik krijg bijna spijt dat ik haar niet zelf heb geadopteerd... Die lieve kop... Maarja, voordat je het weet heb je er zes!! ;-))