16 november 2007

Hiep Hiep Hoera voor het E-nest!

Saartje Erinna Fey of JBA, poseert in opgewekte draf voor een échte (dieren)fotograaf

Het E-nest van Grace en Sailor is jarig vandaag, de pups van weleer zijn vandaag al weer 6 jaar geworden. Hartelijk gefeliciteerd Alex,Murphy, Murphey, Sherrif, Layka, Kelly, Luna en Sarah, en natuurlijk hun baasjes!
8 Pups, dus dat was 6 jaar geleden een hele klus voor moeder Grace (vader Sailor, nu bijna 15 jaar, heeft vast niet wakker gelegen van zijn aandeel in dit alles, nog 9 weken eerder...)
Vader Sailor zagen we twee weken geleden toen Jillian gedekt werd. Hij woont nog altijd op Farbourne, hij is prachtig met zijn grijze snoet en zijn oude lijf. Nog steeds kwispelend, al hoort hij niet meer. Nog steeds zo lief en aanhankelijk. En hoewel hij door de ouderdoom breekbaar is geworden, is hij nog altijd imposant. Een bijzondere labrador, een echte kampioen.

Kiekeboe! Saar's trouwe blik spreekt boekdelen en verovert vele harten...

Van het E-nest kent iedereen natuurlijk Saartje Mokkataartje, Erinna Fey of Joe Batt's Arm. Moeder van het O-nest en sinds 2005 niet meer wonend in de roedel van JBA, maar met 'vervroegd pensioen' verhuisd naar Bovenkarspel.
Saar is bij Esther en haar katten ingetrokken en ze heeft Bovenkarspel vertederd met haar lieve snoetje, goede manieren en gekke invallen.
Ze loopt altijd verleidelijk met haar echte vrouwelijke "Grace-heupen" zoals ik ze noem, te wiegen. Esther noemt haar vaak Shakira of ze refereert naar Saar's kont als "die van J Lo".
Alle reuen zijn gek op haar. Dat zal meer, of alleen maar, met geur te maken hebben. Al die sjans is niet geheel tot Saar's genoegen (en terecht, want die kerels weten van geen ophouden!)
Zelf weet ze soms ook van geen ophouden. Dat is wanneer het om staarten bijten gaat... Dat deed ze ook al in de roedel en de andere dames waren daar niet van gediend. To say the least... Maar ja, soms kan ze zich gewoon niet inhouden!!!

"Waar blijft die bal nou?!"

Saar is wel de eerste maar zeker niet de laatste JBA-laab die naar Bovenkarspel verhuisd is! Het is daar een ware Joe Batt's Arm-kolonie aan het worden. Inmiddels zijn ook Teuntje (Susy Que of JBA ), Shona (Farbourne's Wild Irish Rose) en ook Sandy (Frenchvanila A lottob Thnkful For) die kant op gekomen.

Best friends for life!

Esther en Saar, Saar en Esther. Da's twee handen op één buik, kom niet aan de één, want dan heb je ruzie met alletwee! Sarah kon haar draai niet zo vinden in de teven-roedel, Esther is naar eigen zeggen ook niet zo goed met vrouwen (ik heb er nooit iets van gemerkt, we zijn vrindinnen!...) Saar kan niet goed zonder Esther en Esther absoluut niet zonder haar Saar.
Maar dat laatste geldt voor veel van ons, laabs as well as people...

Vorig jaar werd Sarah's verjaardag gevierd in het park van Bovenkarspel, dat hebben jullie wellicht op het blog gezien. Ben benieuwd wat de dames dit jaar ondernomen hebben.
Een ding is zeker: Saar en alle JBA-meisjes van Esther en Mirjam hebben vandaag vast een speciale halsband om, die bij de kleding van de gezusters van der Meer past, of een Happy Birthday-halsband of zo. Een béétje laabjes-dame heeft een collectie halsbanden en riemen. Voor elke gelegenheid de juiste!
De Bovenkarspel-girls wel, in elk geval!

Saartje ligt mooi, op vakantie deze zomer

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar de andere pups van het E-nest. Van Layka, Sarah's zwarte zusje, heb ik nog eens een mooie foto gezien. Actiefoto, genomen tijdens behendigheidstraining. Mochten er baasjes van een E-nest pup kijken op het blog: het zou fantastisch zijn om iets van jullie te horen.
Bij deze een dikke verjaars-knuffel voor alle jarigen en een heel goed nieuwjaar toegewenst!

4 opmerkingen:

Jack Vanderwyk zei

Van harte gefeliciteerd Saar, en alle andere pups uit het E-nest! Saar, lieve Saar, zo gek als een deur, een betere match dan die met Esther bestaat niet.
Geniet ervan, dikke kus!

Jaap

Anoniem zei

Gefeliciteerd Saartje. Wat hebben jij en Esther (en de rest van de JBA-dependence Bovenkarspel) gedaan op deze mooie dag? Clairtje wens je ook nog een hele fijne dag toe, hoewel ze Saartje wel gaat houden aan haar belofte niet meer in haar staart te bijten!
Liefs,
Marjan

Anoniem zei

Iedereen heel erg bedankt voor alle felicitaties!! Sarah heeft vrijdag hartjeskoekjes uitgedeeld aan al haar vriendjes en vriendinnetjes in het park. En ik heb voor Sarah, Teuntje en Shona een pyamaparty gegeven, met extra grote penskluiven, uitgebreid op de bank hangen (wat bij Mirjam niet mag, maar bij Saar en mij lekker wel) en extra knuffelen en vers vlees bij de brokjes. Een logeerpartij om niet snel te vergeten dus.

Ja Pip, inderdaad, we hebben een paar maanden geleden bij www.cozycritter.com halsbanden besteld met Happy Birthday erop, dus die meiden waren natuurlijk weer helemaal in stijl. En zo hoort het ook. Wederom: Viva la Diva!!

Bailey, Chester en Dolce zei

Lieve Esther,

een beetje te laat, maar recht uit het hart..hartelijk gefeliciteerd allebei!!!
Die Saar..ook Chester's grote liefde! Hij snapt er allemaal nog niet zoveel van, maar boven zijn mand hangt haar foto! Hij zit hier alweer te bedelen "wanneer gaan we weer??".Ja ja kleine jongetje worden groot!
En lieve Esther, je hebt mij ook een klein beetje aangestoken met je halsbanden-virus; kom nu terug uit Duitsland, en heb voor mijn beide jongens een nieuwe band mee genomen, rood met van die Zwitserse kruizen erop, staat ze schitterend. Chester komt em nog wel showen bij Saartje..

Liefs, Marjan, Bailey & Chester