20 november 2007

Picture this vervolg: Kaya uit het V-nest


Kaya, Veni Vidi Vici of JBA. Zij kwam, zag en overwon. Natuurlijk!!

Op 18 november publiceerde ik een blogje over het V-nest van Sugar en Freddy.
Gisteravond kreeg ik na aanleiding daarvan deze prachtige foto's van Kaya, of liever gezegd, van het baasje van Kaya. Marlien en Rogier wonen met Kaya en een reuzachtige Vlaamse Reus (konijn) in Odoornerveen.
Toen de acht weken oude Kaya het nest uitvloog, was het konijn nog groter dan de zwarte dochter van Freddy en Sugar!....
Kaya is de eerst geborene van het V-nest.

Dit meisje is sprekend haar moeder Sugar, kijk maar naar dat oog, zowel de kleur als de uitdrukking ervan, en dat hele snuitje! Tis echt een plaaaatje, nietwaar?!

Lekker kluifie!...

Marlien mailde het volgende:"(...) We zagen wat foto's van het V-nest op de blog. We kunnen eigenlijk ook niet achterblijven. Dus hebben we ook nog even wat foto's van Kaya opgespeurd.
Het gaat erg goed met haar".

Lieve, bedachtzame Kaya staat mooi.

Dat het goed gaat met Kaya, dat straalt er vanaf! Wat een rust en tevredenheid gaat er uit van dit meisje, dat is ook echt precies zoals haar mammie Sugar is!
En ze heeft vast ook wel trekjes van haar vader Frettepet, grappige boevenstreken bijvoorbeeld. Zowel moeder Sugar als vader Freedy zijn erg lieve, gezellige, evenwichtige en rustige labradors met veel karakter.

De Joe Batt's Arm-roedel is verhuisd van Odoornerveen naar Groningen, maar Kaya houdt in dat mooie plekje van Drenthe de herinnering warm!

.... En nu we het toch over moeder Sugar en dochter Kaya hebben, kan ik hier ook nog even wat melden over Kaya's oma. Shona.
Onze Shona (Farbournes Wild Irish Rose) is begin deze zomer met pensioen gegaan. Ze is toen verhuisd naar Bovenkarspel, naar Mirjam en shona's dochter Teuntje.
Mirjam was letterlijk vanaf het eerste moment verliefd op Shona. Ze kwam kennismaken voor een pup van Shona en Ollie, maar wilde eigenlijk van meet af aan graag moeder Shona zelf meenemen. Daar was geen sprake van, toendertijd, maar Mirjam wachtte rustig af en bleef Shona trouw.
Vandaag smste Mirjam me:" Pony heeft gister haar grote meisjes opreratie gehad(...) flinke snee! Gaat goed, erg zielig! Rosbief is erg goed bevallen, ze moet toch aansterken! Ik slaap beneden en we slaan ons erdoorheen(...)"

Geen puppies meer voor Shona, en zo hoort het wanneer je als labradorteef met pensioen bent!
... Al zou de wereld natuurlijk heeeeel veel mooier zijn met heel veel Shona-nakomelingen. Maar daarvoor hebben we Sugar gelukkig, die heeft het estafette stokje overgenomen!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd Shona, hoor je eindelijk echt bij de VUT-ers, net als Clair. De Nijmeegse dependance van JBA wenst je heel veel beterschap! Clair is nu bezig Sailor wat manieren te leren. Ze lag eigenlijk lekker rustig dicht tegen Dublin aan in een mandje te slapen, maar Sailor was er steeds om heen aan het draaien en wilde duidelijk aandacht. Nu laat Clair steeds zachtjes gegrom horen terwijl Sailor vasthoudend in de speelhouding zit en met zijn poot tegen Clair aantikt en soms hapt hij haar even. Geloof dat Dublin deze bliksemafleider wel fijn vindt, kan hij eindelijk eens rustig slapen, zonder dat er een pubertje aan zijn lippen hangt...
Heel veel liefs,
Marjan

Jack Vanderwyk zei

Wat is die Kaya mooi geworden zeg!

Groetjes,

Jaap

Bailey, Chester en Dolce zei

Hallo Kaya,

wat ben jij een prachtige meid geworden!! Schitterende foto's hebben je mensen van je gemaakt!!
Wat is het toch vreselijk leuk om steeds weer te lezen hoeveel mensen van hun hond genieten, hoe intens die band is. En andersom natuurlijk ook; hoe heerlijk die JBA'ers het hebben bij hun mensen. Ze blijven toch een bijzonder ras, de JBA-dors..

En speciaal voor Mirjam en oma-Shona; heel veel beterschap!!Ik weet zeker dat ze de komende dagen nóg meer verwend gaat worden dan anders!
En oma Shona zal het allemaal wel heel vanzelfsprekend vinden, ze is niet voor niets Queen Shona!!

Anoniem zei

Je zou haar es moeten zien, in het bos. In galop door de modderplassen rennen met haar tong uit haar bek en met haar neus door het water. Echt een waterrat.
Groetjes Rogier

Anoniem zei

Wat een kanjer, Kaya! Echt een mooie trouwe hondenblik in haar ogen. Prachtig!!

Ik vind het heel erg leuk (vooral voor Pip) dat er steeds meer mensen op het blog reageren en foto's sturen. Pip maakt er gigantisch veel werk van; ik kijk iedere dag uit naar nieuws. Ik bedoel, als JBA-fan is het toch leuk al die goeie en vertederende berichten te lezen.

En ja, lieve lieve Shonieponie... Ze is zo stoer! Wil met hechtingen en al gewoon op schoot, vraagt de hele dag om aandacht door met haar pootje tegen je aan te tikken. Echt zooo vreselijk lief! Er is ook een bultje uit haar hals gehaald, dus daar zitten ook hechtingen. Alles ziet er goed uit, maar toch moet ze brak zijn. Ze slaat zich er wel doorheen.

Elk nadeel hep zn voordeel, en dat is in dit geval dat Teuntje al twee nachtjes bij Sarah en mij mag logeren. Ik zei tegen Mirjam dat dat 'rustiger was voor Shona'. Goeie smoes, he?? Het is beregezellig met Teuntje erbij, toch wel heel erg leuk...twee hondjes...

Unknown zei

Nou Shona is bere trots op haar kleindochter hoor, wat een stuk!!!
En Teuntje ziet natuurlijk ook weer zichzelf in haar nichtje, ook zo'n stuk!!!
Shona is momenteel nog uitermate zielig (logisch, wat doe je zo'n arm beestje aan)!!!Je merkt wel echt dat het een bikkel is die zich niet wil laten kennen, nee hoor gaat best dat ommetje maar gaan we dan nu wel weer naar huis??? paleeeeze????
We slapen weer heerlijk bij elkaar en komen de nacht wel weer door met z'n 3tjes... Teuntje mocht de afgelopen 2 nachtjes bij tante Saar slapen, ook erg gezellig!!!
Saar is echt het verzorgende type, toen ik vanmiddag even weg was om de hond van een vriendin uit te laten had Saar even de wond van Shona schoongelikt...DDUUUSSSSS
Ik schrok me het lazerus zogezegd maar achteraf trok het hele gebeuren wel weer bij!
Soms is een benchloos huis niet zo handig!!! Dus de dames blijven voorlopig niet meer alleen in huis, totdat de hechtingen er echt uitkunnen!!!
Jullie horen het verder wel weer!!
En Pip hoeveel kerstbanden moet ik voor je meenemen???
Die van de meiden staan op het strakste gaatje dus die stierennekken van jouw prachtige hondjes passen er met gemak in!!!Ik hoor het wel, ga nu mijn rondjes met de dames lopen, hopelijk TRUSTE!!!!!
kus van ons...
Shona, Teuntje en Mirjam!