18 november 2007

Picture this: Sugar en Freddy's V-nest

Alice (Varsity Belle of Joe Batt's Arm) heeft duidelijk ervaring met poseren!

Dit zijn 3 van de 5 pups van het V-nest van onze Sugar (Pandora's Box of JBA) en Freddy (Fogel Hlara Valleyfield Montargue), geboren op 7 augustus 2006.
Van zwarte Kaya uit Odoornerveen en ons amsterdammertje Quincy, het enige gele pupje in het nest, heb ik geen recente foto.
Alice is prachtig en de droomhond van de familie. Ze is lid van een groot gezin, en alle kids zijn dol op haar. Ze woont in Amersfoort en is daar heel gelukkig. In een fietskar gaat ze mee op stap als de afstand te groot is om te lopen en dat doet ze heel vanzelfsprekend.

Ishra (Vintage Blue Jeans of Joe Batt's Arm) uit Hoofddorp houdt de boel in de gaten...

Ishra geniet in de tuin
Ishra, zusje van Alice, doet het eveneens prima en is een bron van plezier in het leven van haar baasjes.

Django (Victor Jara of Joe Batt's Arm) ligt lekker te soezen
Ik heb deze zomer gehoord dat hij het goed maakt en dikke vrienden is met de andere laab die de familie al had. Je kunt wel zien dat hij een kleizoon van Ollie is he!

De pups van toen zijn inmiddels prachtige jong volwassen honden. In de hoogte uitgegroeid, in de breedte ontwikkelen ze zich tot ongeveer 3,5 jaar. Je zal zien dat schouders, voorborst en de schedel echt nog flink gaan uitbreden bij deze kanjers. Hoewel zeker Django, maar ook deze twee zusjes, al flink in de breedte ontwikkeld is!
Nu was vader Freddy ook heel vlot in zijn ontwikkeling. Dat verschilt nog erg per hond, en ook zelfs binnen een nest.
Zo was onze Tessel (Paddington Bear of JBA) en oom van deze pups, lange tijd de pierlala, de langpoot van zijn nest. Nu is het een enorme beer geworden.
Hij had gewoon meer tijd nodig! (Bij mensen gaat dat net zo, nietwaar!)
Vaak zijn teefjes eerder in verhouding dan reutjes; die groeien immers meestal meer in de hoogte dan hun zusjes en kunnen dus pas later aan het uitbreden beginnen. Maar er zijn altijd uitzonderingen op de regel en Django is er daar een van.
Wat een kop, he! Er zit maar 1 reutje in dit nest, maar dat was dan ook van begin af aan heeeel veeel reu! Hij lag het liefste op zijn rug te slapen, met zijn benen gespreid, alsof hij iedereen wilde laten zien dat hij het mannetje van het stel was, het TROTSE mannetje van het stel!...
Alle mannelijkheid is in deze ene vent gegoten; en wat voor een vent!

Ik ben heel blij met deze foto's, alle baasjes: heel erg bedankt!
Het zijn en blijven toch je kinderen, hoor. Die kleine natte pupjes, net uit de vruchtzak bevrijd, die bij je opgroeien de eerste acht weken van hun leven! De kinderen en kleinkinderen van de honden die me zo dierbaar zijn. En het is geweldig om iets te zien en te horen, en daardoor te kunnen "proeven" van het leven van het JBA-kroost in hun thuizen bij jullie.

Begin volgend jaar, wanneer Sugar weer loops wordt, gaan we deze combinatie herhalen!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw, wat zijn het toch prachtige honden, die jba-ers. Eigenlijk komen wij nooit zo'n mooie labrador tegen hier in de buurt.We genieten enorm van alle verhalen en foto's op het blog.Erg leuk om te zien hoe sommige honden opelkaar lijken!We hopen dat alle eigenaren net zo van hun laabje genieten als wij dat met z'n allen hier van onze Fiera doen!groetjes uit Woerden.

Onno zei

Dag lieve pups (nou ja pups) van Sugar en Freddy. Inderdaad een geweldig nest als ze allemaal een beetje lijken op onze Ishra. Typische karaktertrekken: 1e zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen. maakt niet uit waar of waarin of op welk tijdstip, 2e altijd iets in de bek hebben, takken, ballen of gevonden voorwerpe (liefst plastic flessen), 3e, het liefst altijd buiten, 4e bemoeit zich overal mee, 5e perfect luisteren, 6e zit werkelijk geen kwaad in, 7e gaat waar wij gaan want stel je eens voor .......8e geheugen als een olifant, 9e ben de mooiste hond uit Hoofddorp, 10e wordt op haar manier steeds waakzamer.

groetjes,
Onno

Onno zei

O,ja onze Ishra licht altijd op haar rug te slapen, poten gespreid met daarbij een steuntje aan de stoel of bank. Deed Django dat ook niet? Eigenlijk kan ik nog wel twintig dingen roepen maar dan denken jullie vast dat ik heel gek op haar ben ............. en dat is ook zo

Onno