31 januari 2008

Even voorstellen!...

Sailor (Yorkshire Man of JBA), januari 2008

Het Joe Batt's Arm-team is vandaag officieel uitgebreid met 3 leden: Sailor (Yorkshire Man of JBA zijn zusje Rosie (Yaruba Rose of JBA) en Dolce (Wild Thing of JBA)! Door ons worden ze nog steeds 'de puppies' genoemd, maar de drie hebben inmiddels alle gezondheidsuitslagen voor een prachtige carriere als dekreu en fokteef!

Met 1 jaar kun je je rashond laten onderzoeken op allerlei erfelijke aandoeningen. Heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED) en oogaandoeningen. Wil je met je hond verantwoord fokken, dan zijn deze onderzoeken een must. Elke fokker springt een gat in de lucht wanneer de hond op alle vlakken vrij van (erfelijk overdraagbare) ziektes is. Want ook al kies je je hond nog zo nauwkeurig, neem je ouderparen die vrij van aandoeningen zijn, geef je goede voeding en zorg je voor verantwoorde beweging, dan nog kun je pech hebben.  En een aandoening kan generaties overslaan en dan toch weer de kop op steken. Maar niet bij onze Rosie, Dolce en Sailor!!!! Hoera!

Per vandaag hebben ze net als de andere volwassen honden elk hun eigen home page: Sailor, Rosie en Dolce . Voorlopig nog geen nestjes voor Dolce en Rosie; eerst genieten van hun jeugd. En Sailor... Die is klaar voor zijn eerste dekking!

Sailor, onze nieuwe dekreu, januari 2008

Sailor is genoemd naar zijn opa van moederszijde, Rocheby Royal Marine. Sail is een enorme lieve jongen, zacht, onderdanig en heel evenwichtig, net als zijn vader Ricky. Met zijn grote dromerige ogen bekijkt hij de wereld vol vertrouwen. Hij is dol op zwemmen maar kijkt wel altijd even of Tessel niet vlakbij is om de stok voor zijn neus weg te kapen. Hij is dikke maatjes met zijn zusje Rosie. Ze lijken zowel uiterlijk als in gedrag veel op elkaar. Sail is natuurlijk de lieve lobbes, de 'sullige reu', terwijl Rosie alles veel sneller door heeft... Hij is een kei in verstoppertje spelen en hij is altijd te porren voor een knuffel of een hapje van het een of ander... Nu hij flink meer uitgroeit, gaat hij steeds meer lijken op zijn vader Ricky (Oliver Od Himalajskeho Cedru). 

Rosie (Yaruba Rose of JBA)

Rosie is een echt meisje; ze heeft alles snel door, ze weet precies wat ze wil en wat ze niet wil. In de roedel vindt ze het erg gezellig, maar net als haar moeder Shona doet ze ook in de groep doodgewoon haar eigen zin. Loopt de hele roedel op een kluitje, dan kun je er zeker van zijn dat Rose ergens anders iets voor zichzelf aan het doen is... Gehoorzaamheids cursus, ook zoiets: "best leuk zo met z'n allen, maar ik zat net toch ook al, nou, dan hoeft het nu toch niet weer? Je weet toch net zo goed als ik dat ik dat kan?! Als ik WIL." Met haar zorgelijke blik en kleine koppie lijkt ze soms een zorgelijk type, maar niets is minder waar! Rosie die komt er wel!

Rosie

Rose is een eerste klas boefje, maar een heel erg lief boefje. Wanneer zij en Dolce weer eens samen iets doen dat niet mag, is het zonneklaar dat Rosie het brein is achter de streek. Dolce is erg gevoelig voor autoriteit, voor wat mag en wat niet. Dolce wil vooral lief zijn, als een echte labrador, met een will to please. Rosie is een schat van een hond, met een grote will to please... herself! Precies haar moeder Shona!

Dolce (Wild Thing of JBA)

Hoewel haar stamboomnaam en haar roepnaam elkaars tegengestelden zijn, passen beide namen perfect bij haar: Dolce is de liefste, zoetste, zachtste en gezeggelijkste laab die je je kunt wensen. Ze gehoorzaamt onmiddelijk, klimt het liefste op schoot om daar stilletjes te genieten van je aandacht. Maar tegelijkertijd heeft ze een groot temperament, een onstuitbare passie. In het water gaat ze zelfs oom Tessel (die ontzag geniet in de roedel al het om zwemmen gaat) en opa Ollie en Dublin te lijf. Ze bespringt ze en geeft niet op. Wanneer ze de stok van de anderen ontfutselt heeft, trekt ze zich terug op een graspol om, terwijl ze heel goed weet dat iedereen haar ziet, rustig gaat liggen kluiven...

Dolce pakt in het water de stok af van Dublin

Dolce is erg gevoelig voor stemming en voor wat mag en wat je liever niet hebt. Ze is een geweldige roedelhond, die zich volledig inzet voor wat de roedelleider wil. Het is niet makkelijk voor zo'n brave borst als Dolce om zo'n boefje als Rosie als vriendin te hebben. Wanneer Rose wat in haar schild voert, zie ik dat vaak van verre aan Dolce's grote schuldbewuste ogen... Je hoort haar als het ware fluisteren:"Dat mag niet... Rosie, doe nou niet." En Rosie zegt schouderophalend:"Nou en, het is toch leuk, wat een zeurpieten!!" Kortom, de twee meiden zijn een prachtig koppel!

Wij heffen vanavond het glas op onze twee fokteven Rosie en Dolce en onze kerverse dekreu Sailor! Het was een feest om deze drie te zien opgroeien en de wereld te zien ontdekken. Het zijn geweldige honden. Wij willen niets liever dan Joe Batt's Arm met hen voort zetten! 

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Joris en Pip, van harte gefeliciteerd met deze -ahum- nieuwe aanwinsten. Ik kan niet anders zeggen, het zijn weer prachthonden om te zien! Ik hoop dat Sailor, Dolce en Rosie voor vele prachtige nakomenlingen zullen zorgen, zodat JBA nog láng blijft bestaan!

Veel liefs, Evelien

Marieke en Quincy zei

Van Harte!!! ik had de uitslagen al van je gehoord, maar nogmaals, wat een top nieuws!!!!!
Wat een stel prachtige honden!!! Ik vind het geweldig om op deze manier op de hoogte te blijven!!!
wat je over Rosie schreef :shock: het leek wel of je oer Quincy hebt!!!!!!!

De beterschapsknuffel voor Quincy is met liefde in ontvangst genomen en het gaat al een stuk beter!!!

Geef die drie kanjers maar een dikke knuffel van mij en Quincy!!!

Bailey, Chester en Dolce zei

Wat een prachtig verhaal weer, Pip, wat doe je dat toch goed!!
Wij, Chester en Bailey, hebben het enorme genoegen gehad Dolce een tijdje bij ons te mogen hebben (Rosie trouwens ook, maar als grootste boef was dat genoegen ietsiepietse minder...ietse maar, hoor!!). Het was geweldig!! Samen stoeien met broer Chester, maar ook samen met Chester bovenop Bailey; ze schrikt er niet voor terug! Samen, met de jongens, dwars door de Drentse klei, heel vaak voorop, en de jongens er achteraan bungelend.Maar als Philippe dan thuis kwam, ook weer plotseling een beetje onder de indruk, en even snel achter de tafel schietend..Om dan even later bijna op zijn schoot te klimmen!!
Kortom, een fantastische JBA!! En straks vast een fantastische moeder, zeker weten!!

Clair & Marjan zei

Wat een prachtige karakterschets van de drie pups. Ik vrees inderdaad dat ik over 10 jaar nog steeds "puppies" zeg als ik het over Sailor, Dolce en Rosie heb (wie weet dat nieuwe puppies daar wel verandering in brengen). Gefeliciteerd Pip en Joris, jullie hebben fantastisch werk verricht voor JBA en geweldig dat dit nu beloond wordt met perfecte uitslagen voor de "puppies"!

Jack Vanderwyk zei

Gefeliciteerd met deze goede uitslagen en ik hoop dat Sail, Dolce en Rosie nog veel prachtige, lieve pups zullen voortbrengen.

Groetjes,

Jaap