22 januari 2008

U-nest vandaag 2 jaar!

Puck (Unchanined Melody of JBA) en haar broertje Jenson (Urban Celebrity of JBA)

Lang leve het U-nest!!! Hartelijk gefeliciteerd Nelson, Jenson, Brandon, Puck, Bo, Beau, Nonna, Loeka en Jazz!!!! En alle blije baasjes natuurlijk!

De eerste worp van Janet, 9 stuks, geel (zoals hun moeder) of zwart (zoals hun pappie Charley), kwam zeer soepel en voorspoedig ter wereld. Janet beviel alsof ze al een geroutineerde moeder was. Ze gaf geen krimp, hoefde niet aangemoedigd te worden, want ze ging zelf door tot het voorbij was. En even zo vanzelfsprekend en vol zelfvertrouwen voedde zij haar pups op. Hoewel Janet in het dagelijks leven geregeld om steun en vertrouwen komt vragen, heeft ze dat helemaal niet nodig wanneer ze pups heeft om over te moederen. Ze geeft de volle 100%, voelt instinctief precies aan wat ze moet doen en ze gaat voor haar kinders door het vuur!

Nelson (Ursus Major of JBA) en zijn zwarte zusje Jazz (Under My Thumb of JBA)

De baasjes van U-nest hebben, tijdens de 8 weken dat de pups in het nest bezocht werden, ook een solide 'roedel' gevormd. Dat is bijzonder! Afgelopen nazomer kwam het grootste deel van het U-nest bij elkaar in Glimmen, voor een reunie-wandeling (zie blog van 19 Sep 2007). En ik hoop en verwacht dat de meesten er ook weer zullen zijn in Hargen aan Zee, op 12 april 2008, op de jaarlijkse JBA reunie! Met nog heel veel andere JBA-ers, natuurlijk!

Er gaat niets boven en doglo voor de hele familie! Nelson in het midden.

Zoals alle nestjes behalve veel werk een groot feest zijn, was ook het U-nest fantastisch! Tegen de tijd dat de pupjes naar buiten konden, was het maart geworden en het volkje genoot van de voorjaarszon.

No ties like family ties... Loeka (Unchain My Heart of JBA) is degene met het streepje voor

Het allermeeste genoten ze natuurlijk van elkaar, en hun mamsie. Grote dikke Beer, die later Nelson werd genoemd, kon niet goed op zijn achterbenen staan de eerste weken, omdat hij zo dik en zwaar gebouwd was. Samen met zijn zwarte en rappe broertje Brandon moest Nelson dagelijks een paar keer loopoefeningen doen buiten. Tis helemaal goed gekomen, Nelson loopt als een kieviet! Brandon, kleine dondersteen vol temperament, is inmiddels een stuk rustiger geworden. En Uptown Girl, die als laatste overbleef, vond ook een heerlijk thuis vlakbij de bossen in Glimmen. Het hele nestje bleef in het noorden (Friesland, Groningen, Drenthe), muv Loeka, die naar Boxtel verhuisde.

Nonna (Utterly Sweet of JBA)

Wij vieren vandaag feest, voor alle broertjes en zusjes van Jazz uit het U-nest, en voor de vader en moeder van deze geweldige labradors! Jazz mag vandaag trakteren en ik zal haar NOG vaker dan andere dagen kusjes geven op haar mooie streepje voor! Ik heb vanmorgen vroeg al voor haar gezongen, alle honden werden er helemaal enthousiast van, ze sprongen tegen me op, kwispelstaartend en snuivend... 
Op nog heel veel gelukkige en gezonde jaren voor deze negen kanjers. HOERA!

Hierbij verjaarsmail voor het hele nest van de familie Oomkens uit Boxtel:

"Aan Jazz en alle andere broertjes en zusjes van het U-nest;
Van harte gefeliciteerd met jullie 2e verjaardag! Dat het maar een heerlijke verwendag zal worden...
Loeka en de baasjes uit Boxtel.
Zoals jullie zien zijn wij in het zuiden al druk bezig met de voorbereidselen voor het carnaval!"

Wietske, Loeka (Unchain my Heart of JBA) en Hilde


Van Mariella en Nelson ook verjaarspost:

Nelson (Ursus Major of JBA), met recht een Grote Beer!!

Nelson, wat lijkt hij op zijn grootvader Ollie!

En hier is post van Rene en Barbara en Beau, uit Assen:

Ze schrijven: " Nog steeds genieten wij uiteraard van onze lieve hond. Vandaag hebben we haar extra verwent waarbij ze ons een paar keer verbaasd heeft aangekeken, ze begreep er niets van".
 
Dit is Beau, (Unconditional Love of JBA). Comme elle est belle!!!!

5 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Oooooh, wat een prachtige puppie-foto's!!!
En hier uit Drenthe wens ik alle U-nesters een hele fijne verjaardag!!Hééél veel knuffels namens oom Bailey en "broer uit het 2e nest" Chester.

Anoniem zei

Een dikke pakkerd en natte knuffel (net gezwommen met zijn zwarte labradorvriend Nelson sr.) voor alle broers en zussen en hun baasjes!
Het gaat hartsikke goed met Nelson. Hij is zo ongelofelijk lief en houdt enorm van knuffelen, wandelen, donderjagen met de katten en zover mogelijk in het water duiken is veruit favoriet!
Hoop dat de rest van het U-nest het goed maakt en wie weet tot een volgende ontmoeting ergens in Nederland.

Liefs, Mariëlla & Nelson

Anoniem zei

Alle lieverds uit het U-nest van harte gefeliciteerd!! Op naar de volgende 20 jaar!

Veel liefs,

Esther en Sarah (Erinna Fey of JBA)

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd, U-pups, van jullie oom Sean en W-broer Jamie!

Anoniem zei

Dikke knuffels en kusjes voor alle U-nesters en een extra zoentje op Yazz's streepje!!
Liefs,
Clair & Marjan