18 januari 2008

Bisous on Tour

Bisous op de elspeter heide, 12 januari 2008

Vorige week zaterdag was het zover: Bisous was klaar voor haar dekking. Ik was 's morgens nog met haar naar onze dierenarts geweest voor nog een progesteron spiegel-bepaling, dus we wisten het zeker. Dat moet ook wel, als je naar de andere kant van het land moet rijden voor een dekking.(Zelfs als het land zo klein is als het onze; wanneer je 7 labradors moet onderbrengen, is elke trip een hele onderneming...)
Het was weekend en dus konden we de anders hondjes makkelijk onderbrengen bij mijn ouders, in Elspeet. Dat betekent boffen voor de hondjes, lekker in het bos. Boffen voor ons, want het is behalve vertrouwd voor onze hondjes, ook makkelijk en op de route. En mijn ouders zijn gelukkig zo geweldig gek met de honden, dat ze zo'n invasie ook leuk vinden... En... Joris had ook weekend, dus ik hoefde niet alleen te rijden!


Eerst dus langs Elspeet, waar we ook Chokie (Hot Chocolate of JBA), Simba(Nelson Mandela of JBA) en Balou nog even zagen. Kon Bisous nog even alles over de dekking navragen bij ervaren Choko, die zelf ook een keer door Freddy gedekt is. Bisous vraagt Choco over de ins&outs van een dekking. Choco moet hijgen van het uitleg geven! Dolce, op de achtergrond, kan het nog niet allemaal volgen, maar ja, zij heeft ook nog even!

Choco had Bisous kennelijk naar tevredenheid genformeerd. Bisous was erg monter en ontspannen. Het was ook wel erg lekker in het zonnetje op de hei met allemaal vriendjes...

Kusjes voor- en van Bizoentje! Ik vind het ook, altijd weer, heel spannend, hoor, zo'n externe dekking!


Double Choc: Bisous (l) en Choco (Hot Chocolate of JBA, r)

Double Choc: Choco (l) en Dublin (Dublin Star of JBA, r) met zijn mooie witte borst-vlek!

We namen behalve Bizoentje, ook Dolce mee on tour. Als gezelschap in de auto en in de bench 's nachts in Den Haag. Dolce is Bisous' dikke vriendin. Bovendien was Dolce zelf ook nog loops, en om zeker te weten dat er geen 'ongeluken' gebeuren, wilde ik haar maar liever bij me houden. Jazz moest natuurlijk ook mee on the road, want Jazz gaat altijd mee op spannende expedities, voor morele steun... Je bent een help-hond of je bent het niet!

Zaterdagavond de eerste dekking. Freddy was vrolijk en opgetogen als altijd. Het was wel weer even verwarrend voor hem om mij te zien met zo'n lekker ruikend meisje. Want ja, hij wil mij ook begroeten, maar het meisje lonkt ook zo en hoe moet hij nou zijn aandacht verdelen?! Likken aan het oortje van Bisous dan maar, lik over mijn gezicht, een jammerkreet van plezier, nog wat gelik over en weer... Bisous vond het best. Ze draaide haar staart opzij alsof ze al door de wol geverfd was, knap knap lief meissie! Een paar uur later mocht ze pas weer plassen, in vreemde bosjes in Den Haag. Allemaal erg interessant hoor, die Haagse Plasjes, vinden Dolce en Bisous. (Jazz is al zo bereisd, die kijkt er niet van op). Er wordt in het huis van onze haagse vrienden nu ook nooit meer ingebroken denk ik, want de meiden gingen een paar keer vreselijk blaffen die nacht. Tja, allemaal andere stadse geluiden...

Uitgeput van de reis en overnachting in Den Haag en 2 dekkingen... Bisous op haar favoriete pillow Dolce

De volgende middag weer een 'dubble chocolate' dekking. Toen terug naar Elspeet. Wat een reis, wat een indrukken, wat een ervaringen. We zijn er allemaal moe van, hondjes en mensen...

En nu maar weer hopen en geduldig afwachten! Bisous heeft het geweldig gedaan en we missen haar, Joris en ik en de roedel, nu ze weer voor een paar weken bij haar familie thuis is. Want het is een schat van een hond, alleen maar gezellig en makkelijk en lief! Haar naam past haar goed; dus kusjes en nog eens kusjes voor Bizoentje!

1 opmerking:

silvia zei

Ha Pip,
Ja we gaan er vanuit dat Bisous van de tips gebruikt maakt...en nu maar hopen dat Fred en Bisous er wat moois van gemaakt hebben.
Choco heeft genoten die dag: eerst met de mannen op stap en daarna als enige met de 2 loopse meiden de hei op. Daar hadden Simba en Balou ook heeeel graag bij willen zijn...
Choco heeft overigens vandaag haar eerste speurles gehad en heeft daarbij stinkend haar best gedaan!
Groetjes Silvia