30 april 2008

Stap voor stap

...dat meen je niet! Lig je opeens te tukken!? We speelden net zo leuk...

De pups leren enorm veel en enorm snel. De omgeving wordt steeds verder ontdekt, speelgoed en andere attributen worden onderzocht, ze ontdekken elkaar en zichzelf en de andere honden worden ook keer op keer voorzichtig of ontstuimig benaderd. Want spelen is leren en leren is spelen en vervelen, dat kennen ze niet!

Tja, wat moet ik nou als jij gaat slapen?? (Douwe tegen Diesel)

Als de energie op is, gaan ze tukken. Ook dat doen ze vol overgave, alleen, maar ook vaak ' en groupe'. Ja, het A-team is een hecht roedeltje!
Er wordt ook alléén verkend, heel dapper en met een kwispelstaartje, maar vaker nog in teams van twee. De samenstelling van de teams verandert steeds, er is geen voorkeur.

Synchroon tukken: Diesel in het zand, Douwe op het paadje

Ze graven kuilen. Er is een gezamenlijke A-nest kuil. Daar gaan ze telkens naar terug, die blijft lokken. Ze zoeken stokken en lopen daar dan zo trots als een pauw mee rond, waardoor een ander, of anderen, natuurlijk komt kijken en meespelen.

Diesel (l) en Douwe hebben het aan de stok...

Ze vinden ook steeds elkaars staarten, en die van zichzelf. Dan zijn ze ergens mee bezig, en dan komt er opeens zo'n leuk staartje voorbij... Van een andere pup, of van een grote hond. Staarten zijn altijd prijs! Er wordt hard aan getrokken en dat het pijn doet zouden ze kunnen merken aan het geschreeuw van de ander, maar dat levert geen mededogen op. Integendeel, gewoon lekker hard trekken en vooral niet loslaten...

't is een prachtige stok!!!

De Kong, alle maten ballen, flos-touw maar ook plastic bloempotten, grote blokken hout en de bezem zorgen voor veel pret. 
De fleece dekens worden consequent uit de manden gesleept en onder veel gegrom heen en weer getrokken. En vervolgens ligt het hele troepje op de koude tegels te slapen...

Activiteit en rust wisselen elkaar af...

Het zijn echte boefjes, want ze weten al donders goed wat er niet de bedoeling is. En juist dat is het aller aller leukste om te doen, natuurlijk! Zo renden ze er vanmorgen met de papierrol vandoor. (Dat is hier, zul je begrijpen, momenteel het meest gebruikte hulpmiddel, met alle plasjes en poepjes...) Staartjes fier omhoog, rennen, rennen...


Ja, wie een kuil graaft voor zichzelf... kruipt er tevreden in! (Diesel)

Fleurtje is dol op haar speeltje! De anderen trouwens ook!

Noa doet temidden van spelende pups een schoonheidsslaapje

Guus laat trots haar bal zien aan help-mams Jazz

De volwassen honden storen zich voor het overgrote deel niet aan de pups, maar vinden het ook niet veel bijzonders. Pups betekenen immers nog 'niets' in de hondenwereld, in de rangorde staan zij onder-onderaan. Maar de heren blijven die kleintjes toch wat griezelig vinden. Komen ze te dichtbij, dan wordt er gegromd.

Douwe tussen de Grote Zwarten (met mammie!)

Ook Rosie, zelf pas 1,5 jaar, moet niets van de pups hebben. Guus heeft haar zojuist vol enthousiasme de kamer doorgejaagd. Rosie keek steeds om en stoof weg, Guus, die kleine, ging er opgewekt achteraan. Leuk spelletje!

Claire weet niet helemaal zeker of ze deze puppie-invasie nog leuk vindt...

Claire is een soort goede strenge tante. Heel gezellig allemaal, maar zij bepaalt de regels en daar kun je je beter aan houden... Heel goed voor de pups!

Hulp-mams Jazz en moeder Bisous checken hun kleintjes

En Jazz blijft de veilige haven voor de chocolaatjes. Met haar kunnen ze rollebollen, knuffelen, en ze kunnen bij haar schuilen. Jazzy geniet!
Moeder Bisous wil ook graag bij haar pups zijn, maar aan zogen heeft ze nu behoorlijk de pest. Logisch, de pups hebben behalve scherpe tandjes nu zo'n 5 kg aan gewicht. En ze zijn niet voorzichtig... Bisous wil het nog één of twee keer per dag, maar meer beslist ook niet! Het is ook nergens voor nodig. De pups eten goed en Bisous heeft nog maar een heel bescheiden decolleté.
Maar vertel dat die pups maar eens! Zodra lieve Bisous bij haar koters komt, bespringt een zwerm van chocolade geweld haar. Zij ruiken hun mams en mams = melk.
Bisous zoekt dus vaak weer heel snel een veilig heenkomen...

Terwijl de pups buiten spelen, houden Bisous en Claire een oogje in het zeil

1 opmerking:

Jack Vanderwyk zei

Schitterend verhaal weer! Mooie foto's! :-)

Groetjes,

Jaap