10 april 2008

Het A-nest in hun 4e week!

Moeder Bisous en Hulp-moeder Jazz zijn even de zinnen aan het verzetten!

Bisous zet zich op alle fronten met overgave in. Ze geniet bij haar babies, al is het zogen steeds minder prettig door de tandjes en de toenemende kracht van de pups. Ze zit nog barstens vol melk, dus Bisous moet wel! (Als ze een tijdje op een kussen ligt, vind ik daar vaak natte melk vlekken... Maar ze kan echt tevreden zitten kijken temidden van haar chocolaatjes!
Verder ligt ze geweldig in de roedel, ze is gewoon iedereens vriendje. 

Melk (Guusje & Fleur), puur (Douwe & Diesel) & extra puur (Noa), Bisous schonk ons alle smaken!

De pups drinken nog altijd gulzig, maar de geweekte brokjes smaken ook goed. Vaak hangen ze over de rand van de voerbak, slapend, met hun hoofdjes in de zachte brokjes massa... Maar wil ik dan de bak wegnemen, dan willen ze meteen weer een hapje, alsof ze nog lang niet klaar waren!

Zogen kan ook prima op een stoel, hoor!...

... en poseren ook; hier is Dieseltje!

Noa lust er wel pap van...

Iedereen is al uitgegeten, maar Noa gaat nog even door; als zwaarste pup heb je een reputatie hoog te houden natuurlijk!

De zusjes vinden HOND in de pot, broertje Douwe, om precies te zijn!...

Nu de pups geweekte brokjes krijgen, moeten ze ook water gaan drinken. De eerste dagen vonden ze de waterbak nog niet zo interessant, maar nu drinken ze ervan.

Diesel (l) en Noa hebben een onderonsje

Het is echt fantastisch zo snel als de pups leren en het tempo van ontwikkeling ligt erg hoog. Elke keer weer is dat een wonder om te zien!
In 1 week gaan ogen en oortjes open, krijgen ze tandjes en beginnen ze met geweekt vast voer. Dan leren ze water drinken, het lopen wordt steeds stabieler en ze kunnen zitten.

Guusje (achter) en Fleur (voor) proberen het water

Gek spul hoor, water. Guus ging erin blazen, hele bellen. Douwe nam bedachtzaam zijn eerste slokjes, terwijl Noa zich erin verslikte en Fleur er meteen maar met haar voorpootjes in ging pootje baden...

Guus en Fleur stoeien erop los!

Er wordt nu ook al sporadisch gestoeid en in staarten gehapt. Het begin van het spel! Niet alleen onderling spelen de pups en zoeken ze toenadering, ook in relatie tot mammie Bisous. Ze happen zachtjes in haar hals en oren, in haar wangen, zwaaien met hun pootjes naar haar hoofd. Erg aandoenlijk. Lieve Bisous gaat er liefdevol op in; hapt met haar bek om de snuitjes van haar kleintjes, zodat hun hele koppies verdwijnen in haar mond, en likt hun snoet. Ook klinken er regelmatig echte blafjes uit de werpkist! Het zijn inmiddels echte hondjes en geen walrusjes meer...

Douwe in het groen!

Douwe en Guusje hadden vandaag de primeur: heel even buiten snuffelen! Guus had begeleiding van pleegmoeder Jazz en misschien was ze daarom relaxter dan broertje Douwe, die alleen met mij buiten was. Die zat een beetje te piepen maar ging toen toch ook even aan de wandel, onze Accidental Hero...

Tiffi en Noa
Zaterdag kwam Ria met Tiffi op bezoek. Bisous is een zeer sociale moeder, die behalve Jazz en haar vriendje Rakker ook de voor haar al bekende Tiffi in haar puppiekamer ontvangt met kwispelende staart. Welkom!

Na zwarte en gele babies krijgt Tiffie nu haar eerste chocolate pup!

Tif kwam eerst heel behoedzaam binnen, keek uitdrukkelijk niet in de richting van de werpkist, maar toen ze begreep dat Bisous het allemaal prima vond, kwam ze toch voorzichtig dichterbij. Als moeder van 3 JBA-nesten weet Tif precies hoever z ze mag gaan.

Moeder word je- en blijf je!

Noa legden we op het kleed, en Tif kwam er uit zichzelf naartoe. Lieve Tif! En Noa en Tiffi, wat zullen jullie nog een lol gaan beleven samen in de toekomst. Julie samen en Ria, dat kan niet anders dan een groot feest worden! 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastisch om te zien en te lezen dat het zo goed gaat met moeders Bisous en haar pups.
Wat ontwikkelen ze snel he!

En dan onze Douwe prachtige foto's
en dan ook nog voor het eerst naar buiten super hoor!

We zien erg uit naar volgend weekend want onze Douwe is een hond om van te houwe.

groetjes Thierry en de rest.

Anoniem zei

Wat worden ze snel groot, Pip! Het worden nu echt kleine labjes!

Wat fijn ook om te lezen dat het goed gaat met Bisoustje en dat Tif haar eigen kleine bruine zusje krijgt!

Liefs, Eef

Jack Vanderwyk zei

Mooie pups, en wat fijn om Tiffi weer eens te zien!

Groetjes,

Jaap