28 april 2008

Out on the weekend-een foto reportage

Noa en Fleur spelen met de kong

Het was prachtig weer dit weekend, dus het puppieleven speelde zich buiten af. Oók het puppieleven, moet ik zeggen. Want alle honden hebben in het zonnetje gezeten, natuurlijk!
Voor de pups was er weer heel wat te beleven, zo maakten ze kennis met de kong...

We leren hier ook synchroon te kwispelen!

Tussendoor werd er ook door verschillende pups, gezamenlijk of afzonderlijk, gewerkt aan een nieuw project. Het graven van een gat!

Noa zit in een zelfgegraven gat met kong

Guus probeert de kong

Een geweldig ding, die kong! Alle baasjes van de A-nest pups zouden er zo een moeten kopen! Je kunt er in bijten en hij piept, je kunt er met z'n vijven aan trekken, alle kanten uit. En in je eentje kun je 'm heerlijk doodschudden... Een machtige ervaring!

Die kong geeft Guus vleugels!

Er werd in stoffige hoekjes gesnuffeld en met dorre blaadjes gespeeld, pakkertje gedaan en met de grote honden mee gerend, heel stoer. En tussendoor doen ze gewoon een schoonheidsslaapje, want alles wordt met honderd procent inzet gedaan, dus dat kost energie!

Guus puft even uit

De pups zijn totaal niet onder de indruk van de volwassen honden. Ze lopen onder de grote kanjers door alsof hun neus bloedt. De reuzen zelf vinden het interessant, erg leuk of, zoals Tessel en Ollie, een beetje griezelig...
Reus Dublin ziet de kleine chocolaatjes kennelijk als gelijken. Hij begroet ze zoals hij de andere honden begroet, niet meer en niet minder. Het is een mooi gezicht, die enorme chocolade reu en de kleintjes.


Terwijl Dolce, Jazz en Loeka toekijken, doet Douwe rustig een plasje

Douwe wil spelen met de grote laabs: hij biedt zich aan en daagt ze uit!

De socialisatie met labradors is dus al zeer gedegen uitgevoerd. Het is prachtig om de pups mee te zien draven als enkele grote jongens en meiden door het zand rennen. 

Douwe heeft een stok!

Graven, stokken vinden en apporteren, het echte laabjes-werk is begonnen! Het is puur nature, het zit in de genen, ze doen het uit zichzelf! Douwe kwam oer trots met deze stok aanzetten.

Fleur wil de wijde wereld in!

Tussendoor is er verplichte rust, waar de pups niet altijd blij mee zijn. Ze weten inmiddels wat er allemaal te zien en te doen is in de wereld die ze omringt. Er is nog zoveel te ontdekken, zoveel te doen: lemme play!!!!!!!

Douwe wil ook terug! "Hè, toe..."

Diesel heeft Tessel's stok in beslag genomen...

Arme Tessel, hij had weer eens een heel speciaal lievelings-blokje gevonden. Hij liet het heel even los en daar was kleine Douwe, die er vervolgens met zijn stokkie vandoor ging... Tessel keek me met een verslagen blik aan: "Help!" Douwe is wel klein, maar dapper. Tes, die grote reus, druipt af. Brrr, wat zijn pups toch éng!!!

Noa vindt Tessel's stok ook erg interessant!

Ook Fleur onderzoekt de stok, terwijl Diesel zittend toekijkt...

Mams komt even kijken of die stok, waar al haar kinderen zo vol van zijn, wel kosher is...

... mmm, dit is echt een goeie!

... eindelijk heb ik 'm helemaal voor mij alleen! Diesel voelt zich machtig!

Noa komt de schat inpikken...

Guus en Noa 

Nog meer Guus en Noa! En Jazz houdt 'n oogje in het zeil

Even een tukje tussendoor...

Het was een prachtig weekend, vol avontuur voor groot en klein en jong en oud. Maar opeens is het op, dan liggen alle pups gevloerd en gelukkig bij elkaar. Diesel heeft een droom, ze wiebelt en maakt geluidjes. De anderen slapen erdoor heen. Morgen weer een nieuwe dag, een nieuwe week...

De zon is weg, de dag voorbij, de pups zijn óp

close up van het kampement...

Dieseltje in dromenland

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een belevenissen voor het spul! En wat een heerlijke reportage weer, Pip, het zijn toch echt schatjes om te zien, hoewel je ondertussen je handen er wel vol aan zult hebben!

Ik gun je het afscheid van de pupjes natuurlijk niet, wat er toch langzaam zit aan te komen, en das moeilijk, maar je krijgt kort daarna Sean en James - en je weet , Sean en pups.... geen goede combinatie! Pups vinden Sean meestal machtigmooiinteressant want zo'n groooooote laaaaaab!!! Maar Sean vindt pups net als papa Ol en broer Tes een beetje boel bbrrrrrr! Wat moet je er mee, met dat spul dat bijt en hapt en piept en klimt en al je favoriete speeltjes en botjes afpakt! James daarentegen is zelf nog een baby!

Anoniem zei

Douwe en uiteraard ook zijn 4 zussen Fleur,Noa,Diesel en Guusje,wat waren jullie vandaag op koninginnedag wederom om op te vreten.

Wat een heerlijke pups en dat op een leeftijd van 6 1/2 week steeds aktiever en alerter op alles wat beweegt en geluid maakt.
We hebben van jullie allemaal genoten en voor ons kan het dan ook niet snel genoeg gaan om onze lieve lieve Douwe op te halen.

Pip en Joris wederom bedankt voor de hartelijke ontvangst fijne verhalen en adviezen en tot gauw!

groetjes uit Leeuwarden
Thierry en de rest