24 april 2008

Bright side of life

Ons A-team: voor al uw werk aan terras en tuin!

De afgelopen dagen hebben de pups en ik, in het gezelschap van meer of minder volwassen laabs, ons met de zon mee rondom het huis verplaatst. Dit huis heeft namelijk aan alle kanten terrasjes...

vlnr Guus, Noa en Diesel halen de bezem erdoor

Heel goed voor de pups, want die moesten dus om de paar uur weer op een ander plekje wennen. De eerste dagen kostte dat wennen even tijd. De pups kropen dan bij elkaar en gingen zachtjes piepen. Maar inmiddels is het verhuizen een fluitje van een cent! Ze zijn aan alle kanten gewend, en elk plekje biedt weer nieuwe mogelijkheden.

Kijk, die hark, die hadden we juist nodig!

Tuingereedschap is erg in trek. De hark, bezem en schop worden aan een degelijk onderzoek onderworpen. Vaak zijn dit groepsprojecten, of in elk geval gaat het team in tweetallen te werk.

Noa houdt veel van haar zusje Fleur

Ook de eigenlijke hondenspeeltjes als ballen, plastic worstjes aan een touw en flosjes zijn nu erg in trek. De volwassen honden vinden die speeltjes ook erg leuk, dus ze worden nog wel eens 'gestolen'. Ol zou ze wel willen stelen, maar durft niet. Net zo min als Tessel: puppies, brrrrr, eng! De dames kapen de ballen dus meestal. Maar niet onze Jazz! Die vindt nog altijd de pups zelf het aller aller leukste speelgoed. Ook als Douwe vastberaden en doeltreffend erg hard aan haar staart trekt ("... ja dus, die zit echt vast!") blijft Jazz onverstoorbaar tevreden liggen temidden van haar vijf 'leenbabies'.

'k zei het al: deze jongen is echt een tuinman in de dop!

Claire vindt het grut ook best leuk, maar er zijn grenzen. En die grenzen zijn voor Claire zonneklaar en snel bereikt! De pups worden door Claire regelmatig duidelijk op hun plek gewezen. Onder-onder aan! Ze gromt en duwt haar snuit hard en onverwachts naar voren. Daar zijn ze wel van onder de indruk. Al duurt die indruk nooit lang. Gewoon nog eens proberen!

Douwe (l) en Guus spreken het nieuwe plan van aanpak voor de tuin door

Het is goed, zo'n hulpmoeder met duidelijke grenzen. Bisous is er zelf ook behoorlijk goed in, maar ze blijft toch nog erg de oer-lieve labrador moeder die alles pikt. Haar tepels vertonen inmiddels behoorlijke wondjes van de tanden van haar kinderen. Die zijn vlijmscherp, onze vingers moeten het ook geregeld verduren, maar tepels, dat is nog heel ander materiaal. Toch laat Bisous het troepje nog een paar keer per dag drinken. Ze verbijt zich dan zichtbaar, blijft staan en zet zich schrap tegen het chocolade-geweld.

"ff checke: Gaat alles goed?"

Het moederen krijgt ook bijbedoelingen sinds deze week. Zodra ik de voerbak neerzet op de grond, wil Bisous pertinent naar haar pups. Voor de voerbak, ja! Haar eetlust is weer in op en top labrador-ere hersteld...

Mammie bekijkt haar bedrijvige kinderen

Maar ze wil ook regelmatig bij haar babies zijn om ze te bekijken, zoals hierboven, en om temidden van dat spul te genieten. Dan ziet ze er zo gelukkig en tevreden uit! "Ja, Bisous, dat zijn jouw kinderen, jouw eigen lieve babies!" zeg ik dan. En dan zijn we samen trots en gelukkig!
Bisous' trouwe vriendje Rakker geniet ook van de pups

Het blijft zeer bijzonder, de mate waarin Bisous haar kroost kan en wil delen met de andere honden. Als de pups loslopen, en een ander dan Jazz wil ze besnuffelen, dan duwt ze allengs haar snuit tussen die ander en de pup. Alsof ze zeggen wil "Ze zijn wel van mij, hoor!"

"Tot hier en niet verder, Diesel" zegt Claire

De meeste moeders worden niet gelukkig van andere viervoetige pottenkijkers, hoe bekend ook voor henzelf. Moeder zijn verandert de teef tijdelijk behoorlijk.

Diesel verplettert Fleur

Leuk, die andere honden, en ze zijn er al geheel aan gewend. Maar de vijf pups zelf hebben toch het aller meeste aan elkaar! Er wordt gestoeid, gehapt, gejammerd, geslapen op elkaar, gesnuffeld aan elkaar, onderzocht met elkaar. Heerlijk, die broer en zussen!

Douwe houdt Guus eronder

Ze leren van en met elkaar en zijn met elkaar duidelijk sterker.  Af en toe gaan ze ook wel individueel de boer op, maar dit blijven uitzonderingen. De komende twee weken zullen ze elkaars gezelschap nog vol op benutten.

Noa vraagt zich af of het met het tuinplan zal lukken, en...


... Guusje heeft er een hard hoofd in dat het binnen 2 weken klaar is.

Fleur en Douwe doen even een tukje 

Lieve oude Bren kijkt toe

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een fantastisch verslag is dit weer en oh wat hebben de pups toch stuk voor stuk een heerlijke uitstraling.

Het kan voor ons niet snel genoeg woensdag zijn om onze Douwe en uiteraard ook alle andere pups weer te zien.

Ook Sem is aan het aftellen en heeft een foto van Douwe met 5 cijfers zodat hij elke dag eentje kan wegkrassen dus nu nog vijf nachtjes slapen en dan ziet hij ook voor het eerst in levende lijve de pups!

groetjes Thierry en de rest.

Anoniem zei

Oh, oh, oh.. dat wordt een opgave voor de toekomstige baasjes en vrouwtjes! Wat een hartenbrekertjes en die oogjes! Hóe kun je die ooit iets weigeren...!!

Ík zou het niet kunnen, dus vrouwtjes en baasjes-to-be: sterkte!!!

xxx Eef

Jack Vanderwyk zei

Ha ha ha! Voor je het weet heeft de tuin een "complete make-over" ondergaan! En over smaak valt niet te twisten. Of wel? :-))

Groetjes,

Jaap