20 april 2008

Buiten Spelen!

In het kratje breng ik de 5 pups (Noa ligt ergens onder de anderen...) naar buiten

Donderdagmiddag was het hier (net als vandaag!) prachtig weer. Blauwe lucht en een warm zonnetje. Een goede dag om eens met z'n allen naar buiten te gaan.

... even checken, hebben we iedereen???

Bisous gaat mee op dit uitstapje; dat spreekt vanzelf! En ze houdt nauwlettend toezicht op haar troepje. Het lege kratje wordt nog even nagesnuffeld: is er echt niemand achter gebleven?

Moederliefde

Binnen of buiten, de pups worden veelvuldig geliefkoosd en gepoetst door Bisous. Ook wanneer haar kinderen buiten poepen en plassen, likt ze zowel henzelf als de grond grondig schoon. Vaak houden moeders daar zo'n beetje mee op wanneer de pups 'vast voer' te eten krijgen, naast natuurlijk nog moedermelk. Maar Bisous gaat er gewoon mee door, terwijl de pups nu alweer twee weken geweekte puppie-brokjes eten.

Onder leiding van moeder Bisous verkennen de pups de omgeving

Alle pups zijn al eerder buiten geweest, maar dan individueel met Bisous of helpmams Jazz, of hooguit met z'n tweetjes. Dit is een heel ander avontuur en ze blijven in het begin dan ook in elkaars buurt. Dat is ook gewoon gewenning, in de werpkist zijn de kleintjes natuurlijk ook altijd in elkaars nabijheid. Zoveel ruimte als er buiten is, zijn ze nog niet zo gewend. Het is ook erg grappig om te zien hoeveel kleiner de pups lijken  wannneer ze buiten zijn! Een heel ander perspectief.

Terwijl zijn zusjes al druk in het rondsnuffelen, kijkt Douwe nog even de kat uit de boom

Terwijl Noa aan de narcissen snuffelt met Fleur in haar kielzog en Guusje de zandbak verkent, laat Douwe de nieuwe situatie op zich inwerken. Niet uit angst hoor, hij is heel relaxed. Diesel zit eerst ook wat voor zich uit te staren, om vervolgens met opgewekte puppie-sprongen de wijde wereld tegemoet te gaan...

Douwe gaat er eens rustig voor zitten en neemt alles in zich op

Guus is meer een 'doener'; dit chocolaatje gaat recht op haar doel af!

Fleurtje vindt het best spannend. Kijk naar die oortjes:"Wat overkomt me nu dan weer?!"

De groep blijft nog mooi bij elkaar!

Zo, hier maken we ons kampement! Wat hebben we een mooie schutkleur!

Kijk, ook in de buitenlucht wordt de warme melk geserveerd!

Bisous heeft nog altijd flink wat melk, en die moet eruit. Dus het terras is open! De pups proberen soms ook terwijl Bisous rondloopt in het voorbijgaan een slokje te 'stelen'. Ze hebben een goede neus voor de melk. Met hun scherpe tandjes, gulzige zuigtechniek en hun flinke lichaamsgewicht, is zogen inmiddels een hele klus voor Bisous. Ze zucht en steunt soms, maar ondergaat het lijdzaam en nog steeds ontspannen. Een echte labradormoeder! Omdat de snuitjes van de pups inmiddels langer worden, kunnen de pups niet meer goed vacuüm-zuigen. Als gevolg daarvan wordt het drinken nu vergezeld van heftig smakken! Diesel maakt al sinds het allereerste begin allemaal lieve geluidjes tijdens het drinken. Het is nu dus een heel spectakel!

Noa bekijkt de wereld eens tussen haar wimpers door en Fleur met wijd open oogjes

Guus is een lekker hoofdkussentje voor Fleurtje

.... Die gekke pups gaan telkens aan de schaduw kant van het terras liggen. Met hun nog kale puppie-buikjes vind ik dat veel te fris. Dus ik verplaats ze steeds weer naar de zonzijde. Vanwaar ze vervolgens weer naar hun schaduwplekje hobbelen...

Douwe wordt later tuinman! Erachter doet Noa een tukje...

Douwe gaat deze middag in de buitenlucht niet verslapen! Hij zoekt de tuinslang, de gieter en de zak potgrond op en maakt er een snuffel-studie van.

Allemaal samen in het zonnetje. Middenvoor naar ons kijkend zit Diesel.

Zo, uiteindelijk heb ik ze dan toch allemaal in het zonnetje. Ze zijn dan wel chocolates, smelten zullen ze niet in dit voorjaarszonnetje!

6 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Jeee, wat zijn ze al gróóóót!! Helemaal als je ze zo buiten ziet...ze zien er nu toch echt uit als labradorretjes..!!
Mooi hoor, zo'n buitenrit met het hele laab-gezin. Ze zijn maar met hun hondenneusjes in de boter gevallen..!!

Jack Vanderwyk zei

Prachtige foto's, prachtige pups!

Groetjes,

Jaap

Anoniem zei

Het zijn superpups!!
Met natuurlijk een supermama.
We hebben ze afgelopen zaterdag weer mogen bewonderen en écht je kunt er uren naar kijken...
Gelukkig zien we onze Douwe en de rest al weer heel snel.
En in de tussentijd genieten we van alle mooie foto's.

Groetjes Fokelina en de rest

Anoniem zei

Ja, het zijn mooie kindjes, die bruintjes van Bisous! Wat gaat het toch snel: zo ben je nog een blind en doof ratje, zo sjees je als een mini-labrador door de bijna-grote-mensen-wereld oftewel veilige-tuin-met-mama!

xxx Eef

Anoniem zei

Help ik smelt !! Doe mij maar een kratje hond. Wat een kanjers en alweer zooooooo groot. Doet vader Freddy ook nog wat aan gezinshulp?

Groetjes,

Onno

Anoniem zei

Help ik smelt !! Doe mij maar een kratje hond. Wat een kanjers en alweer zooooooo groot. Doet vader Freddy ook nog wat aan gezinshulp?

Groetjes,

Onno