18 april 2008

Puppiespel

Fleur krijgt een mep van Noa

De pups zijn nu 5 weken oud en er wordt volop gestoeid, gespeeld en geknuffeld in de werpkist. Af en toe klinkt er gevaarlijk gegrom of hoog en hard gegil alsof er een speenvarken geslacht wordt. (Dan wordt er eentje in een oor gebeten bijvoorbeeld).
Ze proberen alles uit, op elkaar. Degene die daarnet nog dader was, is vlak erna slachtoffer: iedereen komt aan de beurt. Iedereen krijgt de volle laag...

Diesel pakt Noa (op haar rug) even aan

Fleur valt Noa aan

De pups hebben allemaal wat korstjes onder hun kin van het gehap in elkaar... Hun tandjes zijn erg scherp, en ze kennen hun krachten nog niet. Ik smeer de plekjes van tijd tot tijd in met calendula gelei. Arme kinnetjes... Natuurlijk heeft onze enige man de meest gehavende kin! Arme kerel, tussen al die felle zusjes!!!

Douwe geeft mammie Bisous een flinke liefdesbijt

... ook nog eentje in haar oor. Bisous vindt alles goed, de lieve mams!

Douwe hapt in Guusje's staart

Hee, daar komt een lekker staartje voorbij! Soms ook zien ze als ze zich omdraaien in een flits hun eigen staart. Die moet dan gepakt worden! Maar dat valt niet mee. Een ander staartje vangen is stukken makkelijker...

Noa hapt in het voorbijgaan achteloos in Fleur's oor... AUW!

Even proeven hoe jouw bovenarm smaakt... (Noa bij Guus)

Douwe, met zijn argeloze blik, heeft Fleur's linker voetje te pakken

Noa, Fleur en Guus hebben een onderonsje

... het onderonsje nog eens, ietsje later...

Als Douwe de andere kant op kijkt, steekt Fleurtje stiekem haar tong naar hem uit...

Behalve eten en slapen zijn de pups zich nu volop aan het voorbereiden op het leven dat ze te wachten staat. Ik weet het, voor de mensen die straks een van deze hondjes mee naar huis gaan nemen, kan het niet snel genoeg gaan. Maar voor de pups zijn deze weken van wezenlijk belang. Hier leren ze al spelend ontzettend veel, dat kunnen ze in hun latere leven nooit meer inhalen. En bovendien... Ik kan ze zelf nog lang niet missen!!!!


...en even later liggen ze weer heel broederlijk samen in de voerbak! (dit keer Douwe en Noa)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze zeggen geduld is een schone zaak!

Maar als ik dan je blog lees en die prachtige aktiefoto's zie kan ik(en ook de rest van fam.) bijna niet wachten tot morgen om de pups en moeders Bisous weer te zien.

En dan onze Douwe die heeft heel wat te stellen met zijn 4 (felle)zusjes,maar ja dit is allemaal spel en goed voor de algehele ontwikkeling dus Go Douwe!!!

En dan die laatste foto Douwe en Noa gebroedelijk met z'n tweetjes in de voerbak een heerlijk plaatje om te zien.

groetjes, Thierry en de rest

Bailey, Chester en Dolce zei

Wat een schitterend puppy-spul, Pip!!Ik kan me goed voorstellen dat het straks heel moeilijk wordt om ze te laten gaan!!
Prachtig hoor, die actie-foto's..maar t ziet er soms best een beetje heftig uit! Dan komen al die beelden weer terug van kleine Chester, die soms letterlijk in de lippen hing van Bailey. En arme Bail, die alles maar goed vond.
Douwe, Guus, Fleur, Noa en Diesel..voor jullie het weten zijn jullie groot..dusssss...spelen en leren jullie nog maar even lekker van elkaar onder moeders vleugels!!

Marieke en Quincy zei

Wat een prachtig nest pip!

Leuk om de onderlinge kleurverschillen te zien!

Geniet er nog even lekker van he!