01 mei 2008

Zusjes herenigd!

Loeka (Unchain My Heart of JBA) en Jazz (Under My Thumb of JBA)

Op Joe Batt's Arm beleven niet alleen de pups dagelijks avonturen. De volwassen honden maken natuurlijk ook van alles mee. Zo logeert Loeka momenteel bij ons, dochter van Janet en volle zus van Jazz (zelfde nest, het U-nest) en Dolce (uit het W-nest).

De zusjes, met allebei een streepje vóór

Loeka ligt goed in de groep. Ze stelt zich dan ook perfect op. Alleen Bisous was de eerste dagen wat wantrouwig, hetgeen absoluut het gevolg is van haar positie als moeder. Loeka vindt de pups erg leuk, duidelijk een zusje van Jazz dus! Maar Bisous vond het in het begin niet zo nodig dat Loeka  haar kinderen kwispelstaartend besnuffelde. Nu mag het wel van moeders. Verder stoeit en knuffelt en speelt Loeka heel wat af met zowel de jongens als de meiden. Ze is heel speels en houdt het uren vol! Ze rolt met menigeen over de vloer.

De beauties en profile...

Ook met Jazz samen is het een feest! Ze lijken van binnen en van buiten erg op elkaar. Allebei een streepje voor, allebei zeer aanhankelijk, speels, oplettend, sociaal. Loeka is wat bruusker dan Jazz. En ze eist wat meer tijd en prioriteit op. Logisch, want ze is thuis de enige hond en ze is niet gewend te delen met zoveel andere laabjes! Dus wachten op de etensbak of een snackje, ja, dat valt niet mee! Maar niemand die zich daar aan stoort in de roedel.

Jazzy

Jazz is de help-moeder van het A-nest, en naar ik verwacht, van nog vele nestjes in de toekomst. Jazz is zorgzaam en naar de pups toe vrij rustig. Loeka ziet de pupjes als leuke speelmaatjes en grappige speeltjes. Ze is meer een gelijke van de pups, en Jazz de moeder. Samen genieten ze enorm van het chocolade clubje.

Loeka

In de roedel onderscheiden de drie dochters van Janet zich van de rest doordat ze 'hangers' zijn. Ze hangen graag over onze schoot, net als moeder Janet zelf. Dat zijn echt specifiek de Janet-genen. Loeka heeft dat niet af kunnen kijken van haar mams; het zit er dus gewoon in.

Echte Top Models zijn het!

Loeka heeft haar eigen benchje met haar eigen kleedje en een sok en een flosje meegenomen van thuis. Ze ligt thuis graag in haar benchje, maar hier kiest ze liever voor de ruimte van een kamer. Ze slaapt elke nacht onder de eettafel, met Dublin en  Ollie vlakbij. De sok en het flosje worden wel optimaal gebruikt! Door iedereen, uiteraard, samen met alle balletjes en de kong en wat niet al...

Lekker stokken knauwen

Het leukste speelgoed bevindt zich natuurlijk buiten! Zoveel stokken, een heel bos vol! En dan is er nog de grote vijver en het modder-poeltje. Joris heeft met mijn vader van kreupelhout een walletje gebouwd rondom het hek. Daar zoeken de honden zorgvuldig weer stokken uit, zo blijven we allemaal bezig...

Team work

Vanmorgen was moeder Janet met haar twee oudste dochters op pad. Janet kijkt toe, en doet haar eigen dingetjes, terwijl Loeka en Jazz samen in de weer zijn. Met stokken. Met elkaar.
Het is een feest om de zusjes samen te zien!

"... als jij nou door knauwt, ga ik er nog één zoeken ..."

Leuk joh, zussies onder mekaar!

Lieve mooie Loeka, ze heeft veel meer de bouw van vader Charlie (Chablais Gulliver). Ze is breed en in verhouding tot haar zusje gedrongener. Het is een prachtige bonk van een meid! Jazz is langer in haar rug en ranker gebouwd dan haar zusje. Jazz heeft die langere rug en hogere benen van haar mammie. Maar Loeka heeft opa Ollie's ogen, en Jazz die van vader Charlie. En ze lijken enorm veel op elkaar!

Loeka in volle glorie

Het is, behalve ontzettend fijn, heel interessant om pups van weleer terug te zien. (Oók dat maakt Hargen elke keer weer zo bijzonder!) 
Loeka was het kleinste, lichtste pupje van haar nest (9 pups). Jazz was 1 van de zwaarste pups. Hieruit blijkt maar weer dat het geboorte gewicht en het gewicht van de eertse weken/maanden niets zegt over de uiteindelijke vorm en bouw van je volwassen hond. Wat er genetisch in zit, komt er ook uit! (Mits je verantwoorde voeding aanbiedt en verantwoord beweegt met je pup/jonge hond, natuurlijk).

Jazz in vol ornaat

Kleine meisjes worden groot. De puppie tijd duurt maar zo kort, voor je het weet heb je een geweldige grote laab. Niets minder heerlijk, net zo geweldig!
Je ziet dat opvoeding en gezinssituatie uiteraard invloed hebben op het karakter van je hond. Zoals Jazz gewend is deel te zijn van een roedel, zo is Loeka gewend de enige viervoeter in een mensen-roedel te zijn. Dat merk je aan ze, hun perspectief is iets anders. Maar het karakter is toch zo overeenkomstig. Dezelfde genen. Nature en nurture, alle twee dragen ze bij tot de hond die je hebt.

Janet, happy and it shows!

Nature, nurture, wortel en tak: het zal onze hondjes worst wezen. 
En Loeka, Loeka zal heerlijk slapen in haar benchje wanneer ze weer thuis is, bij haar Wietske, Hilde, Nanne, Karin en Lex. Want ik denk wel dat ze moe zal zijn na haar oer gezellige verblijf hier met zoveel speelmaatjes en familieleden! 
Hier zal de roedel het plaatsje dat Loeka nu heeft ingenomen weer moeten opvullen. Geen twee streepjes voor meer, twee behoorlijk identieke snuitjes die naar me opkijken.
Gelukkig gaat Loeka alleen maar terug naar Boxtel en zien we haar vast weer terug!!!

4 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Wat leuk om foto's te zien van zusje Loeka, dus ook een grote zus van Chester. Bijzonder om te lezen dat het "hangen" van Chester genetisch bepaald is (Bailey doet het ook eigenlijk niet). Het zit er dus gewoon in...en ik maar denken dat ie mij zo leuk vindt!

Anoniem zei

Hahaha! Ja, hier ook een genetische hanger van Janet hoor! Niets lekkerder dan hangen, met zijn kop in je nek en zijn voorpoten om je hals geslagen... vaak heerlijk knus, maar soms oh zo lastig (al menig kopje koffie door hang-bespringing omver gegaan.....)!

Leuk om te zien ook dat Jazz en Loeka zo veel op elkaar lijken en toch zo verschillend zijn.

Anoniem zei

wat een pracht stel honden. ik stuur Ishra ook maar even langs want onze meid is de weg sinds gisteren een beetje kwijt. Onze Jack Russel Kelsey hebben we gisteren in moeten laten slapen op bijna 15 jarige leeftijd. Dat was even heel hard huilen en meteen een groot gemis. Het is gelukkig thuis allemaal gebeurd. Toen Kelsey was ingeslapen op haar eigen kussen legde Ishra ook haar kop op het kussen. Hou het dan maar droog!! Arme Ish

tot weer in betere tijden
Onno

Anoniem zei

Jeetje Onno.... sterkte dan maar, ook voor Cari. Wat sneu nou voor Ishra, dat ze haar vriendje moet missen. Geef haar maar een extra dikke knuffel!

xxx eef