15 mei 2008

Happy Birthday S-nest!

Fiera (Sleeping Beauty of JBA) is wide awake!

Het S-nest van Shona en Ollie is jarig. Alweer drie jaar geleden wierp Shona 9 pups. Zes teefjes en drie reutjes! Zoran, Tosco, Wolfje, Sammie, Fiera, Storm, Teuntje, Cuba en Luna en hun baasjes, van harte gefeliciteerd!
Van een paar meiden uit dit nest heb ik recente foto's.

Fiera is één en al aandacht
Met Fiera gaat het prima. Ze is net zo dol op haar roedelmensjes als zij op haar zijn. Ze ziet haar zwarte JBA vriendin Balou (Radar Love) vaak en ze zijn twee handen op één buik. Onlangs kwam Fiera met haar familie langs op JBA. Het duurde wel even voordat ze uit de auto durfde te komen, zoveel laabs bij elkaar op voor haar vreemd terrein was wat teveel van het goede... 

De typische Fiera-Tessel-Teuntje blik

Fiera lijkt sprekend op haar grote broer Tessel uit het P-nest van Shona en Ollie. Teuntje heeft ook precies dezelfde lachebek!

Cuba (Sweet Jane of JBA) met een zelf geapporteerde eend!

Cuba doet jachttraining, met veel plezier en inzet. Maaike schrijft: "Met Cuba gaat alles goed, mits ze gezwommen heeft die dag anders is mevrouw enigszins prikkelbaar.....Nee hoor, maar zwemmen ballen en stokken zijn haar lust en leven... (...) het gaat helemaal goed met haar, we hebben het getroffen met onze dame! het is echt een lieve brave goedzak. Ze heeft inmiddels een hele fanclub van buurhonden en -kinderen, ze kan het met iedereen vinden. Zolang er gezwommen of geapporteerd kan worden is ze haantje de voorste."

Cuba bewaakt zelfs slapend haar bal!

"We doen nu al ruim een jaar aan jachttraining en dat vindt ze fantastisch! Als ze een dummy ziet dan "transformeert" ze tot een serieuze jachthond; Er moet gewerkt worden en die dummy MOET geapporteerd worden.... Inmiddels apporteert ze ook wild, in het begin had ze zoiets van "ja leuk hoor, maar JECK die dummy stinkt!" Maar uiteindelijk pakte ze 'm en vond ze het leuk... "kijk mij eens, STOER hé?"

Teuntje (Susy Que of JBA)

In Bovenkarspel is het vandaag natuurlijk dubbel groot feest, want moeder Shona en dochter Teuntje konden de verjaardag samen vieren! En feestjes, daar weten ze daar wel raad mee! Bovendien komt Shona's halfzus Saar (Erinna Fey of JBA) natuurlijk ook langs en wie weet komt Sanne (Sandy) ook nog op de proppen!

Bij verjaardag hoort taart, en natuurlijk honden-snacks!

Mirjam schrijft vandaag: " Teuntje is vandaag niet zo fotogeniek, ze heeft zere voetjes. Van de week heeft ze bij een bbq bij de familie Sandy/Sanne gevoetbald op straat zeg maar, met de kindjes. Dus Teuntje sloeg weer helemal door!!!! En bij gebrek aan remmen..... het leek mee te vallen maar het is toch pijnlijker dan dat het eruit zag....."

Teuntje slaapt vol overgave, zoals ze alles vol overgave doet!

Teuntje met een vriendje.

In Bovenkarspel lopen behalve 4 JBA-ers natuurlijk nog heel veel andere hondjes rond. En iedereen, 2- en 4-potig, kent natuurlijk de JBA-diva's met hun enorme collectie halsbanden en riemen...
Luna (Slippery When Wet of JBA)

Luna is geliefd en gelukkig bij haar roedel in Bedum. Ook een ballen-liefhebster, hoe kan het ook anders met Ol als vader!

Luna geniet van de kampeervakantie!

Ook Luna heeft veel getraind, misschien traint ze nog, met zeer goed gevolg. Maar er is ook tijd voor vakantie, natuurlijk!

Shona (Wild Irish Rose of JBA), moeder van het S-nest

Shona is met de VUT, na ons 3 prachtige nestjes te hebben gegeven. En na voldane arbeid is het goed rusten.

Shona geniet van het leven!

Ollie, vader van het S-nest

Ollie is niet met de VUT, waarom zou hij ook! Zo'n zware klus is het vaderschap ook niet in de hondenwereld...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Drie jaar alweer!! Alle lieve S-nest jongens en meisjes van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!!

Leuk om te zien dat de pups van voorheen het zo goed doen en dezelfde karaktereigenschappen en favoriete 'standjes' hebben. Teuntje rust bijvoorbeeld niet voordat ze uitgebreid op haar rug ligt. Ook Shona laat graag haar prachtige, tegenwoordig weer slanke, buik aan iedereen zien.

Teun is echt beledigd als ik met Mirjam 'het korte rondje' loop, in plaats van de complete ronde. Ze gaat dan bij de uitgang van het park liggen. "Lopen jullie maar door hoor, ik ga nog NIET naar huis!"

Shona vindt alles goed, die eet gewoon door (paardebloemen en gras) en kijkt af en toe om alsof ze denkt: "Ach ja, het is me dr een, die Teun...".

Van de week hadden we een BBQ bij Jan en Jayne van Sandy, en daar waren 5 kinderen aan het rennen, voetballen en aan het rondrijden op de skelter. Shona wil aan haar lijf geen polonaise, die doet net of ze er niet zijn, die drukke kinderen, en volgt Mirjam op de voet. Sarah vindt alles leuk en gezellig en loopt als een hondje (logisch) achter me aan. En Teun...? Die zie je de eerste twee uur niet, want die heeft een Jip en Janneke-voetbal gescoord waar ze druk mee is, ze neemt even een frisse duik in de sloot en trapt een balletje mee met de jongens. Dat ze dus een gescheurd nageltje oploopt neemt ze op de koop toe. Het is een bikkel!

Sandy is kind aan huis, helemaal gewend aan alles wat haar nieuwe leven haar gebracht heeft. Aan de riem is het nog steeds een bitch met hoofdletter B, maar los gedraagt ze zich prima. Ik ben apetrots op haar, en vind het leuk te merken dat ik toch een speciaal plekje in haar hart heb. Het is zo'n lieverd... In juni komt ze weer twee weken logeren, gezellig!!

Sarah heeft haar huis weer gevonden. Er is behoorlijk geklust en verbouwd bij me thuis en Saar liep rond met een gezicht van: "Blijven al die mensen hier? Vind het wel gezellig hoor, maar ze maken herrie!!" De afgelopen week heb ik dus extra tijd aan haar besteed en we genieten van onze hervonden rust.

Unknown zei

Gefeliciteerd, alle S-nest 3-jarige kanjers!!!!
3 jaar alweer, tis niet te geloven hoe snel het gaat... Als ik er nu bij nadenk hoe ze was als puppie, en hoe goed jullie hebben gezien hoe deze madam in elkaar zat!!!
Het is een pittige tante, ook wel manipulatief genoemd, maar zo leuk en lief en bijzonder!!!
Het is ook leuk om te zien dat ze zich nog altijd ontwikkeld, het zijn laatbloeiers, maar nu ze 3 jaar is begint er toch wel iets van volwassenheid te komen geloof ik....??? HAHAHA...volwassen.... Nou Teuntje is gewoon Teuntje, net effe anders dan de rest...Maar ze is de allerliefste, samen met moeder Shona, die trekt ook volle zalen!!!!

Groetjes, Mirjam, Teuntje en Shona!!

Jack Vanderwyk zei

Alle hondjes en mensjes van het S-nest alsnog gefeliciteerd! Het S-nest was één van de nesten waaraan ik de dierbaarste herinneringen heb, zowel qua pups als eigenaren.

Groetjes,

Jaap

Anoniem zei

Wat een ollies en shoontjes! Leuk om te zien dat het overduidelijk JBA'ers zijn én dat het goed gaat met de heren en dames, ouders incluis!

Gefeliciteerd!

Eef