13 mei 2008

Dublin Star- A Star Was Born!

Dublin, mei 2008

Vandaag is het de verjaardag van het D-nest van Joe Batt's Arm. Het D-nest van Grace en Guiness (Stormley Mackintosch). Het D-nest telt 1 pup. Eén hele grote pup: Dublin Star of JBA, kort en krachtig Dublin. Een prachtige, imposante chocolade bruine reu met een witte borstvlek. De pup kreeg een volgroeid lijf, een reusachtig lijf, sterk als een paard. Van binnen is Dublin altijd pup gebleven. Vandaag viert hij zijn zevende verjaardag, hij is een pup van zeven...

Dublin, mei 2001

De enige pup was al flink aan de maat- en gewicht bij de geboorte, en natuurlijk zwelde hij op als een spons met de overvloed aan moedermelk die hij niet hoefde te delen...
Totdat hij er na een week een stel pleegbroertjes en zusjes bij kreeg; Hollandse Herdertjes. Maar daarover vertelde ik al eerder.

Het is één enorme brok goedheid, lomp, soms wat onbehouwen, maar niks dan goeds!

De witte borstvlek is niet gewenst in de show-wereld, hoewel de Labrador Retriever van oorsprong een veel grotere witte borstvlek had. Dat vond men niet mooi en door Flatcoated Retrievers te kruisen met Labradors, heeft men in de loop der tijd de witte borstvlek eruit gefokt. Toch zijn er nog steeds laabs die een witte borstvlek- of borstvlekje- vererven.
Dub ligt niet wakker van zijn borstvlek, en wij ook niet. Ik persoonlijk vind 'm juist prachtig en stoer!

Dublin in actie (met Dolce en Janet)

Dublin is van mijn ouders. Hij woont in Elspeet (weekends en vakanties) en Nijmegen (door de weeks), samen met zijn beste vriendje, Sailor (Yorkshire Man of JBA).
Zowel mijn moeder als mijn vader zijn helemaal dol op hem en Sail. Wanneer ik ze aan de telefoon heb, komt er meestal eerst een verhaal over Dublin of Sail.
Het is mooi om te zien hoe een enorm imposante reu als Dublin toch juist zo ontwapenend kan zijn. Zijn grote lijf, daar heeft hij geen flauw benul van. Dat hij je af en toe uit pure genegenheid en enthousiasme haast tegen de vlakte slaat, evenmin. Dublin is één brok emotie, en genegenheid. Als hij ons weer ziet na een week in Nijmegen, rent hij in rondjes om ons heen terwijl hij allemaal hoge geluidjes van opwinding produceert.

Dubbie in rust, in een mandje dat precies voor hem op maat gemaakt is (denkt hij)...

Ook Dublin is absoluut een bijzonder kind, en dat is 'ie! Het is echt spijtig dat het D-nest maar één pup telt. De wereld is absoluut mooier met deze unieke jongen!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach, kijk hem nou in dat mandje! Dat kán toch niet (jawel, dat past best)!!!!

Dat íe nog maar vele mooie jaren mag beleven met zijn vriendjes en vriendinnetjes! Hiep hiep, hoera!

xxx Eef

Anoniem zei

Lieve grote Dubbie, gefeliciteerd met je verjaardag!! Die Grace heeft toch wel mooie, lieve kinderen op de wereld gezet!

Dublin heeft inderdaad iets ontwapenends. Toen ik hem riep in Hargen keek hij om en kwam even snel naar me toe om te snuffelen. Hij lijkt echt op Saar, dezelfde lieve warme ogen... Smelt...

Jack Vanderwyk zei

Dublin, ouwe reus, alsnog gefeliciteerd met je verjaardag, jongen! :-))

Groetjes,

Jaap