07 mei 2008

Meer nieuws van Pip's Pups!

 
Her Royal Sweetness Noa  

Er is hard gewerkt de afgelopen dagen en hard gegroeid ook. De pups hebben de laatste week vooral langere benen gekregen. Ze komen goed aan, spelen af en toe erg druk en soms wordt er ook flink in elkaar gebeten. Vervolgens liggen ze weer broederlijk te slapen, dicht tegen elkaar aan.

Een regelmatig voorkomend tafereel: "Hee! Een staart! Hebbes!" Dit keer is het Noa

Het is pakken en gepakt worden, knuffelen en geknuffeld worden. Het is allemaal spel, ontdekken, leren. En dan opeens is het stil... En slapen alle pups weer.

"Hee jongens, waar blijven jullie nou?" (Fleurtje)

Fleur en Guus gaan in volle galop de wijde wereld in

Fleur is met haar hoofd in de bloempot gerend...

... ze rent door met bloempot en al!

Douwe ligt prinsheerlijk op Guusje

Douwe is helemaal geen zielige jongen, als enige temidden van de meiden! Hij heeft iets heel speciaals met zijn moeder en verder staat hij goed zijn mannetje. Als dat nodig is, en wanneer hij dat zelf nodig vindt. Hij pakt z'n zusjes  regelmatig genadeloos aan! (En hij wordt even zo vaak genadeloos gepakt door hen...)

Douwe inspecteert een blaadje en Loeka inspecteert Douwe

Douwe overziet de vijver

Guusje dekt Noa's oogje af tegen de felle zon, of zoiets...

"Nee hoor, ik zit hier goed" (Guusje)

Guus doet een vreugde-dansje met het blokje hout

Kiekeboe! (Guusje en Diesel)

Het is een bijzonder stel, dit nestje van Bisous en Freddy. Alle pups hebben zeer expressieve koppies. Elk paar ogen spreekt boekdelen en eigenlijk is het dus genoeg om de ogen te zien om te weten wie je voor je hebt. Natuurlijk zijn er ook allemaal eigenaardigheidjes die elke pup anders maken. Dat is al weken zo, maar de laatste twee weken worden die eigenschappen steeds duidelijker.

Het JBA-houthakkersteam vlnr Fleur, Noa en Guus

Knauwen doen we ook! Douwe (voor) en Fleur

De houthakkers leggen het bijltje erbij neer. Vlnr Noa, Guus en Douwe

Siësta

Romulus (Douwe) en Remus (Fleur) proberen moeder's borst nog even...

Bisous' borstjes zijn al erg geslonken. Ze heeft geen melk meer en het hele kleine beetje moeder-vet dat ze had opgebouwd is er al lang weer af. Ze rent nog steeds meerdere keren per dag door het bos met de anderen, en ze zwemt haar baantjes in de vijver... En ze moedert nog.
Ik heb nog nooit zo'n mooie, volle glanzende vacht gezien bij een teef die net 8 weken een nest heeft gezoogd en geworpen. Bisous ziet er gewoon uit om door een ringetje te halen! 

Samen snoepen van gemorste kokosmelk (Guus, Noa, Bisous)

Bisous blijft lief en zorgzaam voor haar pups (hier Fleur)

Onder mammie's oplettend oog inspecteert Douwe de vijver

Bisous wil nog steeds graag bij haar pups, alleen als ze dan alle vijf naar haar lege tietjes rennen en op volle kracht, luid smakkend, gaan zuigen, heeft ze er snel genoeg van. Haar tepels zitten nog vol wondjes van de scherpe puppie-tandjes. Ze wil schoonmaken, spelen en vertroetelen, maar de bar is closed!
Daarom geef ik haar haar pups gedoseerd; eentje, of twee tegelijk. Dan loopt ze met ze rond, knuffelt en likt en poetst, en speelt. Een mooi en ontroerend gezicht is dat.

Het is warm dus we drinken veel water

Omdat het zo warm is, hebben we een zwembadje voor de pups gemaakt. De ene pup heeft er meer zin in dan de andere. Douwe wil wel, maar loopt er snel weer uit. Guusje gaat uitgebreid poedelen en Fleur houdt ook van pootje baden. Noa had tot nog toe steeds andere belangrijke dingen te doen, zoals bloemen inspecteren en in de struiken neuzen. 
Natuurlijk hoeft niemand het badje in, het is vrije keus! Denk dus nooit "Oh, mijn hond is een labrador en die houdt dus van zwemmen, dus gewoon even doorbijten!" De meeste laabs zijn dol op water, maar net als met alles is het belangrijk dat de pup er een positieve ervaring aan overhoudt. Geen dwang dus! De ene pup is meteen een waterrat, de andere kijkt eerst de kat uit de boom. Dit verschil in aanpak wil helemaal niet zeggen dat de pup die voorzichtig start, altijd zo zal blijven.

Douwe slaapt...

Na een dag buiten, op het terras, in het bos, in het zwembadje, met mams op stap en contact met de roedel en ons, slapen de pups als rozen! Zowel tussendoor overdag als 's nachts.

In Dromenland.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Pip en Joris. Willen jullie niet meer van dit soort foto's plaatsen! Ik smelt, smelt...... Wat een super mooie kanjers en wat stoer zijn ze allemaal. Op en top JBA. De nieuwe baasjes worden maar verwent met deze honden. "Nieuwe eigenaren" heel veel plezier !!

Onno

Anoniem zei

Oeeefffff! Wat een kleine drollebollies! Wat een moppies! Wat een schatjuuus! Die oogjes! Die oortjes! Zoals ze slapen! En kijken! Ohhhhwww!

Vergeleken bij de pupsels zijn Sean en Jamie toch maar een stel veel te grote lompe boeren.... Pf, die vijf gaan echt wel mega de show stelen overal waar ze hun bekoorlijke snoetjes laten zien!

Anoniem zei

Het zijn écht hele mooie en lieve pups, maar wat wil je ook met zo'n mooi stel ouders!
Volgens mij worden ze iedere dag nóg een beetje mooier.
Nog maar 2 nachtjes slapen en dan kunnen we Douwe op halen en daar hebben we allemaal super veel zin!!

Groetjes uit het zonnige Leeuwarden van ons allemaal

Jack Vanderwyk zei

Prachtige foto's weer!

Groetjes,

Jaap