22 mei 2008

ZwartGoud: het Y-nest van Shona en Ricky

Quincy aan de Lek, haar rivier de Lek

Het vorige blog ging over de pups van het S-nest. In dit blog staan hun halfbroertjes en zusjes centraal. Het Y-nest heeft ook Shona als moeder, maar in plaats van onze Ollie (Mardas Midnight Black) is Ricky (Oliver Od Himalájéskeho Cedru) de vader van deze pups.

Quincy in een winter wonderland, januari 2008

Dit is Quincy van Marieke. Ze waren er ook bij in Hargen. Quincy heeft een heerlijk leven met Marieke, er wordt lekker gewandeld en getraind en ook Quincy zit goed in haar halsbanden collectie! Dit meissie komt niets te kort en wordt enorm geliefd- en zo hoort het ook!

Indringende blik...

Quincy is ook een Top Model, zoals jullie zien. Ja, gewoon een kwestie van vroeg mee beginnen!

"Zit ik er zo goed op?"

Hoewel... Met Quincy's zusje Rosie ben ik ook vroeg begonnen, vanaf de geboorte al. Maar toch is dit één van onze moeilijker te fotograferen hondjes... Rosie heeft het gewoon bijna altijd heel erg druk! Super druk! Ze komt wel als je haar roept, maar onderweg moet ze misschien nog wel even snel snel het één en ander afhandelen. Stil staan zit dus niet in haar natuur.
Het lukt haar ook altijd om een sok of een schoen of een bal of een flos mee te sleuren in haar gang. Echt, dit is een enorme boef!

Rosie is verzonken in één van haar overpeinzingen...

Tessel had ooit, Rosie was net 1 jaar oud, antibiotica nodig. Het doosje lag welgeteld 1 minuut achteraan op het aanrecht. Toen had kleine Rose het doosje al te pakken, snel sneaky mee in haar mandje, o wat is die Rosie toch een zoet kind... Had ze in nog geen 5 minuten een 10 daagse kuur opgevreten. Grote broer Tessel kreeg een nieuwe, en het was elke keer een worsteling om de fel rose tabletten erin te krijgen... Nou, Rosie draaide haar pootje er niet voor om. (Ze moest de kuur wel uitbraken, natuurlijk).

Onze Rosie tijdens haar biologie-les in het veld...

Dit lieve kleintje is inmiddels wel wat streken kwijt hoor, en rust komt ook met de maanden-jaren, zeg maar...

Sailor, januari 2008

Rosie en Sailor zijn 4 pootjes op één buik. Ze lijken uiterlijk en qua karakter sterk op elkaar. Sailor is, als echte reu, natuurlijk wat afwachtender en aanhankelijker. Rosie weet precies wat ze wil. En wat ze niet wil. Maar daar heeft Sailor ook een handje van. Als je 'm roept, blijft hij soms staan, enorm kwispelend, zo van " ja, leuk, dan kom ik bij jou!" allleen doet hij het niet, verzet meneer geen stap. 
Sail traint gedrag en gehoorzaamheid; hij doet het moeiteloos en goed. Hij kàn dus heel goed luisteren!

Sail is altijd in voor een spelletje!

Sailor mag in september aan het werk als dekreu: dan zal hij Janet dekken. Sailor houdt wel van de dames, alleen zij nog niet altijd zoveel van hem. Ja, hij komt ook pas net kijken, hij moet het nog leren, het Groete Versier-Werk! Hij heeft van pup af aan een sterk zwak voor onze 15 jaar oude Brenda. Brenda kan zoveel liefdesbetuigingen niet meer aan, en blaft vaak in paniek om hulp. Ook Janet is een van Sail's favorieten. Zij kan het zelf wel afhandelen; een gevaarlijke grom en Sailtje druipt af. Voorlopig toch nog maar gewoon een beetje buitenspelen met balletjes enzo...

Nero, maart 2008

Dit is Nero. Nero woont in Drimmelen, net als zijn broer en beste vriendje Sam. Ze zijn overburen en ze delen alles samen.
Toen Nero in zijn nieuwe thuis kwam, verhuisden de 2 oudere poezen naar de eerste verdieping, die hadden geen zin om nog aan die pup te gaan wennen. Om hem in huis toch wat gezelschap te geven, besloten zijn baasjes een nieuwe kitten voor Nero te kopen. Dit bleek een goede zet, Belle en Nero zijn onafschijdelijk!

Nero en zijn knuffel-poesje Belle hebben bepaald geen honden-leven...

Maar hoe leuk een poesje thuis ook is, er gaat niets boven een echte laabjes-broer! Daarmee kan je rennen en zwemmen en ook gewoon lekker samen van de stilte genieten. Want je broer, die snapt je zonder blaffen.

Onlosmakelijk verbonden by nature and nurture: de broertjes Nero en Sam!

Inmiddels is in Nero's leven ook een mensen-baby geboren. De dagen vlak voor de bevalling wilde Nero niet meer eten, hij rook natuurlijk dat er van alles te gebeuren stond... 

Sam is iets op het spoor... maart 2007, 5 mndn oud

Sam is een vroeg ontwikkelde reu, Nero is juist een laatbloeier (net zoals zijn halfbroer Tessel). Terwijl Sam al imposant en breed is en mooi in verhouding, is Nero nu nog een lange Pierlala met veel lijf, want hij is veel groter dan Sam, en een klein koppie. Dat komt allemaal goed, de laab is pas rond de leeftijd van 3,5 jaar helemaal uitgegroeid. En de laabs die meer de hoogte in gaan, doen er altijd langer over dan hun meer gedrongen broertjes- en zusjes. Binnen een nest zie je vaak sterke verschillen.

Golden Boy Sam, maart 2007

2 opmerkingen:

Marieke en Quincy zei

Heerlijk om op deze manier op de hoogte te blijven!!

over de halsbanden collectie van Quincy....jah die is vrij uitgebreid....eigenlijk iets te....

Groetjes Marieke en Quincy

Jack Vanderwyk zei

Mooi verhaal, mooie foto's!

Groetjes,

Jaap