04 juni 2009

Ondersteboven van het D-nest



Dinsdag 0:02 uur 's nachts: moeder en pups helemaal 'at ease'.

Elke nacht check ik 2 keer hoe het gaat in de puppie-kamer met mams en kids en de kamertemperatuur. Meestal heerst daar diepe rust. Soms wordt er gedronken en klinken er allemaal zoete geluidjes. 
 
Rosie en pups liggen in de werpkist alsof ze nooit anders gedaan hebben

Eerder deze week trof ik het D-nest zo aan. Moeder Rosie ondersteboven, ongegeneerd, helemaal op haar gemak. Rosie laat weer eens te meer zien dat ze een echte labrador is, die zich niet snel gek laat maken. Pas 1 week moeder van 7 pups, en ze is relaxed en in haar element. En: pups of geen pups, een moeder moet ook lekker slapen!... Zo'n ontspannen moeder werkt natuurlijk alleen maar positief door op de pups.

Ondersteboven vinden wij de tepels ook wel!

Het zevental in het kratje terijl de werpkist verschoond wordt

Een beetje bezorgd kijkt Rosie de eerste dagen wel toe wanneer ik haar babies in een kratje leg, zodat ik de werpkist kan verschonen. Ze draait wat om het kratje heen, en kijkt me vragend aan. Maar inmiddels gelooft ze het wel: "Niks om je zenuwachtig over te maken, Pip legt ze zometeen gewoon weer terug". Ze kan onderwijl wel even een ommetje lopen door de kamer, of mij komen 'helpen' in de werpkist. Dan gaat ze de net opgemaakte werpkist met haar graaf-bewegingen 'echt gezellig' maken.

Hier liggen we een keertje op kleur!

De pups worden met de dag zwaarder en sterker en als ze uit volle macht hun maagjes volzuigen, trekt er al een flink gewicht aan moeder Rosie's boezem. Ze ondergaat het gelaten. Wanneer een pup flink lawaai maakt, omdat die de tepel is kwijtgeraakt aan een ander, of omdat die de weg kwijt is, aan de verkeerde kant zoekt, kijkt Rosie op en komt overeind om haar baby te sussen. Er is genoeg voor iedereen, ze knapt haast uit elkaar van de melk!

You are my favorite pillow...

Wanneer het stel aan de borst ligt, is het ieder voor zich: een tepel zoeken en die weten te behouden! Maar na afloop kruipen ze weer liefdevol bij elkaar...

Moe- en vol- gedronken slapen ze weer bij.

Dag 8: twee zwarte zusjes

Dag 8: twee gele zusjes en de Don Juan van het D-nest, de enigste man

Hoewel een leven bestaande uit eten en slapen, zoals dat van de pups er nu nog uitziet, heel ontspannen klinkt, werken ze hard! Dat moet je niet onderschatten. Met 7 dagen hebben ze allemaal hun geboortegewicht al verdubbeld. Doe ze dat maar eens na! Er wordt gebunkerd en hard gegroeid en dat is allemaal voorwerk voor later. En later is al snel!

Dag 10: Ze worden steeds sterker en zwaarder

Het pigment van de gele pups wordt met de dag zwarter. De voetzooltjes beginnen meteen op dag 1 na de geboorte al te verkleuren, de oortjes en snuit volgen iets later. De geeltjes hebben nu alle 3 zwarte voetzooltjes en je ziet de neusjes ook verkleuren.

Dag 10: Ollie is ook ingetrokken in de puppie-kamer, samen met zijn eend!

Vanmorgen was ik Ol even kwijt. Bleek hij naar de puppie-kamer te zijn verhuisd. Hij had ook geen enkele intentie om die weer te weer te verlaten. Lekker warm daar, en gezellig. Rosie vond het best, en best gezellig ook. Ol begreep vanzelf wel dat enig ontzag en afstand geboden was, dus hij mocht blijven...
Zo zie je, de socialisatie van de D-nest pups is al in volle gang!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,

Mooi hé!!!!
Prachtig om dit te zien en te lezen.
Helemaal ontroerd zijn we weer.
Ollie doet me dan weer denken aan Simba.,ff erbij
Fijn dat het zo goed gaat.
See you,tot gauw
Knuffel van de meiden

Esther zei

Wat een toppertje, die Rosie!!! Teuntje ligt ook altijd op haar rug te slapen, dus ik moest wel lachen om de foto's. Wat zoet!!! Je zou er zó bij duiken...

En Ollie... Ja, dat is toch een vent uit duizenden, maar dat wisten we al. Wat een lekker ding!!

Veel iefs,

Esther en Sarah