27 juni 2009

Life's a Ball!


Don Juan verkent de tuin

Met het mooie weer en hun goede conditie, zijn de pups nu overdag buiten. Ze hebben een rennetje op het terras, want in de tuin kunnen ze gemakkelijk verdwalen.
De eerste keren piepten ze uit volle borst, uit protest. Dit is anders, zo kennen we het niet!
Gelukkig zijn ze snel gewend en Janet lag non stop strak langs het puppie-rennetje om over haar pleegkinderen te waken. Rosie zat iets verderop, en vond dat ze zo langzamerhand ook best weer wat tijd voor zich zelf mocht hebben...

Don Juan en zijn help-mams

Janet blijft haar taak heel serieus nemen. ander honden, zeker de reuen, waren niet welkom op het terras. Iedereen, van Tessel, Sean, Jazz tot en met Cato, heeft ontzag voor Janet's gekrulde lip. Met haar valt niet te spotten... Dus trekt de rest van de roedel zich terug op het gras, verder naar achteren in de tuin.

Don Juan met zijn twee help-mamsen...

Inmiddels vinden de pups het heerlijk buiten! Ze slapen in de schaduw, stoeien en spelen en eten vol overgave. Af en toe nog een slokje melk van mams of Janet, en veel knuffels van het mensen volkje, om de slobbers en snuffels van de roedel niet te vergeten. Cato is dol op de pups en ze is heel voorzichtig, ondanks haar enthousiasme. Tessel vindt ze ook wel leuk, Jazz is nog altijd wat onder de indruk van de uitbrander die ze van haar moeder Janet kreeg toen ze de pups eerder liefkoosde, dus ze kijkt de kat uit de boom. En Ollie, Ol die is suiker oom van het nest!

Hee, wat doe jij daar???

Nooit eerder had Ol interesse in pups, van zichzelf of anderen. Een beetje eng, dat was alles. Nu loopt hij graag in de puppie-kamer en rondom het rennetje. Hij is echt met pensioen en heeft nu tijd en oog voor het kleine grut...

Don Juan maakt het bed op...

De pups zijn de hele dag bezig. Het schema is als volgt: Wakker worden, plassen, snuffelen en rondlopen, spelen en stoeien. Dan eten en 'en groupe' poepen. Weer spelen, dan jengelen van de moeheid en in slaap vallen. Degene die het langste wakker is, klaagt erbarmelijk terwijl de anderen al slapen...

... en geeft het de volle 100%!

Per dag zie je de pups meer ontdekken, hun horizon verruimen. Vandaag werd het hekje van de ren door de pups afgetast met hun tandjes. De speeltjes vinden ze nu ook erg leuk. Vooral de speeltjes voor volwassen honden (groot, dus). De grote kong en een reuze flos zijn favoriet.

... Hier bijt ik lekker hard in het been van mijn broer!

... Wat niet wegneemt dat het aller leukste nog altijd is om in een oor of been of poot van een broer- of zusje te buiten. Dat geeft alarmsignalen waar geen piepje in een kong of bal tegen op kan!

Diamond on the Rough en Dandelion Lover (slaapt)

... Niet dat dat de bijtende partij ervan weerhoudt om door te gaan... Maar dat leren ze nog wel, de komende weken!

Het gele team

Rosie kijkt of alles goed gaat

Rosie heeft nog flink wat melk, maar ze voelt niet meer zoveel voor dat voeden... Janet doet dat nog heel bedrijvig. Rosie lijkt haar boezem weer op orde te willen krijgen; there is more to life than being a mommy...

Don Juan, de onschuld zelve

Douce France denkt er het hare van...

Er zijn hier veel mensen over de vloer, zowel toekomstige eigenaren als onze vrienden en familie. Jong en oud, iedereen smelt voor de pups, en dat is ook de bedoeling van moeder natuur.

Drama Queen gaat er voor zitten...

Voor de pups is alle aandacht (mits afgewisseld met rust!) alleen maar goed. Allemaal nieuwe geuren en geluiden. Dat is een schat van waarde in hun verdere leven, en iedereen hier geniet er ook met volle teugen van!

Laabs Love Lunchtime!

Drama Queen kijkt met alure in de lens...

Eén voor één ( ivm het overzicht), mogen ze ook rond stappen door de tuin. Nieuw terrein, spannend! Gras voelt heel anders aan je pootjes dan tegels en zand is ook gek spul...

Don Juan doet een tukje

Halverwege hun ontdekkingstocht nestelen ze zich meestal ergens op een beschut plekje. Dan til ik de baby weer terug naar het rennetje, naar de rest.
Ze zijn al zo groot en echte hondjes, maar ook nog zulke babies en zo kwetsbaar... Ze leren spelend, met overgave en tomeloze inzet, en over een kleine 4 weken zijn ze klaar voor hun Nieuwe Leven! Maar nu nog even niet, gelukkig!!!!!

Opposites attract... Delicate Rose en Dolce Vita

Geen opmerkingen: