25 juni 2009

Girls on the Catwalk!


Nog een paar tellen, en wij zijn aan de beurt...

Afgelopen zondag, 21 juni, was de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Labrador Vereniging. Cato's fokster Pieta van Dee was er ook, ze keurde jeugdklasse reuen, en Cato's volle nestzus Mona was er. Die hadden we nog niet in het echt gezien, dus dat was een mooie kans. Verder werd ook Chica, dochter van Tessel en Resa uitgebracht. Alle reden om te gaan, dus, zelfs met een nestje knuffel-pups thuis.
Cato en ik waren ook van de partij.

Het uur van de waarheid: de (engelse) keurmeester keurt zijn waar...

Heerlijk! Een buiten-show! Geen grote galmende hallen, maar gras en zon. En wel ruim 500 laabjes!
Cato vond het allemaal even geweldig. Laabs! Vijvers! (Waar je natuurlijk niet in mocht duiken!!!) Allemaal mensen om af te slobberen en te besnuffelen, hoera!
Dat showen, ach, dat doet ze er gewoon even bij. Voor Cato is alles een feestje!

Kijk nou hoe hij haar ogen afdekt... Cato vindt hat allemaal best!

We hadden niet geoefend, druk met pups. Maar Cato deed of ze dagelijks een showlijn om haar vorstelijke voorborst heeft hangen en ze staat als een huis, onophoudelijk kwispelend naar mij opkijkend.

Catotel has got what it takes and she knows how to use it!

... Dat blijkt wel uit Cato's keur-rapport:
"Lovely black bitch. Good head. Good kind eye, good use of ears.
Good reach of neck. Well developped strong body, good depth of heart.
Strong hindquarters.
Excellent on the move. Well presented. Excellent."

Cato's nestzusje Mona (Fogel Hlara Dug De Mona)

Mona stond 2 nummers voor me. ook zij had een heel mooi rapport. Allebei de zusjes een U-tje, geen plaatsing maar wel lovende beoordelingen. De zusjes lijken erg op elkaar, en zijn toch weer heel anders. Zowel wat betreft exterieur als karakter. Mona lijkt meer op hun vader Black (Thanks A Lot De La Legende De La Loutre) en Cato meer op haar moeder Francis (Fogel Hlara Francis en haar oma, Cato (Fogel Hlara Akaba. Beide zusjes zijn heel stabiel en niet uit het veld te slaan. Maar, om maar iets te noemen, Cato eet alsof ze geen laab is (met lange tanden en eindeloos traag!), terwijl Mona als ze de kans krijgen zou, al de bakken van de anderen thuis ook zou leeg eten... Misschien waren ze een mooie aanvulling op elkaar in het nest?
Pieta en Geert hebben hun kleine Cato ook voor het eerst terug gezien, erg leuk was dat!

Chica (dochter van onze Tessel en van Reza)

En dan was er nog Tessels' dochter Chica. Omdat ze in een andere ring geshowed werd, simultaan met onze keuring, heb ik niet naar haar kunnen bekijken. Maar het bord met de uitslagen verklapte me al dat ook Chica een hele goede show gelopen had! Ook een Uitmuntend. Dit is haar show rapport:
"Cleanlined black with feminine head and kind expression. Ears al little high-set. Good reach of nek. Good turn of stiffle and wel muscled hindquarters. Would prefer a little more bone and substance all over. Moved and showed well."


Chica blijft gewoon zichzelf, ondanks haar U-tje, wat een toestand allemaal!

Drie 'lovely black bitches' konden met hun vermoeide maar heel tevreden baasjes weer huiswaards keren. Voor onze Cato betekende dat bijna direct een bezoek aan het kanaal. Lekker nat. Lekker laabs! Want show is toch wel veel 'voor de show'. Geef ons maar het echte leven, dan nemen we die catwalk af en toe op de koop toe!

Bedankt, lieve Marjan, dat je weer met ons mee wilde gaan! Shows, just like life itself, are best when shared!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk Pip,van harte gefeliciteerd met jullie 2e U'tje!!!!
Hij gaat super.

Groetjes Ris

Anoniem zei

Fijn dat ik weer mee mocht, het was een heerlijke dag! Vond het van Cato heel knap dat ze de keurmeester niet meteen een enorme slobber gaf met dat prachtige tongetje van haar!!
Clair wacht nog steeds op het moment dat er een "soundmix"-show aan het programma wordt toegevoegd. Ondertussen oefent ze dagelijks haar stem met verschillende knorgeluiden!

Heel veel liefs ,
Marjan (ook namens Clair, maar die ligt nu heerlijk te snurken)