15 juni 2009

And then there were PUPPIES!



Rosie en haar pups, 15 juni

Ruim een week geen nieuws, terwijl er juist zoveel gebeurd is. De kleine marmotjes van de eerste twee weken zijn nu echte hondjes geworden. Mini's, maar onmiskenbaar labradors!

Onze stoere man Don Juan slaapt (13 juni)
...Doodmoe word je van al die meiden.

Op de 14e dag hadden alle pups hun oogjes open. De meiden waren allemaal net iets vlotter dan hun enige broer; die hield zijn oogjes gewoon nog een dagje stijf dicht. Ach, als echte Don Juan temidden van zoveel beauties zonder een concurent, heeft hij nog tijd genoeg om zijn ogen de kost te geven!...

Inmiddels heeft Dandelion Lover al lang 2 oogjes open,
maar ze kijkt hier (13e dag) al heel gedistingeerd met nog maar 1 open oog.

Hier kijken we nog wat glazig...
(Diamond on the Rough & Delicate Rose, 14e dag)

Wanneer de oogjes open gaan, zien de pups nog niet veel, dat wordt met de dag beter. Sinds vandaag horen de pups ook goed. Dat merk ik aan hun reactie wanneer ik de puppiekamer binnenkom, ze kijken nu allemaal op.

Ongemerkt een foto maken wordt al moeilijker! (15 juni)

Drama Queen en Delicate Rose hebben een onderonsje (15 juni)

Op dag 15 liepen de kleintjes door de werpkist. Die eerste stapjes worden onderbroken met veel vallen en opstaan natuurlijk en dat lijkt de pups niets te deren. Ze lopen ook dwars 'door elkaar heen' en proberen over elkaar te klauteren. Wanneer dat niet lukt, gaan ze maar weer tukken. Of drinken. Of piepen.

"My legs still feel a little rubbery..." De aller eerste stapjes van
Diamond on the Rough (13e dag, ma 7 juni, het re oogje is nog dicht)

Douce France is even aan het stretchen (14 juni)

Het zijn hele speciale kinderen, (zoals altijd natuurlijk!) Maar deze pups hebben nog steeds behalve hun moeder met volop melk, ook een 'min' met een volle boezem. Lieve Janet bezoekt de puppiekamer nog steeds trouw een paar keer per dag, en eigenlijk wil ze er helemaal niet weg. Zogen, poetsen, genieten... Het is dat de echte moeder ook zonodig bij de babies moet zijn... Voor deze pups is het constant happy hour, al moet er ook geslapen worden en gewandeld in de werpkist.

Drinken bij Janet (11e dag)
"I'm doing this for you, you know. My heart is pounding, does it show?"

Netjes op een rijtje bij mammie aan 'de bar' (12e dag)

Daarna knus lepeltje-lepeltje slapen (zusjes Delicate Rose en Drama Queen)
Nobody fits quite like a littermate...

... of juist even lekker alleen, upside down! (Dolce Vita,)

En er staat steeds meer op het programma, want de pups worden voorzichtigjes aan ook interactief. Er wordt sinds kort geblaft en inplaats van alleen maar naast elkaar slapen en drinken, lopen, zitten en spelen de pups al een beetje met elkaar.
Door de enorme stappen van de motorische (staan, lopen) en sensorische (zien, horen) ontwikkeling zijn het geen kleine marmotjes meer, maar echte hondjes-in-de-dop!

Douce France (zwart) lucht haar hart bij haar zusje Delicate Rose
(15 juni)

Drama Queen wil contact met haar mams (15 juni)

Rosie is echt in haar nopjes met haar babies. Ze ligt graag bij ze in de werpkist, net als ik trouwens. Heerlijk, die kleine zachte snoetjes die me opzoeken en over me heen proberen te klimmen of in mijn kleren kruipen... Puppies zijn PARTY!

Zogen en drinken is topsport voor beide partijen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat zijn ze toch moooooooiiiiii! Zo zoet!

xxx Eef