28 maart 2008

J-nest 5 jaar oud!

Tiffi zet de bloemetjes buiten, want haar kinderen zijn jarig!

Hiep hiep hoera voor Jillian, Blos(ko),Shona, Sophie, Flynthe, Janet, Mowgli en Ollie (jr)! Het hele J-nest dus, vol uit ook bekend als Jillian Briscoe, Julia O'Faolain, Jocelyn Kavanagh, Joan Mc Breen, Jessie Boucherett, Janet Mc Neill, Jack Daniels en Johnny Walker.
En voor moeder Tiffi, die vijf jaar geleden fantastisch werk leverde door deze 8 op de wereld te zetten. En natuurlijk ook voor vader Ollie!

Tiffi in de sneeuw, afgelopen weekend

Het J-nest is een bijzondere mijlpaal voor JBA geweest, want dit het eerste nestje van Ollie. Het J-nest is zogezegd Ollie's vuurdoop geweest. En gelukkig is het daarbij niet gebleven!

...Hoezo met de VUT??????!...

Sinds Tif in Zuidlaren woont bij Ria, is ze weer 'in the picture'. Een paar weekenden geleden was ze nog op bezoek bij haar dochter Janet en haar kleindochters Jazz en Dolce, bij Ol en ons allemaal. Erg gezellig! Tif is een schat en altijd houdt ze in de gaten waar Ria heen gaat. Want hoe gezellig ze het allemaal ook vindt, ze blijft de heel onderdanige, op de voet volgende Tiffi die ze altijd al was!
Hoewel ze rustig en aanhankelijk is, kan ze behoorlijk rennen en de kolder in haar koppie krijgen! Tif is dan ook nog lang niet bejaard!

Ollie op de hei, met zoon Tessel in zijn kielzog, augustus 2007

Ollie, vader van velen maar vandaag speciaal van het J-nest, is ook nog in top conditie. Heerlijk vindt hij de wandelingen en water, ooow water is het aller-aller-heerlijkste! Nou ja, samen met balletjes dan. En stokken. En knuffelen, knuffelen op de bank...

... altijd een balletje in zijn buurt, ook als hij slaapt!...

Het wordt hoog tijd dat Ol weer eens zijn diensten als dekreu kan bewijzen. Het is alweer een jaar geleden dat hij het Z-nest verwekte bij Cocoa-Choco. Toen Sugar loops was en op haar vruchtbaarst, was Ol haast niet te houden. Hij stond voor me, trappelend met zijn voorpoten, en keek me met zijn enorme ogen aan alsof hij zeggen wilde:" het moet NU hoor, echt NU!"

Ol heeft er zin in! Op de boot naar Schiermonnikoog, maart 2007

Als zeer ervaren dekreu kan hij aan de geur precies afleiden wanneer het 'menens' is. Maar ja, leg Ol maar eens uit dat hij Sugar niet kan dekken omdat ze zijn dochter is...

Janet en haar dochter Jazz kruipen vaak samen in één mand

Wij vieren hier natuurlijk Janet's verjaardag, die daar overigens niet veel van begrijpt. Want elke dag is voor haar een feestje, met ons, met alle andere hondjes. Lekker wandelen en haar kwispelstaart zwiept onophoudelijk.

Lieve, lieve Jenny Bee!

Haar buikje beweegt nog van links naar rechts als ze loopt, zoals bij een pup. Jenny Bee is onze grote kleine, stoere en kwetsbare, maar bovenalles heel erg liefdevolle goudhaartje.

Juliëtte en Janet samen op de bank, dec 2007

Voor Janet is het leven in Groningen en Elspeet een feest, en ze is dolblij dat ze is uitgenodigd! Een loom dagje op de bank? Janet is in! Een lekkere buitendag? Fine by Jenny Bee! Een autorit? Jenny doet mee, en desnoods een tijdje in de bench, da's ook best. Alles is goed, als ze maar met ons is.

Frustratie: zo'n mooi hondje en zóóó moeilijk te fotograferen!...

Janet en Jillian waren tot afgelopen zomer onafscheidelijk. Wanneer ze elkaar nu zien, is Janet meteen weer Jill's Grote Beschermer, en Jill wordt meteen weer De baby... Nou ja, Jillian is altijd een beetje een hele grote lieve baby. Net als Janet, is Jillian dolblij met haar nieuwe roedel. 
 
Favoriete pose van Jill (en ook haar zusje Blos!): deemoedig op de rug!

Jill's grootste fout is misschien wel dat ze niet te fotograferen is... Ja, want Jillie Billy wil altijd zo vreselijk graag vlakbij je zijn. Ze komt telkens blij kwispelstaartend en met een slobber-tong op de camera af: " Ha! Daar ben je!" En een beetje streng worden heeft ook geen zin, want dan zit ze er meteen bij als een geslagen hond...

Blos heeft ook een hele stoere kant, zoals hier met haar vriendjes!
Alle reutjes in het  groningse Stadspark kennen Blos, want die ruikt zo lekker. Blos ligt ook altijd de halve wandeling op haar rug, dan kunnen ze er beter bij. Maar vergis je niet, want Blos is ook erg stoer! Samen met haar vriendjes doet ze vol overgave mee aan heftig spel, dan is ze niks geen watje!
Blos op de Hoornse Dijk in Groningen

Mowgli, (Jack Daniels of JBA) in vol ornaat. Wat een prachtige jongen!

Mowgli heeft sinds vorige zomer zijn halfbroer Oscar als huis- en roedelgenoot. De twee heren zijn twee handen op 1 buik. Marit, hun baasje schrijft:"Het gaat goed met beide heren. Afgelopen weken hebben ze ons goed bezig gehouden, want het zijn ware ontsnappingsartiesten geworden. Oscar graaft en Mowgli gaat aan de wandel door het gat. Maar het gat is weer gedicht! Samenleven met Oscar heeft Mowgli goed gedaan, hij is een stuk lichter geworden door alle activiteit."

 Two of a kind: Oscar (l) en Mowgli (r)

Dit laatste plaatje spreekt boekdelen... Het mooiste kado is een broertje! Voor avonturen, graven, de kunst afkijken en... om beschutting bij te vinden. Liefde, een thuis!

Wij wensen alle laabs van het J-nest van Tif en Ol een hele fijne verjaardag en nog veel fantastische jaren samen met hun baasjes!
(Foto's en/of nieuws van de kanjers??? Altijd zeer welkom:)

2 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Hiep hiep hoera voor Janet, Blos, Jillian, broers en zussen, en natuurlijk voor hun baasjes!!
En een hele extra dikke verjaardagsknuffel voor mam Tif en pap Ol!!

Hier in Drenthe vieren wij ook een beetje feest, als broer en zoon van Janet.

Anoniem zei

Oef, wat een gevaarlijke foto's die laatste van Blos! Hoewel ik weet dat het spel is en Hester haar Blossie niets laat overkomen, ziet het er op de foto angstaanjagend uit! Bbbrr! Maar dat terzijde, natuurlijk alle inmiddels grote babies van harte gefeliciteerd! Leuk dat Tif (Jamie's oma) er weer bij is en goed om te horen dat de dame het naar haar zin heeft!

Eef