12 februari 2008

Vol verwachting!...

De echo van Bisous, gisteren 

Bisous is met zekerheid zwanger! Gisteren hebben we een echo laten maken en daar waren onmiskenbaar vruchten te zien... Hoera!
Op het beeldscherm zie je een pupje in vruchtvliezen, de rechte streep eronder is de aorta van moeder Bisous. We konden het hartje zien- en horen kloppen. Hoeveel puppies Bisous draagt, is niet precies te zeggen. De baarmoeder van een teef bestaat uit 2 met elkaar verbonden srengen, waarin de vruchten groeien. Die strengen draaien en met de echo kan je gemakkelijk een paar vruchten missen of dubbel tellen. Met een echo kun je dus wel met zekerheid zien of de teef zwanger is of niet, maar de grootte van het nest is niet precies vast te stellen. Zwanger, dat is ze!

Bisous een paar uur voor de dekking, januari 2008

Lieve Bisous lag heel geduldig op haar rug (in een gemakkelijk kussen) terwijl wij het leven in haar buikje bewonderden (en haar natuurlijk!). Ik gaf haar een brokje, waarop de dierenarts zei:" Ze kan op haar rug liggend kauwen, dat is knap". Ik zei dat je dat wel aan een laab kan overlaten; kauwen, eten, dat kunnen ze in de meest vreemde houdingen en op de meest idiote momenten nog...

Lieve, zachte Freddy, oktober 2007

We hadden al goede hoop dat Bisous zwanger was. Ze is in haar gedrag erg veranderd sinds de dekking. Ze is nog aanhankelijker dan anders, nog 'knuffeliger', en ze is veel rustiger geworden. Nou is Bisous sowieso heel rustig in huis en aan de riem, maar normaal gesproken houdt ze er wel van om lekker te stoeien en te rennen. Zeker met haar beste vriendje, de kruising Rakker. Hoe Rakker haar ook uitdaagde de afgelopen weken, in de hoop dat ze op zijn uitnodigingen tot spel in zou gaan, Bisous hield de boot af!
Gedragsveranderingen zie je vaak bij een zwangere teef, maar niet altijd in zo'n vroeg stadium. Bovendien kan de verandering ook nog altijd door schijnzwangerschap komen, dus het blijft gissen tot de laatste weken van de draagtijd ( pas dan wordt het teefje echt dik), tenzij je een echo doet of het bloed laat onderzoeken.

     Bedachtzame Bisous

Freddy, die lieve kanjer, wordt dus weer vader. Hij zal er niet van wakker liggen. Bisous trouwens ook niet. Dit meisje is een bijzondere persoonlijkheid. Ze is niet voor een kleintje vervaard. Ik heb het volste vertrouwen in haar als moeder. Ze is een gedreven hondje, een harde werker en zo ontzettend toegewijd en lief! Ik heb goede hoop dat zij haar nestje in de laatste weken, wanneer de pups echt gaan spelen en uitdagen en onderzoeken, goed zal leren waar de grenzen liggen. Veel labrador-moeders zijn daar niet zo goed in, ze zijn alleen maar vreselijk lief en roepen hun kroost geen halt toe. ( Ook niet wanneer het volkje van 7 weken oud en dus behoorlijk uitgegroeid, met hun volledig ontwikkelde melkgebit, nog aan de borst hangen, bijvoorbeeld...).
Bisous is denk ik net als Janet een 'oer'-moeder, die dat wel kan, naast natuurlijk vreselijk lief zijn! En wanneer dat toch niet zo blijkt te zijn, hebben we altijd wel een echte 'rot in het vak' die de strengere moeder-rol wel even kan vervullen, zodat de pups toch leren dat er grenzen zijn. Zelfs voor puppies! (Juist voor puppies!) Claire bijvoorbeeld, of Janet. Teven die hun moeder-capaciteiten al bewezen hebben. Bovendien is streng zijn voor andermans pups soms veel makkelijker dan voor eigen pups, wanneer de moeder vol hormonen zit, met de daarbij horende driften en instincten.

Freddie en Tessel (met stok) een jaar geleden

We wachten rustig af, terwijl in Bisous het leven groeit en de natuur haar werk doet. 
Tot aan de echo zaten we vol spanning, nu zijn we vol verwachting

9 opmerkingen:

Clair & Marjan zei

Wat fantastisch nieuws!! Als je maar weet dat ik vanuit Elspeet naar mijn werk ga vanaf half maart. Wil dit niet missen. Bovendien wie kan er nou beter vervelende reuen weghouden van Bisous rondom haar bevalling dan Clair! Vertel nog maar niet aan Tessel anders gaat hij nu alvast zijn kampement ergens ver verscholen in het bos opslaan...

Anoniem zei

Hi Pip, nou gelukkig raak deze keer en heel erg gefeliciteerd!!!!
Laab knuffies van ons allemaal, Sandra & co

Anoniem zei

Yes, ze is zwanger!!
Geweldig!!We leven met jullie mee en hopen dat er straks een lief bruin reutje voor ons geboren zal worden, spannend hoor...
Groetjes Thierry en Fokelina (uit Leeuwarden)

Anoniem zei

Hoi Pip,
Dat is geweldig goed nieuws! We blijven de ontwikkelingen graag volgen en komen ook zeker kijken bij het nestje chocolaatjes..!
groeten van Caroline, Marlot & Floor (én Balou)

Anoniem zei

Prachtig nieuws, Pip! Ik heb ook al een enkeltje Elspeet klaar liggen....!!!

Bailey, Chester en Dolce zei

Heerlijk nieuws Pip!! Dat worden dan "des petits bisous", Frans hè, daar kun je op bouwen..!!
En Marjan...heb je voor je naamgenoot nog een plaatsje vrij??Vragen we aan Tes of ie zijn campement wat ruimer opzet; ik heb hier nog zo'n klein lefgozertje rondlopen met errrrug veel ontzag voor Clair!

Anoniem zei

Wauw wat een pracht beeld, die echo. Ken ik alleen nog maar van mensenkindjes, nog nooit van hondenkindjes gezien, het is net zo'n ontroerend gezicht!
Gefeliciteerd met dit goeie nieuws, we wachten vol spanning en volgen het blog vanaf nu nog nauwkeuriger, natuurlijk!
veel groetjes van hier.
Anneke

Jack Vanderwyk zei

Van harte gefeliciteerd! Het tweede A-nest van Joe Batt's Arm op komst! Veel plezier!

Groetjes,

Jaap

Anoniem zei

Wat leuk en spannend!! Denk dat ik een hotelkamer boek aan de overkant, hihihi!!!

Veel liefs,

Esther en Saartje Moccataartje