23 februari 2008

Het Z-nest: update

Storm , reutje, (Ziggy Stardust of JBA) heeft de wind eronder!

Het was even stil aan het front, omdat we druk bezig zijn met de tijdelijke verhuizing naar Elspeet en andere voorbereidingen op het nestje van Bisous. Tot half mei zitten de honden en ik permanent in Elspeet. Dat is bepaald geen straf! Terwijl Bisous het rustig aan doet en haar pups groeien, is het blog vandaag gewijd aan het vorige nest. Het Z-nest, dus.

Storm in gedachten verzonken

Ollie is onder de tafel druk aan het spelen met een rubber piep-ding; de vader van het Z-nest is met zijn 7 jaar zelf nog een pup! En Choco? Zij is ook niet achter de geraniums gaan zitten sinds haar pensioen... Choco zit tegenwoordig op een cursus speuren. En ze doet het goed met veel plezier! Thuis speurt ze tegenwoordig ook wat af. Op de tweede verdieping (niemand heeft haar ooit trap leren lopen, maar dat doet ze sinds kort op eigen initiatief!) heeft zij de sokken in de kast ontdekt. Hartstikke leuk natuurlijk, van die opgerolde bolletjes! Kun je leuk apporteren naar de boys beneden. (Want die twee goedzakken Simba en Balou, die lopen geen trap en zitten niet te rommelen in de kleren kast van hun baasjes...) Je ziet het zo voor je: heftig kwispelende Chokie, haar billen alle kanten op wiebelend, en een heel tevreden snuitje met een paar sokken!


Storm is gevloerd...

De Z-pups maken het goed, hoewel de grote kanjer Storm-reutje in de lappenmand zit. Hij moet het een tijdje rustig aan doen, omdat hij onlangs geopereerd is. Dat valt natuurlijk niet mee voor een levenslustige energieke jonge hond. En dus ook niet voor zijn baasjes! Je hoopt en verwacht toch iets heel anders wanneer je een pup in huis neemt. Maar als je weet dat je investeert in de toekomst, heb je er natuurlijk alles voor over.

Lieve mooie stoere Storm met zijn nadenkende blik

Storm is een geweldige gezelligerd. Het liefste is hij vlakbij zijn baasjes en hij 'helpt' graag mee met hun bezigheden. Hij scharrelt graag in en om het huis met zijn baasjes en grootste vrienden Margje en Willem.

Ik ben een beetje moe, maar ik houd je in de gaten, hoor...


Storm, teefje, (Zelle Belle of JBA) in de duinen

Storm's zusje Storm uit Groningen maakt het erg goed. Ilse vertelt: "Hier weer eens een update vanuit Groningen, kleine meisjes worden groot en zo ook onze Storm.... het gaat heel erg goed inmiddels met de 4de cursus bezig brugklas en G &G... waar ze het opneemt tegen oudere laabs en flatcoat.... ze vindt het erg leuk om te trainen, maar af en toe is het toch ook heel erg leuk om een dagje niet te luisteren.... de voorjaarsvakantie staat bijna voor de deur en dan gaan we altijd met de hele familie op skivakantie en natuurlijk gaat Storm dit jaar mee. Dus we zijn benieuwd hoe ze het in de witte sneeuw gaat doen".


Ssslobber voor Ilse!

Lekker, een kauwstaafje!

Bo, door haar baasjes omschreven als een 'blije hond'

Bo, (Zaire's Pride of JBA) heeft het goed bij haar familie in Odijk. De roedel is onlangs uitgebreid met een Shetland pony, Capriche. Bo vindt Capriche machtig interessant en heel lief; die twee staan regelmatig neus aan neus! Susanne mailt: "We zijn net op vakantie geweest en hebben leuke foto's gemaakt. Bo is een echte waterrat die dol is op zo hard mogelijk in de plassen denderen. Ze is heel lief maar ook bere sterk, vanaf eind februari ga ik met haar op cursus om haar te leren dat ze zich ook bij andere honden moet gedragen en niet alleen maar met spelen bezig te zijn. We hebben er een nieuwe aanwinst bij, een Shetland pony en die vindt Bo ook fantastisch. Ze hebben al neus aan neus gestaan. Capriche vindt Bo ook best leuk, alleen denkt Bo dat ze met Capriche kan spelen als met een hond! Capriche is vier jaar en heeft altijd op een manege gestaan als knuffelpony dus is ze gelukkig veel gewend".

Onafscheidelijk duo: Davey en Bo

Tja, ik snap Bo wel; als je alleen maar laabs gezien hebt, weet je eerst ook niet dat Davey ook een hond is. Maar wanneer je dat geleerd hebt, kan een kleine pony toch ook best een heel grote soort hond zijn?? (Waarschijnlijk is een Ierse Wolfshond veel groter dan een Shetland pony...)

hm... wat een zacht neusje heeft Capriche!

Van het Z-nest gaan we naar het A-nest. Het duurt niet lang meer of het is zo ver. Dan gaat Bisous bevallen en zoogt zij haar nestje groot. En dan, over een paar maanden, zijn de pupjes alweer reuzen, net zoals de 'pups' van het Z-nest...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Altijd al geweten dat Choco autodidact was! Wees maar blij dat ze gewassen sokken opspeurt, Saar jat gedragen sokken en verstopt ze vervolgens.

Die Storm, wat een mooie meid, prachtig snoetje!! En wat hebben die Labradors toch allemaal een denkhoofd, he? Ik zie altijd een grote wolk met tekst erboven, maarja...dat is geloof ik meer een tik van JBA-freaks!

Van de week heb ik Shona en Sarah meegenomen in de trein naar Enkhuizen. Kroeg in, koffie drinken, winkelen, weer een kroeg in en daarna weer met de trein naar huis. Shona verblikt of verbloosd niet, die vindt alles prima.

Ik stond nog geen tien tellen op het station of een wildvreemde dame begon tegen me te praten "wat een mooie honden, maar die zwarte heeft een mooier koppie". Ze had zelf alleen katten, vertelde ze. Grrr, ik was hoogst beledigd! Iedereen kan toch zien dat mijn Saartje de mooiste van de wereld is?

Mirjam moest erom lachen. En ze heeft gelijk, Shona is de allerallermooiste. Ze heeft een gedeelde eerste plaats met alle andere JBA-tjes!!

Bailey, Chester en Dolce zei

Schitterend weer al die foto's!!

Ik herinner me nog een foto van een heel klein bolletje Bo, samen met Fierra en Tessel. Pff, wat vliegt de tijd!

En Esther, je hebt gelijk, gewassen sokken, waar hebben we het dan over..? Ik zal maar niet openbaar maken waar Chester mee rondwandelt (als ik de wasmand beneden neerzet). Weet niet waar hij die genen vandaar heeft!