16 februari 2008

Django!

Django, 7 weken oud, september 2006

Dit is Django (Victor Jara of JBA), uit het V-nest van Sugar en Freddy. Hij is enige zoon van Sugar en Freddy, met 4 zussen. In de toekomst, komt er nog een nestje van Sugar en Freddy, dus dan krijgt hij vast ook jongere broertjes!

"Hee, Henk, kom es in de benen, het weer is voor wat activiteit!!"

Zoals je ziet is Django behoorlijk gegroeid, zeg maar gerust 'uit de kluiten gewassen'!... Django was als pup een erg flinke jongen met een groot hoofd. En tja, wat wil je, als enige reu tussen 4 zusjes en een toegewijde moeder... Dan groeit ieder ventje natuurlijk als kool! Als een soort van pascha lag Django in de werpkist, het liefst op zijn rug. Zodat iedereen direct kon zien dat hij de enige kerel was (alsof dat al niet duidelijk genoeg was door zijn omvang en gewicht...) Hij verbruikte zo min mogelijk energie, die eerste weken. Hij investeerde van het begin af aan zorgvuldig in zijn body. En je ziet, met resultaat!

Django met zijn trouwe makker Casper: twee pootjes op één buik!

Deze kleinzoon van Ollie lijkt erg op zijn opa. Zeker wanneer je naar zijn hoofd kijkt: de expressie, de ogen, de schedel-vorm, de neus...  Ja, wat niet, eigenlijk?! Django is nu 1,5 jaar. Vergelijk die snoet met die van zijn opa Ollie toen die bijna 3 jaar oud was.
 
Grootvader van het V-nest: Ollie, a.k.a Mardas Midnight Black

Django is wel iets groter dan opa Ollie, want veel van Ollie's nakomelingen groeien hem boven het hoofd. Hij vererft duidelijk regelmatig wat langere latten dan hij zelf heeft gekregen.

Django ligt nog steeds graag op zijn rug en laat het zich welgevallen!

Lange latten, kortere latten, het is allemaal betrekkelijk; het gaat erom hoe groot je je voelt en om hoe groot je jezelf maakt! Zich klein maken (vooral figuurlijk) kan Django duidelijk uitstekend. Hij is een prima roedel-hond die zich voegt naar de anderen. En Django heeft en behoorlijke roedel. Hij heeft zijn grote vriend en vertrouweling Casrper, de gele oudere laab van de familie ten Bode. Dat ging van het begin af aan goed. Ze slapen samen in hun reuzen-bench. Verder zijn er 2 volwassen kinderen en... een kleinkind, en dat vindt Django een feest.
Dit is ook weer een geweldige familie voor een laab! Want Casper en Django horen er helemaal bij. (Dat vinden wij met z'n allen, net als zij, vanzelfsprekend. Maar we weten ook allemaal dat het niet overal in 'laabjes-land' zo is...) Ze zijn net allemaal terug van vakantie.

Sven en Django:grote vrienden!

Corrie schrijft: "Met Django gaat het uitstekend ondanks dat hij volgens mij in de pubertijd is, hij probeert gewoon alles weer opnieuw uit. We zijn afgelopen week met het hele gezin op wintersport geweest en hij heeft dus elke dag met onze kleinzoon van 11 maanden doorgebracht, wat een feest al die stukjes brood en koek die onder een kinderstoel terecht komen want alles wat op de grond ligt mogen we op eten! (denken ze) Hoewel Casper slecht ter been is, was het gewoon een wedstrijd wie er als eerste bij de kinderstoel was, gewoon leuk om te zien hoe ze lagen te wachten aan de andere kant totdat Sven uit de kinderstoel getild werd. Het is wel vreemd voor Django om een kind dat eerst alleen op een kleed ligt en dat bewaakt moet worden, ineens achter je aan te krijgen. Hij trok echt zo'n kop van : verdraaid, het kan bewegen! Maar ze zijn de beste maatjes en zoeken elkaar constant op, wel altijd onder een wakend oog want ze moeten tenslotte nog steeds met elkaar leren omgaan."

Django houdt een toeziend ook op Sven (en Henk weer op hen!)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat mooi he, die gelijkenis met Ollie. Het is daarnaast altijd heerlijk om te lezen dat een hondje heerlijk op zijn plek is in een roedel!

Liefs, Eef

Anoniem zei

Wat een kanjer!! En zo lief met kinderen!! Wat is het toch een prachtras..