06 februari 2008

Het N-nest 4 Jaar!

Oscar (Nambuco's Pride of JBA) in zijn tuin

Vandaag zijn Oscar, Simba, Bink en hun zusje Tess 4 jaar geworden. Gefeliciteerd lieve laabjes en hun familie! 
Het N-nest van Jennifer (Fionnabhair of JBA) en Ollie had een moeilijke start, want Jennifer's bekken bleek te smal om de pups via de natuurlijke weg te laten bevallen. Kleine Bink, de eerst geborene, zat klem en het werd een keizersnee voor Jennifer. Dit was haar eerste nest, en nadat haar pups uitgevlogen waren is zij dan ook met 'pensioen' gegaan. Ze woont bij Angie (Ballykiss Angel of JBA) op een boerderij in Drenthe.
De 4 pups van toen maken het goed, het zijn lieve, prachtige grote laabs geworden.

Oscar (Nambuco's Pride of JBA) woonde tot vorige zomer op JBA. Deze lieve jongen woont nu vlakbij zijn geboortegrond, bij zijn halfbroer Mowgli uit het J-nest (Jack Daniels of JBA). De foto's spreken voor zich: die twee grote zwarte beren van jongens zijn twee handen op 1 buik! Os geniet van zijn familie met kleine kinderen en van Mowgli, bij wie hij in het begin goed kon afkijken hoe alles 'moet'. Hij is lief en aanhankelijk en hij heeft het zeer getroffen met zijn 'mensjes' en zijn Mowgli!

Halfbroers Oscar en Mowgli doen aan 'synchroon slapen' op de tuinbank

Mowgli (l) en Os en hun jonge roedel-genoot

Simba (Nelson Mandela of JBA) heeft van pup af aan de gele laab Balou aan zijn zijde. En sinds de zomer woont Cocoa, nu Choko ook bij hen in Krimpen aan de IJssel. Silvia en Lianne hebben nu dus alle 'smaken' laabs die er zijn! Sim is een geweldige lieve jongen, hij fungeert al jaren als 'de oren van Balou', die doof is. Balou let op Sim en uit hoe die reageert, leidt Balou af wat er gebeuren moet. Sim houdt echt rekening met Balou. Ook deze jongen uit het N-nest is erg aanhankelijk en lief enne... hij houdt van eten! Niets 'labradorrigs' is hem vreemd, dus...


Sssst! Simba (Nelson Mandela of JBA) slaapt...

Choki is erg gelukkig bij de twee heren, en de jongens met haar. De driekleur zijn dikke mik samen! Natuurlijk doet Choki als dame van alles dat de heren nooit in hun hoofd zouden halen... Simba is veel te gezeggelijk 'sommige dingen doe je gewoon niet'. Choki denkt daar anders over!

Ook in deze Mandela schuilt een leider!

Lieve Sim!

Simba, niet de grootste durfal, trekt zijn stoute schoenen aan... 

Kleine puppies worden groot: Bink in volle glorie.

Bink's baasjes vertellen het volgende over hun reus (Nimrod Star of JBA):
"Bink is opgegroeid als een verantwoordelijke, stabiele en ongelooflijk lieve Labrador reu met zijn eigen specifieke plaats in ons gezin en zijn "roedel". Al zal hij af en toe wel eens denken a la Asterix "rare honden die mensen!" Kortom hij zorgt voor ons en wij voor hem en daarmee is hij voor ons alles wat een Labrador tot een buitengewone levensgezel maakt.
Fysiek is Bink uitgegroeid tot een prachtige en gezonde Lab (zie foto uit 2007) die in afgeslankte vorm toch nog altijd een kleine 43 kilo weegt. Elke dag 1.5 tot 2 uur wandelen en/of meehollen naast de fiets, A kwaliteit voer en voldoende knuffels houdt hem in top conditie en ons ook. Nog steeds worden we regelmatig door passanten gecomplimenteerd met ons maatje!"

Bink staat mooi!

 Zee en wind, lekker, daarvan gaan zelfs je oortjes dansen!

Tess als kleine pup, onderzoekt de tuin, mei 2004

Met Tess, (Nell Buckaloo of JBA) het enige teefje uit het N-nest, gaat het ook erg goed. Ze is een hele lieve gezinshond. Wij zien sterke gelijkenis tussen Tess en Dolce en Jazz en ook Blos.
Dat is niet zo verwonderlijk, want Ollie is vader van het N- en J-nest en opa van de U- en W-nesten. Maar bovendien is er ook gemeenschappelijk bloed via moederskant: Jeniffer is een dochter van Tiffi, net als Blos. En Tess en Dolce en Jazz zijn allen kleinkinderen van Tiffi.
Die mengeling van genen zie je duidelijk terug, niet alleen in uiterlijk. Alle Tiffi-afstammelingen zijn, net als zijzelf, bijzonder aanhankelijk. (Ollie's genen doen natuurlijk ook een flinke duit in het zakje!)

Volwassen, evenwichtige Tess, mei 2006

Tess' baasjes vertellen dat het haar erg goed gaat thuis in Oud Beierland:
"Tess is een hele lieve hond met een zeer zacht en een beetje onderdanig karakter. Soms is ze wel eens een beetje te zacht, want ze laat zich nog we eens op haar kop zitten door andere honden. Verder is het een hele gemakkelijke hond met eigenlijk maar 1 gebrek en dat is haar vraatzucht. Niets is veilig als wij uit het zicht zijn verdwenen, waaronder ook nog wel eens een drolletje. We hebben veel cursussen met haar gedaan waaronder ook jachttraining waarbij ze zelfs in de C-categorie een 1e prijs heeft behaald. Ook in de B-categorie ging het goed en ze was erg enthousiast, soms een beetje te vooral als ze duif mocht apporteren. Inmiddels zijn we gestopt vanwege andere activiteiten maar er had nog wel meer in gezeten, ze was erg goed en wilde graag presteren".

Tess aan het strand, september 2005

Lekker loom wordt je van al die zon en zee en wind!

Het is hier in Elspeet een prachtige verjaardag-dag: zon en blauwe lucht en lekker wandelweer, dus dit moet wel een feestdag zijn. We wensen alle feest-laabs en hun familie een hele fijne dag en nog heel veel fijne jaren samen. En aangezien er zoveel verwandschap is, is vandaag voor heel veel JBA-ers een feestdag...
Baasjes van het N-nest, heel erg bedankt voor de mail en de foto's. Het is een feest om zo mee te kunnen genieten van jullie kanjers!

3 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Lieve N-nesters, heel heel hartelijk gefeliciteerd met jullie verjaardag namens half broer cq. neef Bailey (M-er) en Chester (W-er).
Fantastisch Pip, dat je ons op deze manier steeds weer tracteert op prachtige foto's en anecdotes van bloedverwanten van onze JBA'ers! Leuk is vooral dat je toch steeds weer die gelijkenis ziet; soms een blik,soms een manier van zitten of een typische karaktereigenschap. Niet zo gek natuurlijk,het is uiteindelijk een grote family-of-Joe Batt's Arm.

Anoniem zei

Een beetje aan de late kant, maar gefeliciteerd!! En nog vele jaren in de gloria!!!

Het is weer smullen; alle foto's en verhalen. Heel erg leuk!

Liefs,

Esther en Sarah

Jack Vanderwyk zei

Iedereen van het N-nest van harte gefeliciteerd vanuit een zonnig Nice!

Groetjes,

Jaap