15 december 2007

J- en M-nest in the picture

Milo, (Miread Lass of JBA) dochter van Tiffi en Ollie

Al weer even geleden kreeg ik foto's van Milo, een geel teefje uit het tweede nest van Ollie en Tiffie. Tijd om wat broertjes en zusjes bij elkaar te plaatsen op een blog!

Bailey (Macbeth of JBA) broer van Milo, heeft de berg beklommen

Het J-nest en het M-nest zijn dus volle zusjes-en broertjes van elkaar, met dezelfde pappie en mammie.
Ach , wie kent hem inmiddels niet??? Bailey, joekel van een laab met vele kwaliteiten en een bijzonder zintuig voor alles wat eetbaar is. Het is een bijzonder portret, maar hoe kan het ook anders als je stamboomnaam naar een van Shakespeare's grote toneelwerken verwijst....
Bailey is een multi-inzetbare laab, zeg maar. Hij beklimt ook bergen, traint gehoorzaamheid en behendigheid op hoop niveau. Hij is zelfs club kampioen behendigheid!!!

Bailey (staand) en zijn oudere volle zus Janet

Bail en zijn oudere zusje Janet zien elkaar regelmatig. Hun gelijkenis verraad hun familieband!

Kubus (Maeve O'Connor of JBA) en Nora (Thoroughly Sweet of JBA)

Zwarte Kubus is ook een prachtige, flinke laab met een hart van goud. Ze kreeg er eind 2005 een chocolate 'JBA-zusje' bij, Nora.
Kubus kwam toen geregeld mee om de nieuwe aanwinst in het nest te bezoeken en ze was van begin af aan alleen maar lief voor de kleine Nora.
Zoals dat gaat bij tweede honden, kon Nora mooi bij Kubus afkijken hoe alles moet en wat er wel en niet mag. Het is een mooi koppel!

Janet (Janet Mc Neill of JBA)

Jenny Bee voor ingewijden, is inmiddels helemaal gewend in Groningen. Ze is gek op wandelingen door het bos en de hei, zwemmen doet ze nog wat voorzichtig en ze is het speelmakkertje van onze 1-jarige Rosie. Jenny Bee, oer-moeder in hart en nieren, behandelt Rosie als een pup en neemt zelf een beetje de moeder-rol op zich, maar dat wordt afgewisseld met stoeipartijtjes op gelijker niveau. Dat gaat eindeloos door met die twee.

Blos (Julia O'Faolain of JBA) is in a 'green' mood!

Blos is ook een oude bekende voor veel JBA-ers. Een schat van een hond, athletisch en niet moe te krijgen in het bos of veld of in het water.
Blos kan zichzelf uitstekend vermaken; of ze nu alleen is of in gezelschap van meerdere laabs, Blosje maakt haar eigen feestje. Zoal op de foto overduidelijk te zien is!

Jillian (Jillian Briscoe of JBA) fancies cars...

En dan nog Jillian, nest-zusje van Blos en Janet. Jillian is een soort levende knuffel; zij staat graag op 2 poten, tegen je aangeleund, met een blik die smeekt:"Aai, me, aai me! Ik vin je zoo lief!"
Ze is echt het 'baby-zusje' van Janet; die twee zijn de 1e 4 jaar van hun leven samen opgegroeid, en daar heeft zich een rollen patroon ontwikkeld. Jillie is de baby, de onschuldige, degen die beschermd wordt door haar zusje Janet. Janet ligt altijd beschermend voor Jillian, blaft en gromt desnoods, als ze denkt dat dat nodig is. Janet is Jillian's rots in de branding.
Zodra die twee weer voor kortere of langere tijd herenigd zijn, zie je meteen dit patroon weer.
Behalve dat ze dol is op haar zusje Janet en haar mensjes, houdt ze erg van auto's... Want daarin zit je altijd zo gezellig met de mensen die je lief zijn bovenop elkaar!

Twee prachtige worpen van Tiffie en Ollie, waar vollop van wordt genoten. En dat is ook precies de bedoeling!!!

3 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Bailey wil hier toch graag even een kanttekening bij plaatsen; hij heeft niet "zomaar" een zintuig voor eten!!Met zijn halve Franse opvoeding vindt hij zichzelf een gourmand...hij houdt van LEKKER eten, Pip, niet zomaar van n'importe quoi..!!Bijvoorbeeld lekkere Franse kaasjes, stukje camenbert.., stukje stokbrood, lekkere pate enz..En met zijn jachtgenen van Tiffi, zit t jatten em in zijn bloed..!!

Anoniem zei

Ah gossie... Blosje... Foto van de maand, wat mij betreft!! Alle andere dames en heren zijn minstens even zo prachtig, maar toch... Blossem, de schat..

Unknown zei

Wat een GEWELDIGE, PRACHTIGE foto van Blos!!!Leuk voor op een labradorkalender 2008!!!!
He, maybe een idee???
Ik heb er stiekem al 1 gemaakt van onze eigen JBA kinderen!!!Errug leuk....
XXX Mirjam, Shona, Teuntje!!!