12 september 2007

Sweets for the sweet, but no Sugar for my honey...


Sugar (Pandora's Box of Joe Batt's Arm) in Brenda's mandje

Sugar is voor een maand terug bij haar roots. Ze is het zusje van Tessel (Paddington Bear) en Spice (Private Dancer) en nog 6 anderen, uit het P-nest van juli 2004, van Shona en Ollie.
Sugar, Spice en Tessel zijn bijna hun hele eerste jaar veel samen geweest, totdat de zusjes werden uitgeplaatst als Foster Parent Dogs.
Sugar ging naar Odet, in Oegstgeest. Daar is zij in de buurt van haar zusje Dobber (Pleasant dreams of JBA) en broer Gijs (Pavlov's Reflex of JBA), en hun baasjes zijn bevriend, dus ze zien elkaar geregeld.

Suggie komt heel regelmatig terug, dat is erg belangrijk voor een Foster Parent hond; een voorwaarde voor een zo ontspannen mogelijke bevalling en zoogtijd is natuurlijk dat de moederhond zich op haar plaats voelt in de kennel en dat ze er thuis is.
Vorig jaar augustus kreeg Sugar haar eerste nest, met Freddy, het V-nest. Vijf prachtige en lieve pups, 1 reutje en 4 teefjes, waarvan ik nog geregeld goede berichten hoor.
Het is heerlijk om haar weer even in de roedel te hebben: Sugar is een hele makkelijke, hele lieve en rustige hond. Dat zie je wel uit deze foto's in rust.

Maar ze kan ook erg fanatiek zijn, vooral als er water of een bal in het spel is! De bal houdt ze het liefste netzoals haar vader Ollie de hele wandeling in haar bek, als ze door heeft dat er écht niet meer gegooid gaat worden.

Tessel en Sugar zijn duidelijk erg gesteld op elkaar, na zoveel tijd samen te hebben doorgebracht op JBA en de logeerpartijtjes nadien, is er een hechte band. Ze lijken in hun karakter ook veel op elkaar. Het was dan ook een uitbundig weerzien.
Maar... Op dag 2 van de logeerpartij werd Sugar loops! Dus is Tessel nog nét even wat doller op haar dan anders...

Loopsheid werkt vaak 'aanstekelijk' in kennels; Jazz volgde en nu is ook Janet loops. Hun loopsheid werd al wel verwacht, maar als er één begint, volgen er altijd snel meer.

Voor Tessel en Sugar zit er deze logeerperiode niet veel gezamenlijke pret meer in.
De girls zijn onderling druk genoeg! Jazz berijdt Sugar meerdere keren heel fanatiek met veel gegrom en poehaa. Janet en Sugar maken veel ronde-dansjes samen waarbij ze elkaars achterste uitvoerig besnuffelen.
En de boys staan achter het hek of de ruit en kijken ernaar... Ollie jammert al zachtjes; hij wil aan het werk!
Tessel berijdt, bij gebrek aan beter, zijn kleine zusje Rosie maar...

Nee boys, geen dekking deze keer! Wij wachten éérst op Jillian!
En bovendien doen we niet aan inteelt!

1 opmerking:

Anoniem zei

Jeetje, als dat dan besmettelijk is die loopsheid, moeten we Jill er maar bij zetten, haha. Ze wordt nu iedere dag streng gecontroleerd (vindt ze erg lekker), maar er is nog geen teken van.....! Afwachten dus, het kan toch niet meer zo heel lang duren, liefs sandra