19 september 2007

Reunie U-nest

Het U-nest, het eerste nest van Janet en Charley, met hun gelukkige baasjes

Afgelopen zondag was het zover: de eerste (vast niet de laatste!!!) reunie van het U-nest. Door de baasjes op eigen initiatief georganiseerd. Gelukkig zijn wij zelf ook eigenaars van een U-nest pup: Under My Thumb of JBA, a.k.a Jazz. Dus wij mochten ook mee! De familie Oomkens, de enige van de pupkopers uit dit nest die niet in Groningen, Friesland of Drenthe wonen, hebben het georganiseerd en... het vond plaats in Glimmen. Dus behalve zijzelf hoefde er niemand al te vroeg van huis.

Het U-nest had trouwe bezoekers; de meeste pupkopers kwamen elke 10 dagen wel naar hun pup kijken en toevallig kwamen zij meestal allemaal op dezelfde dag. Zo kende iedereen elkaar. Dat was vanaf het begin af aan speciaal, en ook degenen die wat later een pup uit het nest kregen, waren en bleven heel betrokken.

Bijna voltallig waren we, met Loeka (Unchain My Heart), Puck (Unchained Melody), Brandon (Ulysses), Nelson (Ursus Major), Nonna (Utterly Sweet) en Beau (Unconditional Love). Afwezig waren Jenson (Urban Celebrity) en Bo (Uptown Girl) - misschien hadden zij afspraken in de stad(?) - en Jazz, want die is loops net als moeder Janet...
Wij kwamen daarom met het kleine zusje van het U-nest; Dolce, uit het W-nest van Janet en Charley. Zo kon iedereen nog even zien hoe hun hond er 9 maanden geleden uit zag.

Het was ontzettend gezellig! Er werd natuurlijk veel uitgewisseld en het zal niemand verbazen dat er heel veel herkenning was. Geweldig om al die pups weer te zien, en dan nog wel in interactie met elkaar! De meisjes waren allemaal al behoorlijk in verhouding, terwijl Brandon en Nelson nog echte slungels waren; die zijn natuurlijk ook nóg meer in de hoogte gegroeid, terwijl hun zusjes alvast aan het uitbreden begonnen. Pas over ruim 1,5 jaar zijn ze helemaal volgroeid. Het uitbreden is pas net begonnen.

De zusjes waren regelmatig toch wat meer bij de hand dan die brave sullen van broers dat was mooi om te zien! Maar uiteraard lieten de mannen zich ook van hun imposante kant zien, met hun prachtige hoofden en grote lijven: ze zijn sterk en stoer en ze weten het! Allemaal samen hadden de geeltjes en de zwartjes de grootste lol en het was een sportieve gebeurtenis, waarbij kleine Dolce niet voor haar grote broers en zussen onder deed.
We hadden natuurlijk heel wat bekijks met de broertjes en zusjes!

Terwijl we na afloop van de wandeling op een terras in het bos zaten na te praten, keek ik de kring rond en kreeg een ontroerd, gelukkig gevoel:deze lieve, prachtige jonge honden zijn in mijn handen geboren. Deze mensen zijn allemaal zo gelukkig met hun hond, en de hond met hen. Anderhalf jaar geleden zaten we ook zo bij elkaar, in de eerste maanden van 2005, met Janet en haar 9 pups in de werpkist. Het lijkt wel gisteren, al is er veel gebeurd, dat laten alleen deze honden al zien. Wat een prachtige bezigheid, fokken. Werken met de honden, kijken naar de honden, karakter en exterieur, wat past bij wat, wie past bij wie. Hoe bereik je de goede 'mix', de juiste blend. Kijken en luisteren naar mensen; wie zijn ze, hoe zijn ze, en welke pup past daar het beste bi, welke lijnen. Hier zaten een stel van die mensen, omringd door hun labradors. Een geslaagde match; van Janet en Charley, van hond en baas, van pupkoper en fokker.

Natuurlijk heb ik ze allemaal nog even apart genomen en geknuffeld, goed bekeken. Kleine pups van toen, wat zijn jullie prachtig, inside en outside. Vooral omdat jullie stuk voor stuk uitstralen dat jullie goed, evenwichtig in je vel zitten en gelukkig zijn in jullie roedels.

Prachtig om zo'n uitgevlogen nest weer even bij elkaar te zien! Dank jullie wel voor een heel bijzondere dag, Joris en ik en Dolce hebben genoten en genieten nóg na. (... Nou ja, Dolce geniet niet meer na hoor, die is het al lang weer vergeten; ze kijkt me nu aan met een blik van " eh, gaan weer weer 'ns wat LEUKS doen?!")...

Met z'n allen op een kluitje, net als vroeger in de werpkist, of nóg vroeger: in Janet's baarmoeder!

Hier hebben Dolce (W-nest), Loeka, Puck en broer Nelson het met elkaar aan de stok.

Allemaal verzameld bij broer Brandon's baasje Clemens

René, Beau's baasje, gooit stokken voor het hele nest!

Mmm, denkt Puck: Zondag ochtend, met mijn broers en zusjes, zand, water, stokken én zand.... En da's nog maar het BEGIN van de dag! Mmm!

Nonna (her behind) en Nelson, Loeka (li) en Dolce hebben een onderonsje

Puck en Nelson hebben samen ook nog een akkefietje met een stok...

Het hele U-nest zwemt met overgave; toch grappig dat moeder Janet het liever droog houdt!

Terwijl 'kleine' Dolce op schoot even bijkomt van alle indrukken, checkt Grote Broer (BEER) Nelson ff of ze zich wel goed wast...

Geen opmerkingen: