14 oktober 2008

JARIG!!!

Lotte (Walk This Way of JBA) gáát ervoor!

Vandaag is het W-nest 2 jaar geworden! Het tweede nest van Charlie en Janet. Hun gele en zwarte pups werden alweer 2 jaar geleden geboren en wat zijn we blij met ze! Onze Dolce (wild Thing of JBA) is een grote schat. Tegelijk wild en zoo zacht, precies zoals haar naam en stamboom-naam het zeggen. En het is geweldig om te horen dat anderen ook zo dol zijn op hun W-nest pup! Lotte is het feestje in het huis en de harten van de familie Ploemacher. 

Lotte. Maar als ik zou zeggen dat het Dolce is, zou iedereen het geloven...

Ze mailen:"Ingesloten een paar fotos van Lotte (Walk this way of JBA). Morgen alweer 2 jaar. Het lijkt erop dat ze overigens al een leven lang bij ons in huis is.
Het gaat meer dan prima met madam, we genieten er dagelijks van. Bijna dagelijks staan er mensen aan de deur die ook Lotte uit willen laten."

Wandelen is haast net zo fijn als zwemmen, vindt Lotte. Háást!

"Het blijft ons dagelijkse kleine feestje in huis. Ze is zo ontzettend makkelijk en lijkt alles zo goed te begrijpen. Soms natuurlijk wat ontdeugend, vooral als er water in de buurt is dan wil het luisteren wel eens wat minder gaan, maar ja dan krijgt ze er ook veel voor terug. Want een nat pak is het fijnste wat er is voor onze kleine dame.
Ik heb nog een vraagje over een gewoonte van Lotte. Als wij ’s ochtends beneden komen en wij haar en zij ons liefdevol en enthousiast begroeten, dan gaat Lotte eerst (bijna) altijd op zoek naar een bal of iets anders om in haar bek te houden en dan kan de begroeting pas in alle hevigheid plaatsvinden. Is dat herkenbaar voor jou of doen meer honden dat. Weet jij waarom ze dat doet ?"

Dolce (Wild Thing of JBA) op haar 2e verjaardag!

Of dat herkenbaar is voor mij! Zusje Dolce doet dat ook, net als een heel stel anderen van onze laabs. Ze zijn dan zó blij dat je beneden - of thuis - komt, dat ze iets meebrengen om je te begroeten. Een speeltje, een verdwaalde schoen, als het maar iets is! Het is een teken van blijdschap en ook deemoed voor degeen naar wie ze het brengen.
|
Dolce op haar 'troon' in het water: haar lievelingsplek!

Lotte's broer Jamie neemt om die reden 's morgens altijd zijn kleedje uit z'n bench ik zijn bek, en daar loopt hij dan zeer tevreden en kwispelstaartend mee om je heen. Dat kleedje vond ik dan later op de dag in een hoek van de kamer of buiten in het bos terug.

Jamie en z'n oudere zus Jazz, mei 2008

Onze Dolce heeft vandaag een echte verjaardag.  Na het ontbijt en de ochtendwandeling was daar de eerste verjaardagssnack voor haar en de anderen. Vanmiddag twee wandelingen en allebei de keren werd er gezwommen. Dat laatste is voor haar het absolute summum! Vervolgens kreeg ze kadootjes en mocht ze runder oren uitdelen. En toen natuurlijk spelen met de nieuwe kadootjes. Avondeten en nu lekker banken en TV-en. Ze is erg gelukkig!

Waterapport, landapport. Jamie (Waterloo Sunset of JBA) haalt en brengt álles!

Gelukkig is het leven van onze laabs in principe elke dag een feestje! Voor de broers en zusjes en deze jarigen geldt dat absoluut! Chester hier, heeft genoten van een actieve vakantie deze nazomer. Heerlij voor je hond, om mee te mogen op vakantie. Dan heb je immers extra veel tijd voor je hond en er zijn genoeg avonturen te beleven.

Chester (Whole Lot of Love of JBA) is - en geeft - heel veel liefde!

Een hond is toch ook de 'extra', de 'cherry on the cake" die je in huis neemt wanneer je de zorg en tijd ervoor hebt. Maar dan wel een heel essentiële extra. Wij zouden in elk geval niet zonder kunnen! Ze zijn bij ons de cherry en de cake en ons leven!
Zoals de familie Ploemacher ook schrijft: ze zijn het feestje, dag in dag uit.

Chester met links z'n oom Bailey op vakantie in Frankrijk deze zomer

Lieve Chester, Whisky, Jamie, Lotte, Wolk, Cane, Kaya en Dolce, GEFELICITEERD! Dank jullie wel voor alle feestjes van de afgelopen twee jaar! En op naar alle feestjes die nog gaan komen!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd allemaal! Hier is Jamie's verjaardag gevierd met uitputtende zwempartij in het IJselmeer - oh, wat was het heerlijk weer!


En ja, hier wordt iedere ochtend van alles verzameld, kleedjes, schoenen én sloffen voor Jamie (past makkelijk, je kunt alleen niet meer lopen), voor Sean balletjes, balletjes en nog eens balletjes! Misschien is het wel het retrieven in optima forma, dat aanbieden van alles wat los en vast is!

xxx Evelien

Anoniem zei

Ook namens broertje Chester en Oom Bail, van harte gefeliciteerd allemaal!!
Ook wij hebben het uitbundig gevierd! Soms denk ik wel eens dat de niet-honden-mensen ons regelmatig voor gek verklaren..

Ja, verzamelen, daar zijn ze allebei gek op, en wild om je heen springen met van alles en nog wat als je 's morgens beneden komt. Maar ja, zo nacht duurt dan ook zooooo lang..!!

Knuffels van Chester, Bailey en Marjan

Anoniem zei

Allereerst, alle pups van harte gefeliciteerd!!! Twee jaar alweer. Ik ben twee, en ik zeg nee!! Het eigenwijze jaar breekt aan, ken je lachen...!!

Sarah's favoriete ding zijn mijn sokken!! Of haar Ikea-Inkvip, haar Hippo, Botje, Kong, Hart-kussen, en de rest van haar speelgoed. Toen ze bij mij kwam wonen snapte ze niks van speelgoed, dingen vasthouden en ophalen en terugbrengen. Nu doet ze niets anders, de schat. Volgens mij is het will to please..