07 juni 2008

De Vijf van Bisous (I): bij Douwe thuis...

Na een lange autorit is Douwe voor het eerst in Leeuwarden: thuis!

De 5 van Bisous en Freddy zijn nu al 3 weken 'op eigen benen' in hun nieuwe roedels, verspreid door Nederland. Het gaat ze goed en ze doen het zo goed!

Natuurlijk was het leeg zonder het stel chocolaatjes. Maar wat was en ben ik trots op ze, om hoe ze waren toen ze hier weggingen, en om hoe ze het helemaal zonder elkaar en hun moeder en ons in een nieuwe setting opgepakt hebben. We zijn erg blij met hun 5 roedels waarin ze nu helemaal thuis horen! Het is is fantastisch om tijdens de bezoekjes aan ons en het mailcontact steeds weer bevestigd te zien en te voelen dat we geweldige roedels voor de pups gevonden hebben.  De families leven al weken toe naar het moment waarop de pup eindelijk mee naar huis mag. Er wordt al zo ontzettend veel van de pups gehouden dan!
Dat maakt het uitzwaaien van de pups heel erg veel makkelijker.

Inmiddels zijn de pups niet meer weg te denken uit hun thuizen. Tijd voor een update!
We beginnen met de enige man uit het nest: Accidental Hero of JBA, beter bekend als Douwe.

"... 'k Heb de ogen van mijn moeder."

Douwe woont in Leeuwarden en zijn mensjes mailden ons het volgende over hem:"Hier een update over Douwe's eerste week in de vreemde grote stad Leeuwarden.
Nou ik kan wel stellen het is er 1 uit het boekje wat zijn wij trots op Douwe: allereerst de nachten gaan supergoed, ik ga omstreeks 23.00 uur voor het laatst met hem uit en dan slaapt hij de hele nacht door tot 6.15 dan ga ik eruit en stap de woonkamer in en dan ziet onze superlieve Douwe verbaasd op zo van ook goeiemorge!
Dan snel naar buiten toe en ooh wat is ie dan vrolijk en blij en tot nu aan toe niets in de Bench gedaan super toch".

Even tukken in m'n bench

"... Afgelopen donderdagavond het was een uur of 21.45 was ik lekker aan het kroelen en spelen met Douwe tot Douwe opeens opstond en naar de kamerdeur liep nou dat kon in dit geval twee dingen betekenen of hij moest plassen of poepen of meneer wil naar de gang en of douche want ja daar staan toch wel erg leuke schoenen en lekkere kattenbrokjes en die heeft ie natuurlijk al lang ontdekt"

Douwe ziet iets interessants...

"Maar wat deed Douwe hij liep regelrecht naar de voordeur en ging zitten zo van zal je die deur ook nog open doen of blijf je daar staan. Ik snel de deur open en ja hoor meneer moest plassen en ik natuurlijk supertrots!! Een kwartiertje later het zelfde ritueel meneer liep naar de voordeur en ja hoor ook nog maar effe poepen echt top!!"

Douwe ontmoet zijn eerste poes

"... we zijn de afgelopen week ook naar het winkelcentrum gegaan met de auto en daar liep hij rond alsof hij dit al zo vaak gedaan had.
De kennismaking met de katten is toch ook wel een interessante bezigheid want dat zijn niet allemaal van die helden en dat is Douwe wel(denkt ie)..."

"Leuk, lekker spelen!"

"De cavia's bij fokelina zijn toch ook wel spannende wezens maar ook hier loopt ie steeds vaker voorbij zonder ze een blik te gunnen".

De echte Douwe-blik!

... en nog eens!

"...En ja wat ligt er buiten op straat en in de tuin toch veel spul wat je zo mooi in de bek kan nemen takjes, stenen papier, blikjes, plastic, honden, katten en vogelpoep dus dat is voorturend opletten wat wel en niet geoorloofd is."

"Ik kan ook al apporteren!"

Niets dan goed nieuws dus, uit week 1. Net als zijn zusjes, is Douwe heel goed gesocialiseerd. Dat moet je meteen gaan doen wanneer je pup thuis komt, want die eerste weken zijn de aller belangrijkste! Daarin moeten de pups met alles uit hun directe omgeving kennismaken. Zo krijg je een evenwichtige, vrolijke hond die niet bang is.
 
Oefenen aan de riem 

Dus: oefenen aan de riem op straat, temidden van verkeersgeluiden en alle verschillende vervoersmiddelen. In de bus, in de trein, lopen over het perron terwijl er treinen binnenkomen en gaan. Langs drukke speelplaatsen lopen zodat de pup went aan het lawaai en de onverwachte bewegingen. In de auto, mee in winkels, andere dieren leren kennen en ga zo maar door.

Socialiseren op straat in het verkeer in down town Leeuwarden

Ja, als die lieve knuffel van een pup in huis komt, begint er een heleboel werk voor de baasjes! Wat dacht je van zindelijkheidstraining en je moet ook goed opletten dat het meubilair niet aan een grondig puppie-onderzoek onderworpen wordt... Gelukkig is er ook de bench, voor onbewaakte ogenblikken en natuurlijk voor de broodnodige rust van de pup!

"M'n baas heeft me meteen meegenomen naar de aller belangrijkste winkel!"

Socialiseren in de auto

Elke dag iets ondernemen in het kader van socialiseren is echt een must! En het gaat natuurlijk niet zo snel, want alles is nieuw voor de pup en bovendien kun je geen stap zetten met zo'n klein wollig hoopje liefde. Iedereen wil aaien!

"Lekker benchje, hoor!"

Groeien en alle nieuwe indrukken kosten enorm veel energie, dus er moet ook veel geslapen worden! Soms moet je je pup echt dwingen tot verplichte rust in de bench, omdat die uit zichzelf maar door blijft dollen (net als kleine kinderen wanneer ze erg moe zijn).

Bijna 12 weken oud, wat een kanjer!

" Poeh, leuk allemaal, maar je wordt er als kleine pup wel moe van!"

Dit weekend kregen we het verslag van Douwe's 3e week in Leuwaarden: "Ik kan je er wel uren over vertellen maar wat is het een superdoggie, hij is al helemaal gewend bij ons en weet al precies dat hij dus ook op drie verschillende adressen woont en hij vindt het nu al de gewoonste zaak van de wereld.
Ook de bench is voor hem geen vreemd ding meer en hij gaat er meestal zonder morren in en dan vermaakt hij zich prima met een lekkere kauwstaafje o.i.d en dan weer even een schoonheidsslaapje doen natuurlijk.
De tweede enting is prima gegaan en de dierenarts had gelijk al een zwak voor Douwe want hij gaf heel lief een pootje,(...) ze vond het verder een prachtige pup. Douwe woog afgelopen zaterdag toen hij 11 weken was 9,7 kg (...)

"Ja, er wordt veel van mij gehouwe!" (Hoe kan het ook anders, met Douwe!)

"... Ook het autorijden gaat steeds beter en we zijn ook al even bij Fokelina op het werk geweest en toen gelijk maar even gebruik gemaakt van de lift.
Hij leert heel snel want hij weet al wat het commando Zit,Af,Hier,Plaats,Vast,Los en Nee is."

Drie boys en hun badje

"... Ook zijn wij afgelopen maandag gestart met Puppyjachttraining nou da's lachen joh we zitten in een groep van 5 puppy's en we hebben het commando Volg,Apport,Vooruit,Vast,Los Af en blijf geoefend en dat ging echt prima voor een eerste keer want ja Douwe vindt die andere puppy's natuurlijk ook wel erg interessant en om hem dan bij de les te houwen is niet altijd makkelijk!"

Douwe apporteert de bal uit het bad

"... Het lopen aan de riem gaat steeds beter al loopt hij los een stuk sneller ook is het een echte speurder want af en toe als hij weer iets anders erg leuk vindt dan verstop ik mij snel en dan moet je eens zien hoe snel hij weer bij mij is".

" Dit badje is speciaal voor mij gekocht!"

Douwe heeft het het dus getroffen met zijn mensjes! Van deze jongen horen we zeker weer, en weer!
Afgelopen week keek ik Bisous in haar mooie groen-grijze ogen, en ik zag Douwe, haar enige zoon (so far!). Met moeder Bisous gaat het ook fantastisch. Ze was al nauwelijks aangekomen in de nestperiode, maar het kleine beetje is er nu ook helemaal af. Ze is glad en strak en ze heeft nog steeds een prachtige vacht. Het is maar goed dat we zoveel mooie foto's en verslagen van haar kinderen krijgen, anders zou je haast niet geloven dat ze pups gehad heeft!...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een mooi verslag van onze Douwe!!
Maarre de cavia's vindt hij nu wel steeds interessanter, wil wel bij ze wonen volgens mij (probeert er namelijk in te springen) maar dat moet maar niet!
Komt vast wel goed hoor.
Ben erg benieuwd naar de belevenissen van de zusjes van Douwe...

Groetjes Fokelina en de rest

ps Lukt het typen een beetje met je zere duim?? Beterschap ermee hoor!

Jack Vanderwyk zei

Prachtig verslag!

Groetjes,

Jaap

Bailey, Chester en Dolce zei

Jaaa, wat heeft deze meneer Douwe het getroffen!! Een laab met zijn neusje in de roomboter!
Wat een heerlijke reportage, en leuke foto's Er komen zo allerlei herinneringen boven van toen Bail en Chess nog piepjes waren..En het gaat zóó snel! Voor je het weet zijn ze alweer groot.
Knap hoor, dat ie al die commando's al kent! Kunnen die van mij een voorbeeld aan nemen...

Fokelina, gefeliciteerd!
En Pip en Bisous, fantastisch!!

Bisous, Rakker zei

Wat een prachtige en mooie foto's
zijn er van Douwe geplaatst. Maar het mooiste is dat het zo fantastisch gaat met Douwe hij ziet er ook zo mooi uit.In Leeuwarden kunnen ze dan ook niet anders doen dan genieten.Bisous kan dan ook niet anders dan een trotse moeder zijn met zo'n mooie zoon.Fokelina en de rest ook natuurlijk geniet er van deze mooie tijd zoals Douwe nu als pup is.
Pip je hebt je best gedaan.

Groetjes van ons allen Tineke.

Anoniem zei

Oh wat heerlijk dat het zo goed gaat met Douwe! Hij klinkt nu al als een heerlijke evenwichtige makkelijke hond, maar dat waren ze bij de mams natuurlijk al! Ik denk dat het in de genen zit en dat misschien de zorg van de fokster er ook iets mee te maken heeft! Missie geslaagd, Pip!

Anoniem zei

wat een leuke blog over douwe en wat ziet hij er mooi uit, hij lijkt echt super veel op zijn zusje diesel, dus hij vindt de cavias erg interesant, dat heeft diesel met de konijnen, daar wil ze ook graag bij in haha.

veel plezier met douwe, geniet ervan want ze groeien echt erg hard, dies is nu ook al 11 kilo

groetjes van amir en dagmar
en een knuffel voor douwe van zijn zusje diesel

Anoniem zei

Ik moet eerlijk bekennen: ik had het blog nog niet gezien (schaam me diep). Maar wat een leuke verrassing om Douwe te zien (en te lezen in de reacties dat het ook met Dieseltje goed gaat)! Wat ziet hij er goed uit en zo stoer in de stad! Clair en ik missen Douwe en zijn zusjes wel behoorlijk, maar als we zien dat het zo goed met ze gaat, dan maakt dat weer veel goed!
Heel veel liefs,
Clair en Marjan