30 juni 2008

Hot shots van Tessel en Reza!

Tessel en Reza hebben een hot date!

Fokteven krijgen puppies, en dekreuen... die dekken! Af en toe, soms, lang niet vaak genoeg naar hun smaak. Maar ja, hoe leg je Tessel en Ollie uit dat ze geen familie mogen dekken... De kerels zitten dus vaak genoeg met loopse teven om zich heen, over wie ze zich niet 'ontfermen' mogen.
Maar Tessel had onlangs geluk! De familie Wijma zocht een geschikte reu voor hun zwarte labrador teef Reza (Dazzling Diamonds Lucky Reza).

... Reza, My babe...

Een paar maanden geleden is Reza met haar familie op bezoek gekomen zodat de 'love birds' kennis konden maken. Zelf wilde de familie Wijma natuurlijk ook graag zien hoe Tessel er in levende lijve uitziet en, minstens zo belangrijk, hoe hij als persoon is.
Toen de familie met Reza was aangekomen, draafde Tessel als een jonge honden-god naar buiten, net alsof hij wist dat hij bekeken zou worden en de blits wilde maken!

My babe loves loving!...

Imponeren was niet nodig! Reza en Tessel konden het meteen goed samen vinden. Reza kon het met alle honden hier meteen goed vinden! Ze stelde zich perfect op in deze voor haar onbekende roedel; afwachtend, oplettend, speels. Het was dolle pret! Reza's familie was ook onder de indruk van Tessel en wij van Reza.
Maar... voor de echte pret moesten we nog wachten tot Reza loops zou worden...

"... Reza's got what it takes and she knows how to use it..."

Loops werd ze begin juni en toen was het moment daar: Reza was 'dekklaar' en draaide verleidelijk met haar staart. Tessel had geen extra aanmoediging nodig! Maar Reza wilde meer dan 'alleen' een koppeling! Voorspel, actie! 

Reza: "Kom op Tessel, eerst het voorspel!!!!"

Reza, de Grote Verleidster! (Niet dat Tessel aanmoediging nodig heeft!)...

"Come and get it, boy!"

" Yes, I know I'm hot!"

"Even een plas-break, dat kun je maar kwijt zijn!"

Uiteindelijk komt het van een mooie dekking met een lange koppeling. Tessel is kalm en ontspannen (!), Reza vindt het na 20 minuten wel welletjes:"Mag ik nou weer los?" Maar ook zij blijft toch heel rustig.
Een geslaagde dekking van een mooi koppel! Daarna begint het wachten. Tessels 'klus' zit erop, maar voor Reza wacht er hopelijk nog een hele taak.

"... Mijn werk is een zwaar werk, maar het is een MOOI werk!"

Reza (Dazzling Diamonds Lucky Reza)

Onze Paddington Bear of JBA

... De klus is geklaard, het lange wachten kan beginnen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Poewie... wat een gróte kerel is die gróte Teschelmansch toch! Indrukwekkend staaltje werk! Daar is de kleine ijsbeer mooi nog niet aan toe hoor! En nu maar hopen dat er binnenkort kleine Tesseltjes rondlopen!

xxx Eef

Anoniem zei

Goeienavond!
Mijn honden-liefhebster-vriendin Sylvia Hamerlinck gaat een reutje van jullie krijgen! Ze stuurde mij de prachtige site van jullie met de foto's. Mijn man en ik hebben al 30 jaar Duitse herders, heb ook 1 nestje zelf gefokt! Ik ben heel erg onder de indruk! Schattig, ontroerend en prachtig in de eerste plaats, ten tweede ook enorm liefdevol en humoristisch bij geschreven. Hartelijk gefeliciteerd Tessel en Reza met de prachtige baby's!! Dat belooft nog wat! De kleine Hamerlinck kan bij Sylvia en Valerie een goed huis verwachten. Dat is voor de fokker ook belangrijk om te weten toch?! 'n Voorspoedige groei voor de kleintjes en nog veel plezier ermee! Marja Ries, Oisterwijk