27 juni 2008

Lang zal ze leven-Shona is zeven!!!

Shona kreeg op haar verjaardag, net als elke dag, heel veel LOVE

Gisteren was Shona jarig, Hiep Hiep Hoera, ook voor haar kinderen en 'tijdelijke echtgenoten' en natuurlijk haar thuis-familie!
Mirjam stuurde me foto's met verslag:" zoals je ziet heeft ze een mooi kussentje gekregen.... daar kan je er nooit genoeg van hebben!!!!!
en het was weer een bruisend feestje zoals je ziet!!!! (foto 2) hahaha!!!!
ze heeft van esther een bling bling halsband gekregen!!!! tis verdorie echt een diva hoor.....
teuntje en saar hebben ook maar dezelfde gekregen, ach ja, het stond zo leuk bij esther dr zilveren slippertjes!!!! en als teuntje er geeneen had, das ook zielig..... ahum!
bij teuntje is het net gangsters paradise zo stoer staat ie!
pony had weer een leuk feestje, gedeeltelijk bij esther thuis, dat heb je met een werkende moeder....
en wie wil er nou alleen zijn op zijn verjaardag....."

Shona is één van de stammoeders van Joe Batt's Arm. Een kanjer van een laab, een roedelhond die zich niet gek laat maken door anderen of zich op haar kop laat zitten. Nee, Shona trekt haar eigen plan en hobbelt schijnbaar mak mee in de roedel. Terwijl ze wel degelijk haar eigen opvattingen heeft en daar ook voor staat. Als een huis. Aan haar lijf geen polonaise, tenzij ze dat zelf wil, dan wel.
" Puppies? prima, dat doe ik voor je, maar eh, nu zijn ze er en draag ik ze met liefde aan jou over. Jij wou toch pups?!"

Taart voor de mensjes, snacks voor de hondjes

Niet dat ze geen goede moeder was, integendeel. Haar eerste nest, het P-nest van 9 pups heeft ze heel zorgzaam en liefdevol groot gebracht. Met 8 weken mochten de pups nog 'gewoon' aan de borst drinken met hun complete melkgebit... Haar 2e en 3e nest was Shonie nog altijd heel lief en een kei van een moeder, maar ze werd gewoon een beetje lui naarmate de pups haar minder nodig hadden. Zo kon ze soms onverstoorbaar buiten de werpkist liggen tukken, terwijl haar grote pups jammerden om aandacht. Mammie? Nee, nu even niet!
Pups heb je in huis en je loopt dus de hele dag tussen je baasjes rond. Geweldig! Dat knuffelen en 'hangen' met de mensen vond Shona veel leuker of in elk geval aanlokkelijker dan het verzorgen van de pups in de werpkist! En dat snappen we dan ook wel weer. Want een nest van 9 pups van een week of 6, betekent een heleboel geweld voor de moeder!

... en dan uitbuiken, natuurlijk!

Haar kinderen (18 met Ollie, 8 met Ricky) zijn stuk voor stuk prachtig van binnen en van buiten. En de meesten hebben ook  haar dwingende blaf van haar meegekregen. Shona is alweer een jaar met pensioen, maar hier klinkt nog regelmatig 'haar' dwingende blaf, kort, krachtig, en een paar keer achter elkaar. Dan denk ik nog steeds vaak in een split second " Shonie Ponie, wat heb je nou weer, je hebt al gegeten!" Maar dan realiseer ik me dat het Sugar, Sailor of Rosie moet zijn.(Haar oudste zoon Tessel is teveel een heer, voor zo'n blaf). 
Het voelt vertrouwd en fijn om in Tessel's ogen te kijken en Shona te zien, de prachtige 'Shona-body' te herkennen in Sugar en Rosie. Sailor en  Rosie hebben ook precies de eigen gereidheid en onverstoorbaarheid van hun moeder.
Shona is dus echt niet helemaal weg van haar basis!

Drie op een rij: van voor naar achter Shona, Sarah en Teuntje

Maar ze geniet nu volop van het leven in Bovenkarspel bij Mirjam en haar eigen dochter Teun (Suzy Que of JBA). En vlakbij tante Esther en Sarah (Erinna Fey of JBA). Nu heeft ze 24/7 elke dag het leventje dat ze het aller heerlijkste vond: huishond met een grote H! Ja, want bij Mirjam moet je niet aankomen dat het toch 'gewoon maar' honden zijn!!! Shoon en Teun hebben een echt Biabed, en natuurlijk hun beroemde collectie halsbanden en riemen. En elke verjaardag wordt natuurlijk gevierd, zoals je op deze foto's van gisteren kan zien.

Shonie Pony, mijn lieve schat, heel veel geluk en gezondheid voor de komende 7 jaar, MINSTENS! Met jouw Mirjam en de hele Bovenkarspelse-boel.
Het was een feest om je te zien zwemmen en rennen in Hargen, afgelopen april. En ik zie je gauw weer!

4 opmerkingen:

Bailey, Chester en Dolce zei

Gefeliciteerd Bovenkarspel!!!!
Die Shona, zeven jaar jong en in de bloei van d'r leven!! En weer een halsband erbij..hebben jullie nog wel genoeg haakjes?? Het lijken wel van die chique madammen met tig-paar schoenen en bijpassende tasjes..Wat een feest!!

Bailey zit hier naast me met een beetje boze blik bij het zien van die prachtige taart. Heeft ie namelijk niet gehad op zijn verjaardag, zegt ie..Hij wil best ook een bling bling band dragen, als dat zo'n taart schuift..

Anoniem zei

Bedankt voor dit blogje Pip, namens mij en Shona aka Pony aka Johny aka Pona aka Shonypony aka Honeyponey!!! Nou een dame met zoveel namen waar ze allemaal naar luisterd, is en blijft een wonder.... Je omschrijving klopt nog steeds als een bus!! Ze doet wat ze wil, wanneer ze dat wil, maar met zo'n ongekende charme dat je er echt niet boos om kan worden!! En doe je dat voor de vorm wel een keer kan ze je echt zo aan kijken van nou, we houden toch van elkaar???? En dat is ook zo! Heel veel zelfs...
Vanaf vandaag is Sandy/Sanne ook trouwens weer bij Esther op vakantie! Haar familie heeft haar voor maar liefst 2 weken verlaten en in het volgende eldorado achter gelaten HAHAHA!! Esther moet alleen wel ook werken dus ik vermoed dat de 2 dames hier ook wel zullen zijn. Krijg sowiezo veel reacties/commentaar als ik met de drie dames (Teuntje, Shona, Sarah) op stap ben. Tis blijkbaar nogal een imposant gezicht??? En als je dan zegt dat er binnenkort ook nog een blondje (Sanne) bij komt vallen de meeste mensen helemaal stil!!! Heerlijk!!!
Nou we gaan nog effe aan de wandel, lekker lang licht en mooi wandel weer, wat willen we nog meer!!
Groetjes en een kus van Mirjam, Shona en Teuntje!!!!

Anoniem zei

Vanuit Woerden een hartelijke( zij het late) felicitatie van Fiera en haar mensjes voor haar mama Shona!

We wisten niet dat ze jarig was maar we vieren het alsnog!

Jack Vanderwyk zei

Zeven alweer! Wat vliegt de tijd! Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ze op JBA kwam. Gefeliciteerd lieverd, dikke knuffel van mij!

Groetjes,

Jaap