04 januari 2009

Ollie op een missie

"Huh, wat? Moet ik iets? Ik lag te tukken..."

Soms zit het allemaal even niet mee. En soms duurt 'even' gewoon te lang. Dan heb je iets of iemand nodig om weer vooruit te kunnen. Meestal niet iets, maar iemand. En niet zomaar iemand, maar iemand die heel speciaal is voor je.
Zo iemand is Ollie voor sommigen (en dat is een understatement)!

Exhibit I

In Bovenkarspel loopt het helemaal uit de hand. Tegenslagen, dan het vuurwerk ook nog, met alle stress van dien voor sommigen. Kom dan maar weer op de been...
Sarah is doodsbang van alles wat knalt en flitst, dus de afgelopen week was niet haar beste. En dan doe je wel eens dingen die je niet hoort te doen. Dat doet Saar maar heel soms, hoor. 
Een paar maanden geleden, nadat Ollie bij haar gelogeerd had, overviel Saar ook al een moment van zwakte. Op een eenzaam moment, want haar zwarte vriend was weer naar het noorden vertrokken, had saar een vreselijke vreetbui. Heel de doos "Merci-dat-jij-er-bent" vrat ze leeg. De meeste plastickjes wikkelde ze er nog net wel af, gelukkig. 

(N.B. Gelukkig was het grotendeels melkchocola, want vooral pure chocola is heel gevaarlijk voor de hond. Saar is dus ook direct naar de dierenarts geweest en iedereen zou contact moeten opnemen met de dierenarts wanneer een hond chocolade heeft gegeten!!!!)

Exhibit II

Ook Shona heeft zo af en toe haar frustraties. En die moet ze ergens op botvieren. Niet op haar dochter Teuntje natuurlijk, daar voor is ze veel te lief. In haar verveling vrat Shonieponie de afstandsbediening kapot. Haar baasjes hadden toch geen tijd om thuis gezellig tv te kijken...


De dames Teun, Shona en Saar hebben duidelijk een verzetje nodig :)

Voor ons was het duidelijk: Ollie moet die kant van het land op! Ol moet zijn mensen-en hondenvriendinnen in Bovenkarspel een hart onder de riem steken. Even de zinnen verzetten. Even de stress uit de lucht blazen, zodat er alleen nog Ol's positieve energie ronddwarrelt. Ol draait daar zijn pootjes niet voor om!

De collectie  halsbanden van Shona en Teuntje

Dus kop op, meissies, van die bank af, niet meer vreten of slopen! Tijd om je mooi te maken, want Ollie komt eraan. En ja, wie kan Ol nou weerstaan?!
Samen naar het park, of Sanne bezoeken in de brocante-winkel, met de taxi naar het bos, niets is de dames in Bovenkarspel te gek als Ollie aan hun zijde gaat.
Ol heeft voor deze gelegenheden zelf ook een bescheiden collectie halsbanden gekregen van zijn bovenkarspelse-mensen-vriendinnen...

Ollie in zijn "kleine Lord" outfit, klaar om iedereen in Bovenkarspel te charmeren

Have fun! (Wij missen onze grote vriend nu al, maar ja, het is voor het goede doel!...)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja jippie! Een betere vriend dan de Ol kun je je niet wensen, als het even tegenzit. Soms, héél soms, is niets zo fijn als een heerlijke vent in huis die 'gewoon' de dingen even regelt en de rust doet wederkeren (op andere momenten redden wij meisjes ons natuurlijk prima - hoewel ik dat niet echt kan weten, met vier (!, ja ook de poes is een kater) mannen in huis). Sterkte voor jullie in Bovenkarspel!

xx Eef

Anoniem zei

Wat een leuk en vooral lief Blog!!! We zijn enorm blij dat Ollie er weer is.

Sarah is helemaal in love en geeft hem tijdens het wandelen steeds stiekem een kus. Shona laat hem steeds haar buik zien: "kijk eens wat je hebt aangericht...striae..!!". Teuntje is gewoon onze Teun. Die heeft heilig ontzag voor Ollie, en is apetrots dat haar papa op bezoek komt als zij en mama in de lappenmand liggen.
Onze moeder leeft vanuit het ziekenhuis intens mee en kan niet wachten tot ze weer naar huis mag. Niet voor ons of voor de meiden, nee...Ollie is er!!!

Anoniem zei

Clair en ik hebben nog steeds spijt dat we Ollie zo braaf in Lelystad hebben "overgedragen" ipv dat we stiekem plankgas naar Nijmegen zijn gereden vanuit Annerveenschekanaal. Ik zal Clair maar niet vertellen dat Saartje hem steeds kusjes geeft, want dan wordt ze helemaal jaloers!! Wens de Bovenkarspelse JBA-afdeling veel plezier met Ollebol, en Pip, Joris & dogzs heel veel sterkte met deze Ol-loze periode (maar ja, aan wie kun je zo'n belangrijke missie nu beter toe vertrouwen dan aan Ollie??)
x,Marjan