13 januari 2009

Berichten van het C-nest van Janet en Sailor!

Teuntje en haar vriend The Blue Panter

Geef haar 1 vinger vinger en ze pakt de hele hand...

Teun met haar bezittingen op haar kleed

Teun (Carpe Diem 0f JBA) is in de korte tijd dat ze in Veenendaal woont, al behoorlijk ingeburgerd... Ze heeft al een indrukwekkende inventaris weten samen te stellen!

Ze is er zo te zien al helemaal at ease!

Hoewel Teuntje, net als onze andere pups, bij ons de laatste week aan de bench gewend werd, viel het daar vertoeven in de lange nachten nog niet mee. Ook niet voor haar baasjes, dus. Want madam maakte ze wakker. Inmiddels is ook Teun een hele knappe pup die 's nachts gewoon lekker doorslaapt in haar bench. Good job, Teun én Sannet en Erwin natuurlijk!

Hey you! Think pawsitive!

De pups zijn meteen ook gesocialiseerd met sneeuw en ijs, door de 'ouderwets' koude winter. Heel gewoon, vindt Teun.

"Hm, wat ruikt mijn neus?!"

De eerste dagen hebben de pups genoeg aan de tuin. Alles is nieuw, alles ruikt anders: er is genoeg te beleven. Stapje voor stapje breid je hun wereld uit.

Niemand kan zo treurig kijken- en het niet zijn! -als een labrador

Dat je met een pup veel bekijks hebt, weet iedereen die er ooit en gehad heeft. Je kunt geen stap zetten met ze zonder dat er geaaid of gecomplimenteerd wordt. Studerende kinderen komen opeens weer meer thuis. Soms zelfs vanuit het buitenland, zoals Yanti die speciaal voor Teuntje uit Spanje over kwam. Ja, een pup kan hemel en aarde bewegen!

Samen naar de kroeg, maar daar dan wel even een tukje doen...

Sem neemt zijn knuffel bij het oortje...

Sem (Casanova of JBA) woont in Oegstgeest waar hij de tweede zwarte laab in de roedel is. Bas is al 13 en hij moest natuurlijk wel even wennen aan kleine Sem. Want die kwam overal aan en wilde zo vreselijk graag bij Bas zijn... Weg was Bas' rust en vrijheid!

Sem verleidt, zoals alleen een echte Casanova kan verleiden...

En dan krijgt zo'n pup ook nog heel veel aandacht, niet dat Bas vergeten werd natuurlijk, maar toch, als je 13 jaar de enige laab bent, moet je even omschakelen... Gelukkig heeft Bas natuurlijk zijn rechten en privileges.

Effe op een sliertje bijten

En ja, natuurlijk is Bas overstag gegaan en zijn de twee zwarte mannen al een echt duo! Sem kijkt alles af van Bas, en zo leert een pup bijvoorbeeld veel sneller aan de riem lopen (gewoon meelopen met de grote laab) dan wanneer de pup alleen is. Een pup alleen gaat meestal om de 3 stappen zitten, of terugtrekken.

Ik doe wat Bas doet, want dat is vast en zeker goed!

Bas is dus zogezegd een helpende hond, de brug tussen baas en pup.

Zie je, we zijn al vriendjes...

Op de dag van thuiskomst, is Cas al helemaal gewend!

Cas (Crest Of A Wave of JBA), de enige gele zoon in dit nest, kwam er bij thuiskomst in Emmen direct achter dat er kennelijk ook nog andere honden rassen bestaan dan labradors. Die laatste had hij bij ons in elke kleur, gelacht en leeftijd goed leren kennen. Thuis heeft Cas een Jack Russel, Famke.

Cas zoekt toenadering tot zijn roedelgenoot

Ook Famke moest even wennen omdat de aandacht verdeeld werd met Cas' komst. Ze was alweer een jaar de enige hond in huis.

De mand en die kluif kunnen we best samen delen, toch?

Cas heeft een opgewekte natuur, al zou je dat  bij het zien van zijn soms erg beteuterde blik misschien niet denken. Gewoon proberen, dan merkt ze wel hoe lief ik ben!

... wat eet jij slordig en langzaam...

Goed voor de teamgeest: samen blaffen naar een buitenstaander!

Bedachtzame, lieve Cas is helemaal gesetteld in zijn nieuwe thuis!


Tavros houdt zich bezig met life's essentials: eten en...

Van alle pups moest Tavros het verste rijden om thuis te komen, helemaal naar het zuid limburgse Munstergeleen. Maar Tavros (Callistos of JBA) vond dat niets erg. Hij heeft lekker liggen slapen tegen zijn ene baasje aan. Even stoppen voor en plas, dan weer tukken en dan ben je voor je er erg in hebt aan het andere uiteinde van Nederland!

... slapen!


Noa, als moderne meid, wordt al wegwijs gemaakt met de computer

Noa (Cotton Candy of JBA) woont in Leusden, en daarmee zijn er nu al 4 JBA-laabs in Leusden, bij 3 verschillende families. (Lotte Walk This Way of JBA, ook een dochter van Janet, Spetter Twinings Tea of JBA van Cocoa en Storm Extremely Black of JBA, van Claire). Alsof dat Noa wat uitmaakt! Ze is er gewoon dolgelukkig met haar fijne mensen-familie en haar huis en tuin!

Nootje wil best poseren, maar haar kluif houdt ze vast, hoor!

Lisette mailt:"Het gaat hier echt fantastisch goed. De kerstboom staat nog in volle glorie. Wel plastic ballen dit jaar! Noa vond de boom eigenlijk alleen de eerste dagen interessant. Vooral de takjes zelf zijn erg leuk om in te happen net zoals de beeldjes van de kerststal... Nu doet ze dat al een paar dagen niet meer. Ze is echt een kanjer. Ze eet, drinkt, piest en poept goed. We beginnen al goed in de gaten te krijgen wanneer ze nodig moet dus de ongelukjes binnen worden al minder en minder. Ook 's nachts is ze een held. Ze piept niet meer als ze in de bench gaat en als we 's ochtends om 7 uur komen is ze al wakker en zit ze keurig op ons te wachten.
Ze heeft de socializing vuurdoop gehad met de kerstdagen en dat is echt prima gegaan. Zelfs met mijn neefje van 1 ging het prima. Ze is echt lief".



Noa met 1 van haar grootste fans

Met drie kinderen in je roedel is er altijd wel iemand die je wil knuffelen. Of uitlaten, ja, daar hebben de kinderen in Noa's roeldel voor getekend in een heus contract! Samen delen ze in de lusten en de lasten van een hond in huis.

Kleine Barrebar met een heel groot bot!

Barry (Coup de Foudre of JBA), woont dichtbij, in Roden. Hij heeft daar veel plezier en vindt alleen zijn niet zo leuk, maar dat is een kwestie van wennen en oefenen. Met een lange kerstvakantie die begon met zijn thuiskomst, is het nog even omschakelen naar het 'gewone' leven. Alhoewel, bestaat er iets als het gewone leven, voor een pup?

Geen broertjes of zusjes meer om mee te spelen, maar wel gezelschap!

Barry heeft een paar knuffels waar hij dol op is. en die hij af en toe bespringt alsof zijn leven ervan afhangt. De tuin is ook favoriet.

Barry is een man van actie

... maar een andere grote hobby van 'm is tv-kijken!

... Ja, wat wil je met zo'n flatscreen! Het mannetje wordt er helemaal door gehypnotiseerd! Gelukkig kan hij dan weer bijkomen met zijn knuffels...

Barry is dol op zijn knuffels

Barry mediteert op zijn kussen (waar hij nog in kan groeien!)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Owww, wat zijn ze toch schattig!! Toen ik met Sarah bij Joris en Pip logeerde pakte ik iedere keer Teuntje uit de werpkist. Ik was een beetje bevooroordeeld, omdat mijn zus ook een Teuntje heeft, Suzy Q of JBA. Het is echt een schatje, deze Teun de tweede!! Leuk om te zien dat ze het goed doet bij haar mensen!!

Tavrosje is echt een bikkel! Een gevoelshondje, volgens mij. Hij wordt later Metro-man, net als Tessel! Hoge IQ en EQ!!

En Barry, en Noa, en Sem, en Cas...ze zijn allemaal leuk en lief! Zo knap hoe ze het doen en laten afkijken van hun soortgenoten in huis. Die foto van Bas en Sem die samen liggen bij de bank. Werelds!! Die blik in Sem zijn ogen...

Ja, iedere pup is leuk, maar het is leuker dat ik ze in reallife heb gezien (en gehoord!!). Alle C-nest mensen, van harte!! Ik ben jaloers...

Anoniem zei

Ohhhwww! Wat een snoetjes zijn het zeg! Zo lekker ruim in hun velletje, veel te grote poten enzo! Heerlijk!

xxx Eef

Anoniem zei

Met mijn sneue blik heb ik bij Famke het pleit gewonnen: ik heb haar in haar 2e jeugd gebracht! Spelen tot we er beide bij neervallen! We liggen gezellig samen in de grote mand of op de bank te snurken(letterlijk!).
De groetjes van Cas

Anoniem zei

Ja...die blik, he?? Wacht maar tot hij in de pubertijd komt en je mooiste plaid restyled tot zakdoek!! En dan inderdaad...die blik!! "Ow, vinjum nie mooi zo??"