20 januari 2009

Moeder en dochter: twee gouden honden!

"Ha, daar ligt de duif!"

Dit blog gaat over Missy (Good Golly of JBA) en haar moeder Sandy, nu Sanne, (French-Vanila Alot to B thnkful for).
Missy kennen we van haar Fly Ball-talent. Maar inmiddels is ze ook bedreven in de jachttraining. Saskia, haar baasje mailt:" Missy doet het niet alleen met flyball leuk, maar ook de jachttraining gaat voorspoedig. Na 22 lessen hebben wij aan een onderlinge jachtproef deelgenomen. Ze eindigde op de 4e plaats (er waren maar liefst 60 deelnemers), dus we zijn echt heel trots op haar.
Ze is ook begonnen met het apporteren van "koud" wild, waarvan hier foto's zijn bijgevoegd."

Heel voorzichtig, met een 'zachte bek' pakt Missy de duif

Behoedzaam neemt Missy haar duif mee terug.

Vastberaden keert Missy met het apport terug bij haar baas!

Missy's moeder Sanne heeft ook hard gewerkt in haar leven, en met veel plezier en honderd procent inzet. Twee nestjes bracht ze groot (G-nest met Joe, waaruit Missy is voortgekomen en het K-nest met Ollie, waaruit onder andere de brave borst Murphy is voortgekomen.) Diverse nieuwe labrador-moeders hielp zij met haar ervaring.
Daarnaast was Sanne jaren lang de alfa teef van de roedel. Zij hield iedereen goed in het gareel, met straffe hand (poot), als zij dat nodig achtte. En ze was altijd één van de grote knuffelkampioenen in huis.

Flyball?? Laat anderen maar flyen! Jachtproeven? We liggen hier toch goed?!

Moeder Sanne fly-ballt en apporteert ook wel, als ze daar zelf zin in heeft. Maar Sanne is na haar carriere als fokteef en alfa omgeschoold. Ze zit nu in de brocante-wereld. Samen met haar baasje Jayne gaat zij dagelijks naar hun brocante-winkel. Daar verkopen ze allemaal prachtige engelse en franse spulletjes. 

Hier op mijn kussen hebben we alles!

In de winkel staat een grote tafel waar mensen workshops komen doen. Onder die tafel ligt Sanne er dan gezellig erbij. Als Sanne geluk heeft, ligt haar chocolade vriendin Sarah (Erinna Fey of JBA) naast haar. 
Sinds Sanne in de winkel van onder de tafel toekijkt en kwispelstaartend de bezoekers begroet, heeft de winkel er extra bezoekers bij. Die komen niet eens speciaal voor alle mooie spulletjes, maar voor Sanne!
Het aller aller liefste knuffelt ze met 'haar' Guusje en Jan Junior, de kinderen in haar roedel.

Als ik wil ballen, werp ik gewoon zelf die stok! Maar nu even niet...

Deze twee golden ladies hebben allebei zo hun talenten, naast hun gouden vachtje en karakter.
Missy, zet 'm op met apporteren en fly ball en natuurlijk lig jij ook soms net zo gezellig onder de tafel als je mammie Sanne! En Sanne, tot ziens in Annerveenschekanaal, bedankt voor je bezoekje!

1 opmerking:

Anoniem zei

Sarah en Sanne zijn 8 poten op een buik. Dat wil zeggen...als Sanne bij ons is, of wij bij Sanne.

Als we op straat lopen is het andere koek, want dan doet Sanne stoer, ik streng en Sarah snapt daar niks van. Ze kijkt Sanne dan aan alsof ze zeggen wil: "zo doet ze anders nooit!".

Maar Sanne heeft haar plek gevonden! Een mooier leven dan bij Jan, Jayne en de kinderen had ze zich niet kunnen wensen. Ze noemen Sanne 'de Koningin'!

Ik vind het altijd zo leuk van Sanne dat ze vol overgave kan knuffelen, en dat geluid wat ze er dan bij maakt... Pure liefde, aanhankelijkheid. Het is gewoon een topper!!

We moeten niet vergeten dat Sanne ooit Sandy was, en dat ze meedogenloos de scepter zwaaide in de damesroedel. Ga je dan maar eens aanpassen in een gezin met kinderen. En dan moet het gezin zich ook nog aanpassen aan een viva-la-diva-ik-doe-wat-ik-zelf-wil-Labrador-met-engelachtig-smoeltje!!

Sarah en Sanne zijn in ieder geval vriendinnen, door dik en dun. De strijdbijl uit een vorig leven is begraven..!!