27 september 2008

Hoteldebotel van onze Catotel!

Cato (Fogel Hlara Darling)

Sinds 23 augustus hebben wij weer een pup in de roedel, onze Cato. Cato komt uit Frankrijk, van Fogel Hlara Labradors. Ze is gefokt door Pieta van Dee, de fokster van Freddy (Fogel Hlara Vallyfield Montargue). Sterker nog, Cato en Freddy zijn halfzus- en broer, ze hebben dezelfde vader. En van moederskant zijn ze ook verwand.
Cato is 20 april geboren en ze heeft al heel wat meegemaakt in de eerste 5 maanden van haar leven. Opgegroeid in Frankrijk, verhuisd naar Groningen en 2 dagen later nogmaals verhuisd met ons naar Annerveenschekanaal. Cato draait haar poot er niet voor om: ze doet 'gewoon' mee met de rest.

Dromerige blik...

Ze leeft volgens de stelling "In Rome, do as the romans do". In Frankrijk woonde ze natuurlijk ook bij een roedel laabs, maar niet elke pup zou het haar nadoen!
Ze heeft Bren ook nog bijna 2 weken meegemaakt en ze was hoteldebotel van onze oude Bren, zoals veel pups dat geweest zijn. De liefkozingen waren ontelbaar en arme Bren kon het maar net aan...
Janet en Jazz zijn Cato's pleegmoeders en gouvernantes, vooral Jazz neemt haar mee op sleeptouw in onze tuin en Cato slaapt het allerliefste opgekruld tegen Janet of Jazz.

Catootje aan de bal.

Catotel is lief en grappig, gehoorzaam en boevig. Ze ligt goed in de groep en geniet van de roedel, maar ze kan zichzelf ook heel goed bezighouden. Als Catootje straks groot is, en alle gezondheidsonderzoeken achter de rug heeft, mag in elk geval onze Tessel haar eens dekken. Wij noemen haar dan ook wel "Tessels' bruid". Soms zeggen we tegen Tessel: "Zoek je bruid", waarop Tessel onmiddelijk naar balletjes en stokken of iets anders dat apporteerbaar is op zoek gaat. Maar natuurlijk niet naar Cato. Want "bruid", dat kent onze jongen niet!

Letterlijk en figuurlijk is ze heel flexibel...

Dekken, puppies, Cato is er nog láng niet aan toe! En wij ook niet, met haar. Het is echt genieten om haar zo lekker 'puppig' bezig te zien. Ze scharrelt in de tuin, kluift op alles wat voor handen is, want ze is druk aan het wisselen, ze speelt met de anderen en zit ook uitgebreid op schoot. Het privilege van de pup; hoog en droog op schoot 'bij mammie' terwijl de anderen op de grond om ons heen liggen.

Hoteldebotel; dat zie je zo!

Cato is dus een echte darling, en wij zijn ontzettend blij met haar. Haar broers en zusjes wonen verspreid over Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland en het is een voorrecht om haar in ons midden te mogen hebben!

3 opmerkingen:

Jack Vanderwyk zei

Mooie pup, veel plezier en geluk!

Groetjes,

Jaap

Anoniem zei

Hoi Pip
Wat leuke foto's van Cato en wat is het ook een dotje om te zien. Zo leuk hoe ze ook met de andere honden
omgaat,ze gaat ook zo mooi haar eigen
weg zonder zich te storen aan de
anderen.
Geniet van haar en dat het een mooie
laab mag worden.

Groetjes Bisous,Rakker
Tineke

Anoniem zei

Ha pip,

Geweldig de foto's van Cato !!
Geniet van haar maar dat zal wel lukken.
Hier gaat alles goed met mijn
trouwe barry.
Hoop snel weer iets van je te horen.
Knuffffff Karin