10 september 2008

Reza-Tesseltjes in de dop!

"Hallo, gaat er weer iets leuks gebeuren?!"

Kleine pupjes worden groot, voor je het weet zijn de aandoenlijke kwetsbare pas geboren pups dikke wollige bolletjes... Het gaat geweldig goed met de pups van Reza en Tessel! Wanneer ik de pups bezoek, krijg ik flash backs van 4 jaar geleden. Toen zaten er ook 9 zwarte pups met net zulke dikke koppies in de werpkist: Tessel en zijn broertjes en zusjes. 
De pups groeien als kool, ontwikkelen zich volgens het boekje en ze hebben er lol in met z'n negenen! Rees is nog altijd een zeer betrokken en zorgzame moeder, die nu ook veel plezier beleeft aan het spelen met haar pups. Ze rent als een dolle door het gras in de tuin, gevolgd door de zwarte zwerm pups. 

Geweekte brokjes gaan schoon op, maar Reza's melk is the best!

De pups eten inmiddels geweekte puppie brokjes en snacken er nog wat moedermelk bij. Want ja, dat blijft toch het lekkerste! Maar Reza is er wel zo'n beetje klaar mee, en geef haar eens ongelijk: negen hebberige gulzige snuitjes vol scherpe puppie tandjes, klauwen van pootjes waar ze de melkklieren nog mee willen stimuleren en bovendien wegen ze behoorlijk wat kilo's met z'n allen. Dat is niet fijn voor een mams!

Moeder Reza (l) en vader Tessel samen in de puppiekamer

Daarom kiest Reza soms eieren voor haar geld: ze gaat net aan de andere kant van het hekje staan, zodat ze haar pups wel kan zien en er mee kan spelen, maar ze niet wordt aangevallen door de gulzige belhamels. En graag speelt ze ook met een of een paar pups tegelijk: dat is te overzien!
Vader Tessel wordt door Reza, die nog altijd idolaat van hem is, als vanzelfsprekend betrokken bij de pups. Meestal duldt een zogende teef geen andere hond, laat staan een reu, bij haar kinderen. En meestal willen andere honden, in het bijzonder reuen, niets met het hele puppie- gebeuren te maken hebben.
Maar dit is een speciaal stel. Reza is dol op Tessel en Tessel vindt het allemaal ook leuk.

Vader Tessel (vooraan) helpt zijn vrouw op geheel eigen wijze met de pups

Al loopt Tessel vooral met een speelgoed hondje rond temidden van Reza en zijn kinderen! Maar hij komt gerust bij de pups in de werpkist kijken en gaat ernaast op de grond liggen, net als mama Reza...

Zeven Zware Zwarte jongens en twee Zwarte Zware meiden!

Het gaat er gewoon heel gemoedelijk aan toe! En de kleintjes zijn altijd in voor een avontuur, in huis of in de tuin. De routine van dagelijks wegen kennen ze nu precies: niks an, dan gaan we lekker op en van de weegschaal lopen. Ontwormen? Daar weten de kleintjes ook alles van. Niks lekker, moet je dus je bekkie stijf dichthouden!

Hoera! Lekker in de tuin met mammie!

In de tuin maken de pups kennis met allemaal nieuwe geluiden en geuren. Zo worden ze weer op nieuwe manieren geprikkeld en dat draagt allemaal bij tot een goede socialisatie waardoor de hondjes zich veilig zullen voelen.

Na druk spelen is het opeens time out:wij tukken!!

Al het spelen is ook een groot leerproces. Pakken en gepakt worden, hoe ver kan je gaan, wat mag wel en wat niet. Allemaal zaken die de pups nu leren en waar ze een leven lang profijt van hebben.

"Even een beetje zon vangen op mijn blote buikje..."

En dan opeens is het stil in het puppenkamp! Dan zijn alle zwarte bolletjes ineen gezakt in het gras. Want spelen en leren, daar word je moe van!!!

Eten, slapen, spelen (is leren), dat doen wij zoal de hele dag door!

De pups zijn nu ruim 5 weken, vandaag zijn ze gechipt en eind deze week worden ze allemaal goed nagekeken door de dierenarts en zullen ze hun eerste enting krijgen. Ook dit zijn allemaal indrukken voor de pups. Hun dagelijks leven wordt steeds kleurrijker, alleen maar eten en slapen is het al lang niet meer, hoewel dat nog steeds erg belangrijke items zijn. Hun gewichten zijn al meerdere keren verdubbeld!

"Hee, jongens, rennen, de bar loopt weg!..."

Nog 2,5 weken zijn ze met z'n negenen bij elkaar. Dan vliegen ze uit naar allemaal fijne thuizen, waar nu al afgeteld wordt tot de pup komt. Maar tot die tijd genieten Esmée en Rowan en hun ouders Gerard en Marjan samen met hun Reza nog heel heel erg van dit zwarte avontuur! En weekend-daddy Tessel komt straks ook weer langs.

Negen gulzige dikke pups met tandjes, dat valt niet mee voor mams.

1 opmerking:

Bailey, Chester en Dolce zei

Wat een geweldige foto's! Leuk hoor, die kleine Reza-Tesseltjes, al vind ik ze nog niet erg op paps en mams lijken...
En zo te lezen vat Tessel zijn vaderrol heel serieus op! Prachtig!
Het zal straks wel heel stil zijn in huize Reza.