13 juli 2009

The Good Life

Diamond on the Rough bezoekt vlnr Tessel, Wopke en Janet

Het gaat ontzettend goed met de pups en de tijd gaat griezelig snel! Voor de mensen thuis die op hun pupje wachten, is dat natuurlijk anders, en gelukkig maar. Die tellen de dagen af. Nou, WIJ NIET!
De weken zijn omgevlogen en niet in de laatste plaats omdat alles voor de wind gaat! Een goede bevalling, gezonde pups en twee (!!!) gezonde en zorgzame moeders. Tel daar het, grotendeels, mooie weer bij op, en het kan niet beter.

Samen op onderzoek in de tuin (Diamond loopt net iets te hard...)

Vrijdag is de dierenarts geweest om de pups te onderzoeken en te enten. allemaal prachtig gezond en de kleintjes vonden het allemaal best: oortjes kijken, tandjes kijken (doet onze mensen-mams Pip ook zo vaak...), hartje luisteren, balletjes controleren (Don Juan, en ja, dat had Pip ook al weken geleden gedaan dus hij vond het best...)


Favorite time of the day: Lunch time, Dinner en Breakky!

Een week eerder zijn de pups al gechipt. En de stambomen zijn al binnen. Er wordt steeds meer gegeten en minder melk gedronken, hoewel Janet en Rosie allebei nog trouw zogen, een paar keer per dag.

Don Juan is even aan het uitbuiken samen met zijn knuffel ratje

Maar denk niet dat hier niets meer gebeurt! Er wordt volop gespeeld, uitgedaagd, aangevallen en geincasseerd. De moeders en ander volwassen honden stellen grenzen en daar leren de pups van. Je kan niet zomaar ongestraft heel hard bijten, nou ja, tenminste niet in iemand anders dan je broer of zusjes. Want men pikt dat niet altijd, bromt, of maakt zich uit de voeten!

Het eten krijgt altijd de volle aandacht en inzet!

Verder zoeken de pups nog heel heel veel geborgenheid bij elkaar. Dat is zo ontroerend en lief om te zien.

Lekker stoeien!

Hun ren buiten is nu maximaal groot en dat vinden ze heerlijk. Maar los op het terras of echt de tuin in, is nu ook niet meer eng. Integendeel: het is geweldig!

Luie pups, genietend van elkaars gezelschap

Ze buitelen door het gras, slepen hun speelgoed mee of flaneren langs de ren wanneer daar volwassen honden in zitten.
Janet kijkt dan met een blik van "Oh, was er maar geen hek, dan kon ik naar mijn babies!" Tessel, die ernaast zit, kijkt juist berustend:" Wat fijn dat ik aan de andere kant van het hek zit!" Die vindt de pups best leuk maar zo onvoorspelbaar, brrrr...

Voor nu slapen wij even op kleur gesorteerd

Na hun ontdekkingstochten door de tuin, zijn de pups plotseling weer opgebrand; ze slapen 'en groupe' om alle indrukken te verwerken en weer nieuwe energie op te doen om te spelen, leren en groeien.

... Maar dat kan zomaar veranderen!

En niets slaapt zo lekker als je zusje of broer heel dichtbij. Zacht en warm. Soms zie je ze dromen, bewegende pootjes en geluidjes makend. Onze kleine grote babies.

Als jonge onderzoekers doen wij zoveel indrukken op dat we plotseling doodmoe zijn!

Dolce Vita slaapt op een zusje

... k Lig hier lekker knus, bij m'n zus...

Douce France en Dandelion Lover in Dromenland...

... En dan zijn we weer allemaal wakker, alive and kicking!

Het ritme van de pups is vrij synchroon, en als er eentje nog niet wakker wordt uit zichzelf, zal de rest wel even helpen. Poot op de slaapkop, bijt in het oor, erg subtiel is de getoonde affectie niet...

Wij willen er nu best even uit!

In de ren wordt aan 1 kant gepoept, tenzij we in de buurt zijn wanneer er een pup hoge nood heeft, want het aller liefste poepen ze buiten hun rennetje. Ze zijn dus echt al bezig met zindelijkheid en je ziet dat de behoefte om het eigen nest schoon te houden heel sterk is. Prachtig, hoe de natuur werkt!

Don Juan beheert de worstjes (en de voerbak)!

Rosie en Janet ruimen de poep nog steeds op, terwijl dat van ons echt niet meer hoeft! Want die kleintjes poepen heel wat af op een dag, en geen kleine porties. Maar ook in het gedrag van de moeders zie je die natuur, het instinct terug.

Delicate Rose verzint een list...

... En voor ons is dat natuurlijk wel een luxe! Er zijn ook moeders die veel eerder al ophouden met poep ruimen. En aangezien Cato en Wopke de papierrol die bij de ren van de puppies ligt, regelmatig schaken en versnipperen op ons grasveld (! Heel fijn!), komen de helpende moeders extra goed van pas!

Clair, Delicate Rose en Diamond on the Rough

Gepensioneerde Clair was hier ook dit weekend. Ze heeft 3 nestjes gehad en was een perfecte moeder. Nu was ze even de gouvernante van het D-nest. Streng doch rechtvaardig, en aangezien Janet en Rosie wel rechtvaardig en erg lief zijn, zijn ze niet streng voor hun pups. Zo hebben de pups weer wat geleerd!

Clair bewaakt 'haar' worstjes, (don't mess with Clairtje!!!)

Loungen op het gras, Clair en Diamond on the Rough en Delicate Rose

Het is hier volle bak met heel wat snuitjes, groot en klein, en het is een feest! Van mij mag de tijd even stilstaan... But time flies when you are having fun...

Girl talk...


1 opmerking:

Anoniem zei

Heb ook weer genoten van het kleine grut dit weekend. Alleen eentje heeft zich een beetje vergist. Had eerder al gezien dat er een pupje aan Clair's tepels ging hangen, maar bij thuiskomst zag ik dat een tepel van Clairtje behoorlijk rood was. Zelf heeft ze nergens last van, hoor. Ook zij heeft weer genoten van de pups (met name van het afpakken van de worstjes!)
xxx
Clair en Marjan