18 februari 2009

Familiebezoeken

vlnr Jazz en Cato, Torres, Noa en Dolce

Het weekend leent zich er uitstekend voor: familiebezoeken. Bijpraten, bijsnuffelen, bijknuffelen, heel gezellig! En het is fantastisch om de nu 16 weken oude pups van het B- en C-nest weer te zien! 

De jeugd zoekt elkaar op

Ze zijn tandjes aan het wisselen (voortandjes), ze hebben lange latten en ze hebben al zoveel geleerd! Het mooiste blijft het om te constateren dat ze zo helemaal bij elkaar horen, mensen en hun hond. Hun laab, die ze nu haast 16 weken kennen maar die pas 8 weken bij ze woont en dag in dag uit met ze leeft. Ze vormen echte roedels! En verder is het nog heel vertrouwd voor mens en hond, oud en jong.

Noa (Cotton Candy) (liggend) en Torres (Born to be Wild)

De pups vinden het zelf toch wel het allerleukste om met elkaar te spelen. Dat deden ze voornamelijk buiten, waar ze niet uitglijden en zijzelf, noch de hele inventaris hier, geen schade oplopen...

Net als 2 maanden geleden, alleen wat groter ouder en wijzer!

Het was een soort van flash-back; half december liepen er hier 12 pups rond, nu zijn er een paar voor even terug. Niet meer in proportie (rond 8 weken heeft de pup ongeveer de verhoudingen zoals je die bij hem/haar ook mag verwachten wanneer ze uitgegroeid zijn, tussen de 3,5 en 4 jaar dus). Ze hebben nu enorme lange latten, het is alsof ze op stelten lopen!

Tuinman Torres doet op zijn lange latten een ronde door 'zijn' tuin

Het tafereel rondom de lage zwarte stoel in onze woonkamer, waar pups zich altijd graag onder verschansen wanneer ze nog bij ons in het nest zijn, herhaalt zich met elke pup die op bezoek komt. Die stoel is nog altijd een ware pleisterplaats. Alleen, de verhoudingen zijn helemaal anders dan 8 weken geleden... Met z'n tweetjes tegelijk past nu echt niet meer.

'T is hier wel krapjes, zo herinner ik het me niet...

Barry, (Coup de Foudre) heeft zich geinstalleerd op zijn vertrouwde plekje

Snuffel... Ja, hij is m'n zoon!

Ook Barry (Coup de Foudre) liep hier weer onbevangen naar binnen. Ook al werd hij begroet door een kluitje volwassen laabs en zijn zusje Noa. Allemaal oude bekenden, maar toch niet niks, als je zo'n kleine grote man van 16 weken bent!

Barry blaft even bij naar zijn moeder, die hem rustig uit laat blaffen. Hij heeft natuurlijk ook heel wat te vertellen!

Onze honden vinden het, zo lijkt het, vrij gewoon, al dit jonge volk over de vloer. Met name Janet, Jazz en oom Tessel nemen de honneurs waar. Cato, Dolce en Rosie spelen buiten ook vrolijk mee. Niet allemaal tegelijk, dan wordt het een te dolle boel!

Lekker knuffelen!

Coup de Foudre; wie wordt er nou niet op het eerste gezicht verliefd op zo'n mannetje?!

Hier doen we een vreugde dansje! (Barry en Noa)

Nog duidelijker dan in het nest, zie je nu de verschillen tussen reu en teef. De mannen hebben een veel bredere schedel, voorborst, over all meer bone dan de meisjes. Hoewel ook Noa flinke brede polsen, schedel en voorborst heeft. Natuurlijk zie je de genen van vader en moeder terug in zowel zoons als dochters.

Noa en Barry hebben een stok

Samen de tuin opnieuw verkennen

Even mijn zusje imponeren!

Familie bezoek - doodmoe word je ervan...

Saskia en Peter mailen na afloop van het bezoek de foto van Barry in zijn bench met de volgende tekst:"We vonden het erg gezellig vanmiddag, Barry heeft ook erg genoten, we waren nog maar net thuis toen we tegen elkaar zeiden "waar is Barry eigenlijk" Maar meneer lag al lang en breed in zijn bench te tukken! Wat een leven heeft zo'n beesie he?"

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk zeg om te zien hoe snel de kleine pupjes grote pups worden, al weten wij er natuurlijk alles van...
En wat leuk dat ze al zo snel weer even op bezoek kwamen.
Wij kijken er naar uit om 14 maart jullie en de zussen en de mama van Douwe en alle andere honden weer te zien.
Eén dag voor de eerste verjaardag van het A-nest. Al een beetje feest dus!

Groetjes uit Leeuwarden