07 december 2008

Double Six Pack

Bruce en Diesel stoeien onder Sugar's toeziend oog

Voor je het weet zijn de kleine zeehondjes van een paar weken geleden al echte honden. Ze groeien een kilo per week, ze zijn watervlug en heel erg lief en grappig. Moeders Sugar en Janet moederen nog steeds - elk op hun eigen manier - over hun pups. Sugar doet dat wat nonchalanter dan de oer-moeder Janet. Die laatste houdt af en toe ook maar even zicht op Sugar's pups, terwijl Sugar lekker in de woonkamer ligt of uit wandelen is.

"Kom jongens, snel, we mogen ff drinken!"

De veranda is puppy-proof gemaakt en daar brengen de kleintjes dagelijks regelmatig wat tijd door. Zolang ze bezig zijn en rondrennen kan het heel goed, maar ze kunnen er niet gaan liggen tukken. Dat heb je met winternestjes.

Torres aan de wandel

Cato is een soort reuzenpup in het zestal, welk van de twee zestallen dan ook. Ze geniet van het spelen met de pups en ze eet soms een hapje mee van hun geweekte brokjes. De pups lijken haar te zien als een van hen: ze springen naar haar op en blaffen naar haar zoals ze dat onder elkaar ook doen. Catotel kijkt kwispelstaartend toe en maakt af en toe een bokkesprong van plezier. Natuurlijk mag ze alleen onder toeziend oog van ons bij de kleintjes, want het is nog kwetsbaar spul.

Ja, zo vlug zijn ze dus!

De pups hebben sinds een dag of 10 het speelgoed ontdekt: balletjes worden gevolgd en de kong is ook weer erg in trek. Maar het aller-aller leukste is natuurlijk nog altijd het spelen met een broertje of sporadisch zusje. Een beetje worstelen, lekker stoeien en soms gevaarlijk hard grommen en jammeren!

B-nest buiten

Rocky

Twee B-broertjes snacken nog terwijl de rest al speelt


Het C-nest luncht gesorteerd op kleur...

Barry en Cas in aktie

Cas heeft een rustig plekje gezocht met 'zijn' kong

Tavros begint aan mijn kinderstoeltje...

Janet kijkt toe hoe haar kinderen met hun bezoek knuffelen

Het bezitterige en beschermende, dat moeders hebben vlak na de geboorte, neemt in intensiteit af naarmate de pups ouder worden. Vanaf 3 weken wordt er niet meer alleen moedermelk gedronken. Dat maakt de binding een stuk minder. Ze houden hun babies minder scherp in de gaten en zijn niet meer alleen maar moeder. De pups eten dan ook brokjes en veel moeders ruimen dan ook niet meer de ontlasting van hun pups op. Janet natuurlijk wel. Nog steeds! Sugar vindt het welletjes geweest, maar ze zoogt nog steeds bij. En dat betekent dat er jongens met tanden en kiezen van 7,5 kg aan haar tepels hangen... Wat nou, nonchalante moeder! Topmoeders heb ik hier, alle twee!!

De gezusters Noa en Teun

's Morgens vroeg staat het hele stel tegen de rand van de werpkist omhoog. Hoera!! Een nieuwe dag, ontbijt, knuffels en naar buiten!

vlnr Noa, Cas, Teuntje en Barry

's Nachts slapen de pups als rozen, gelukkig...

Janet speelt enorm met haar pups. Hier zit Cas haar op haar hielen.

Spelen is leren. Ook, juist, voor pups. Hoe ver kan je gaan, wat kan je ongestraft maken en wat niet. Pakken en gepakt worden, welke signalen zijn functioneel en welke minder. Ze leren het van en met elkaar in spel. En van moeder Janet en van ons. Janet is dol op spelen met haar pups. Ze duwt haar neus zachtjes tegen ze aan, jaagt ze op en laat zich opjagen. De perfecte voorbereiding op een leven zonder broers en zussen, zonder mams en mensen-mams. Hier worden twee 'six packs' klaargestoomd voor het 'echte leven', het leven buiten Joe Batt's Arm.

Moeder Janet en oudste zus Jazz op de bank in de puppykamer

Terwijl Cato de pups buiten graag gezelschap houdt, waken (of slapen) Janet en Jazz graag in de puppykamer van het C-nest. Muziekje aan, kaarsjes erbij, heel gezellig!

Teuntje heeft broer Cas als kussen...

Cas, gevloerd na spelen en knuffelen met zijn mensenfamilie

Net als alle andere pups in deze en voorgaande nesten, zoekt Cas geborgenheid onder onze lage stoel. Daar liggen ze graag. Veilig, beschut, en met een goed overzicht op de kamer.

Moeder Janet heeft Cas' nieuwe mensenmoeder helemaal goedgekeurd!

Samen nemen ze de ins- en outs van Cas even door... Zelfs de overdracht van de pups neemt ons trouwe goudhaartje voor haar rekening!

1 opmerking:

Jack Vanderwyk zei

Ontzettend mooie pups! Gefeliciteerd!

Groetjes,

Jaap