18 december 2008

Over kluifjes en andere schatten...

Alle schatten in 1 kist!

Wanneer Janet in de afgelopen weken iets lekkers kreeg, nam ze het mee de werpkist in. Terwijl Sugar en de andere hondjes een rustig plekje voor zichzelf zoeken om ongestoord te kunnen genieten van hun kluifjes, gaat Janet naar haar pups.
Iets lekkers, een kluifje bijvoorbeeld, is een schat, en die hoort dus bij de collectie schatten: haar pups!

Sem weet wel raad met het kluifje van mams!

Als een teef een nestje heeft, moet je doorgaans voorzichtig zijn met het geven van snacks die niet in een tel opgeslokt zijn. Een zogende teef zal de buit mee naar haar pups nemen, maar doorgaans niet toestaan dat de pups aan de buit komen of haar belemmeren de buit te verorberen. Dan kan ze de pups corrigeren, uitvallen en ze niet dichtbij zich willen, terwijl de pups moeten drinken.
Maar onze Janet is een heel speciale moeder!

Op subtiele wijze probeert 1 van de zoons de kluif in te ontfutselen...

Al weken brengt ze kluifjes en dergelijke meteen naar de werpkist. Soms zelfs zonder er zelf in te klimmen. Haar schat moet bij haar collectie schatten. Zo'n kluifje kon dan de hele dag tussen haar pups liggen. Aan snacken kwam Janet niet toe, veel te druk met haar babies!
De pups keken eerder niet naar de kluifjes om. Te klein nog. Maar de afgelopen twee weken, vinden de pups de kluifjes heel interessant.

Teun tracht de kluif te ontfutselen.

Ze gaan er met de kluif vandoor, buitelen over elkaar heen, maken enorm veel lawaai en... Ze kluiven eraan. Janet gaat daarom inmiddels met kluif en al de werpkist in. Daar wil ze 'm dan opsnoepen. Maar er wordt haar geen rust gegund...

Janet blijft lief en speels.

Janet is gewoon erg graag omringd door haar pups. Of ze daarvoor nou in de werpkist moet klimmen of mee de veranda op, of de tuin is, het is haar om het even. Als ze maar bij haar pups is. Zelfs wanneer het haar haar kluifje kost...

Sem zit te likkebaarden terwijl hij naar mams met kluif kijkt!

"He toe nou mammie, geef nou hier!"

Haar pups vinden hun mammie heel gewoon. Nou ja, wel de liefste natuurlijk! Maar weten zij veel dat hun mams een top moeder is...

Met z'n 3-en aan 1 kluifje

Noa probeert een nieuwe tactiek:"Deze Kong is ook hartstikke leuk hoor, ruilen?"

Noa en mammie

Noa (l) en Teuntje

Barry Sem

Barry met buit! (het rood is nagelak)

Tavros bekijkt de drukte van een afstandje. "Wat een toestand, doe mij maar een knuffel!"

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Pip en Joris, geweldig leuk weer en zoooo lief. Gaat dus allemaal goed daar in jullie "nieuwe" (honden)huis. Bij ons ligt alles nu op één oor, ('t oor van Bik op de grond en Jill daar weer bovenop!) Leuke naam Sem, toch.... liefs san en de mannen (+ 1 teef).Hele fijne feestdagen en een gelukkig en vruchtbaar 2009!!!