16 december 2008

Wéér een feestdag!

Storm en Teuntje in de dogloo

Zondag was hier alweer een feestdag! Na verblijf op de veranda en een tuinwandeling, gingen we 's middags met de pups spelen in de hondenren. Oma Tiffi, moeder van Janet en daarmee oma van het C-nest, was op bezoek, samen met haar roedelgenoot Noa uit het A-nest van Bisous. Echt een feestje dus!

Cato:"Hee, pas ik er ook nog bij?"

De dogloo is zeer geliefd bij de pups. Onze grote pup Cato (nu 8 maanden) speelt ontzettend lief en wonderbaarlijk voorzichtig met de pups. Ze ziet zichzelf als één van hen, doet met ze mee, maar toch ook weer niet als een gelijke. De pups springen naar haar hoofd, en Cato blijft kwispelstaartend rustig staan. Ze geniet ontzettend van de kleintjes. Hier bekijkt ze of ze er misschien ook nog bij kan in de dogloo ...

Noa (Ain't she sweet of JBA)

Noa vond de pups en Cato en alle grote honden en ons ook heel erg leuk. Maar Moeder Janet tolereerde haar uitbundige aanwezigheid niet zo dichtbij haar kinderen... Op subtiele doch zeer duidelijke wijze werd Noa middels een duw en een kopstoot van Janet gescheiden van de pups. Dan maar van buiten de ren met ze spelen, dacht Noa, die onverstoorbaar opgewekt bleef.

Noa (Cotton Candy of JBA) en Teuntje onderzoeken het blok

De pups waren vooral druk met elkaar en hun omgeving. De blokken hout, de rozenstruik, het hondenhuisje van Rosie en natuurlijk hun eigen dogloo. Genoeg te doen.

Samen flaneren in de ren

De rozenstruik die nu geen rozen draagt en waarschijnlijk komend jaar ook niet meer, is erg in trek...

Sem en Teun, met Noa in het midden

Maar de grote houtblokken spreken ook tot de verbeelding. Je kunt er opklimmen, eraan knagen of je erachter verstoppen...

Barry heeft kriebel...

Van de winterse kou hebben ze geen last, en erg verwonderlijk is dat ook niet want ze zijn non stop in beweging.

Teuntje maakt kennis met haar oma Tiffi

Tiffi mag zich gewoon tussen de pups begeven, in haar heeft Janet alle vertrouwen. Oma Tiffi is 11 jaar en zij heeft 3 Joe Batt's Arm nestjes voortgebracht. Pups zijn voor haar niets nieuws!

Grootmoeder Tiffi bezoekt haar dochter en kleinkinderen

Maar moederen deed Tiffi niet. Ze zat gewoon heel ontspannen temidden van de drukte en liet het allemaal over zich heenkomen.

Janet houdt het overzicht

Janet poetst de pups tijdens hun spel nog hier en daar, en de omgeving houdt ze ook nog steeds spic and span. Met 8 weken zijn de meeste moeders dat allang moe, maar niet onze Janet. Ze neemt haar moederrol nog altijd erg serieus en ze geniet nog elk moment met en van haar pups!

Tavros heeft een onderonsje met mams

Hoewel er haast geen tietjes meer zijn om aan te hangen, proberen de pups het nog geregeld. Soms mag dat, en soms niet meer. Dan lopen de pups onaangedaan weer verder. "Gaan we weer wat anders leuks doen en eten krijgen we toch genoeg."

Barry met een deel van onze rozenstruik in de dogloo...

In de dogloo kun je slapen, stoeien (dat kan overal!), je verstoppen voor je broers- en zusjes, en je kunt je er met je buit terugtrekken. Een stuk van de rozenstruik, bijvoorbeeld...

Tavros doet pakkertje met zijn zusjes

De meiden worden opgejaagd door hun broer. Het is ook vaak andersom, want deze twee meisjes weten wel van wanten...

Actie!

Zo lief en zacht en knuffelig zijn de pups. En zo onverschrokken en druk en fel! Alles komt aan bod in hun spel. Pakken, vluchten, uitdagen, imponeren, afzijdig houden, stelen, bijten en gebeten worden, elkaar bespringen en heerlijk tegen elkaar aanspelen, broederlijk zij aan zij.
Het nest is de beste leerschool. Nu zometeen thuis verder socialiseren.

Storm met zijn streepje voor (Noa flitst voorbij buiten de ren!)

Lekker scharrelen...

Teuntje kauwt in gedachten verzonken aan het blok

Lekker knauwen...

Sem pakt Noa, die niet zeker weet of ze dit leuk vindt.

Lekker stoeien.

"Hee, doe 'ns rustig, broer! Anders ga je er maar uit!"

Noa tegen Tavros: "Zullen we vadertje-en-moedertje spelen?"

Teun heeft het rijk eventjes voor zich alleen, and happily so!

Teun omarmt Storm in 'hun' dogloo.

Storm is de enige pup uit het B-nest van Sugar en Freddy die nog op zijn geboortegrond is. Wij vinden dat natuurlijk helemáál niet erg! Het mannetje is als een vis in het water tussen de C-nest pups. Janet verzorgt hem ook als haar eigen pup. En Sugar zoogt twee keer per dag ook nog het hele stelletje, terwijl alleen Storm 'van haar' is! Maar de moeders wisselen al weken melk uit over hun kinderen, erg mooi om te zien!

"Lieve Storm!"

Teuntje, met rozenstengel in haar bekkie, liefkoost Storm. 

Moeder Janet geniet van en met haar kroost

Janet geniet met volle teugen van haar nestje! Toen ze zo ziek was van haar borstontsteking, ging het beslist niet vanzelf en kwam ze aan genieten ook niet meer toe. Maar plichtsgetrouw bleef ze verzorgen. Gelukkig is ze nu alweer weken helemaal gezond en in haar nopjes met haar dotjes van kinderen!

Tijd voor een tukje

Na de storm volgt altijd weer het rustmoment. Straks worden ze weer wakker en zijn ze rustig en gezellig. Dan worden ze steeds drukker en boeviger en bijteriger. Tot ze weer inzakken en boven op elkaar gaan slapen...

Geen beter kussen dan je zusje!

... en dat vindt Tavros ook!

Absoluut!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Pip,

PRACHTIG!!!!!!
Zit hier met een smile van oor tot oor en moet vreselijk lachen.
Tiffi & Noa komen om de beurt even kijken bij mij op schoot wat ik allemaal aan het doen ben!!!

Hahahaha ereeeuuuggg leuk weer.

Groetjes Ria