19 oktober 2006

Donderdag 19 oktober 2006




Shona en Clair zijn zoals jullie kunnen zien al lekkere dikkerds! De twee zwarte zwangeren vermaken zich in en om het huis, mee uit op wandelingen gaan ze niet meer.

De anderen genieten erg van hun wandelingen door de velden, Bisous, klein maar dapper, voorop, of op een gedeelde eerste plaats met Ollie.
Bisous is erg dol op de Grote Jongens, en lijkt het idee te hebben dat ze zelf minstens zo groot is, minstens!
Wanner ze uit haar rennetje komt, rent ze steevast eerst naar achteren, naar de boys.
Als ze de kans krijgt, rent ze 's avonds ook de bench in van Freddy; gezellig samen. Vindt zij; Freddy kijkt ons dan al snel aan met een blik van "help! doe iets! ik wil rust!"
Dodger was Bisous' grootste vriend, gelukkig heeft ze sinds zijn vertrek nog wat andere jongens over.
Iedere hond is anders en dat merk je natuurlijk ook wanneer je met een groep hondjes gaat wandelen; Ollie, Bisous en Spice zijn graag aan kop. Maar Ol houdt ook veel contact met mij; komt steeds even bij me kijken. Spice niet hoor; die doet haar eigen ding!
Naomi loopt meestal naast me, om van daaruit sprintjes te trekken naar alle kanten.
Jazz loopt vlak achter me, kijkt steeds naar me op, haar neus duwt vaak zachtjes tegen mijn been.
En Bren, die loopt als spuit elf achteraan; met haar 13, 5 jaar gaat ze niet meer zo snel, en bovendien loopt ze ook graag achter omdat ze zo het overzicht kan bewaren; drukke Bisous of een hard rennende andere hond kan ze zo beter ontwijken.
Als er balletjes meegaan, is de groep verdeeld in ballenfanaten en de anderen, die meer snuffelen en hun eigen dingen doen.
Ollie is de koning van de balletjes; in zijn brede bek draagt hij er met gemak 2, en 3 gaat ook goed. Hij verzamelt de tennisballen, maar levert ze niet in! Spice, Tessel en Sugar hebben het spel gelukkig wel begrepen, dat maakt het apporteren een stuk makkelijker!
Naomi wil de bal de bal de bal; met haar 9 jaar is ze nog ieder ander te vlug af, tenminste, als ze heeft opgelet in welke richting er gegooid is. Het liefst speelt zij vals, bij water- en landapport probeert ze altijd een voorsprong op de rest te hebben. Als ze ziet dat ze het niet gaat redden om als eerste bij de bal te komen, begint ze hevig te jammeren, een soort sirene slaat dan aan...


Over het W-nest en Janet niets dan goed nieuws; alles is rustig, ze drinken goed, groeien goed, de gele pups beginnen al zwarte voetzooltjes te krijgen.


Janet beschermt haar pups; de eerste bezoekers zijn geweest (buiten Jaap en mij), en ze kijkt me dan vragend aan; "is dit OK?", vervolgens blijft ze voor haar pups staan en houdt ze het goed in de gaten.
Ook haar dochter Jazz, uit het vorige nest van Janet en Charly, mag niet te lang dicht in de buurt van haar nieuwe zusjes en broertjes komen. Jazz vindt het maar wát spannend, maar moeder straft haar getreuzel om de werpkist medogenloos af!
(In principe komen er helemaal geen andere honden in de puppykamer).

Gisteren waren we druk met het in gereedheid brengen van de tweede puppykamer, en Jaap is op dit moment buiten een 3e werpkist aan het zagen...
Daar zijn jullie ook op tijd mee, zul je denken. Maar nu weten we in elk geval wél zeker dat we ze nodig gaan hebben. Na de leeggebleven nesten eerder dit jaar, dachten wij:"Eerst zien; dan geloven".
Drie nesten tegelijk, het is een primeur op JBA!
To be continued... (morgen nieuwe foto's van Kaya!)

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk om te lezen hoe het gaat als je gaat wandelen met de honden! Iedere hond heeft zo mooi zijn/haar eigen karakter! Zien we hier ook, Balto is altijd gericht op mij en Frodo doet dat wat ie wil. Nu ik steeds andere routes loopt let hij wel meer op;-) maar op een gegeven moment zal ie ook dat weer doorhebben.